Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Sololarındada aynı klima olması lazım ama sololarında şoförler tam açmıyor klimayı.Ama 1-2 ay önce bindiğim A3018'de feci soğuktu.En arkadaydım.Yanıma bir amca oturmuştu.Benle konuştu ve bana dedi gel başka yere geçelim çok soğuk burası.Motor önü yerine geçtik
Sololarıda bence gayet iyi . Klimalarından çok , motorları yüzünden çok ısındım ben bu araçlara . Çok atik araçlar , ayrıca koltuk araları gerçekten çok geniş . Koltuklarıda rahat geldi . Özellikle bazen sırf Otokarları atlayıp , 2 Akia’dan birini bekliyorum

Anne kart saçmalığına son verseler bu durumun da önüne geçilebilir bundan cesaret alıyor olabilirler
Anne Kartının olmasını saçma bulmuyorum sadece anne kart sistemini ücretsiz abonman gibi yapsalar. Anne Abonmanı gibi, 200 kullanım sonrası yine normal ücret üzerinden kart basman durumunda olacaksın. Aynı zamanda her çocuk için kartı ayrı basman gerekecek. 2 çocuk varsa yanında toplamda 3 defa basıcaksın gibisinden.

Bahsettiğiniz sorunu çözmez fakat gerçekten kullananlara en az zararı vererek maddi hasarı azaltabilir.

Kameralı aynalara da nötrüm. Rahatlık açısından belki daha iyidir fakat bence şoförlük refleksini zamanla öldürecek bir teknoloji. Sürekli aynaları kontrol etmesi şoförün kafasına çevirmesi falan şoförü dinç tutan hareket. Dalgınlığı arttırabilir bu teknoloji
Ama araçların şöför mahallinde fark ettirebilecek şekilde

Konu sahibi
Ama araçların şöför mahallinde fark ettirebilecek şekilde
Daha iyi fark ediyorlardır onu dedim de sürekli şoför düz bakacak. Ayna için kafasını çevirmeyecek. Zamanla aynı yere bakmaktan dalgınlığını arttırabilir. En azından ayna bahanesiyle boyunlarını sağa sola çevirip dalgınlığını atabiliyorlar

Kameralı aynalara da nötrüm. Rahatlık açısından belki daha iyidir fakat bence şoförlük refleksini zamanla öldürecek bir teknoloji. Sürekli aynaları kontrol etmesi şoförün kafasına çevirmesi falan şoförü dinç tutan hareket. Dalgınlığı arttırabilir bu teknoloji
Konuştuğum şoförlerin ortak olarak dediği şey şu;
1. Dar yerlerde kamera daha çok işe yarıyor.
2. Sürücü aynası normal, yan ayna kameralı olması daha rahat olduğunu çıkardım. ( Kameralı otobüs kullananlar kapı aynasından memnun, şoför aynası değişsin diyorlar. Normal aynalılar kapı aynası kameralı olursa daha iyi olur diyor.)
3. Yağmurlu günlerde kamera iyi bir yerde ise kameralılar daha iyi
4. Gece ve uzun yol için aynalı tercih ediliyor.

Dipnot: Kapı aynasından kastettiğim Sağ Aynadır.

Son düzenleme:
2. Sürücü aynası normal, yan ayna kameralı olması daha rahat olduğunu çıkardım. ( Kameralı otobüs kullananlar kapı aynasından memnun, şoför aynası değişsin diyorlar. Normal aynalılar kapı aynası kameralı olursa daha iyi olur diyor.)
Arıza konusu biraz sıkıntı , mirror cam cihazlarının düzenli bakıma girmesi şart..

Avrupa'da yeni otobüsler kamera aynalı. Sanırım İ.E.T.T'de Avrupa modelini uyguluyor.

78ZB'de A3106'ydı sanırım. O aracı beğenmiştim. Yolculuğum Arenpark - Kocasinan arası sürmüştü ve klima çok iyidi. Araçta konforluydu bence. Sevilmemesinin sebebi dijital aynalar olabilir. Aynasız otobüs saçsız insan gibi
Daha acı olanı ise bundan sonra alınacak tüm araçların bu şekilde olması. Aynasız otobüsü bende sevmiyorum.

Kapı aynası ne

En ucuz mal genelde en dandik olan olmuyor mu zaten 🤔

Belediyenin uzun vadeli düşünmesi lazım...

Ihale sistemi tuhafmis. Ucuz yaparsa kalitesi de ucuz olur😀

İhale sistemlerinde halka veya firmalara açıklanmayan kullanım farkı da bulunur, bu farka araç yürütme ve tahmini personel (Sürücü, bakım, saha, eğitim personeli) olası tamirat giderleri ve alım sonrası filo parça ortaklığı dahildir, firmanın verdiği ihale miktarına bu değerler eklenir ve eğer toplam en düşük 2. Firmayı geçiyorsa ihale 2. Firmaya verilir.

Tabi bu araçların spesifikasyona uymasına bakıldıktan sonra dikkate alınır.

Kısaca araçlar zaten uzun zamanda daha az para harcayacak şekilde alınıyor. Belediyeler için önemli olan kalite değil işletme maliyeti (buna Tamir dahil).

Kapı tarafındaki aynalar. Sağ ayna işte

Sol Ayna : Yol/Sürücü Aynası
Dikiz Aynası: İç/Yolcu Aynası
Sağ Ayna: Kapı Aynası
Şeklinde duyuyorum sürücülerden

Realist bı fikir değil ama ideal olarak mantıklı bı istek.

Şuan olmayabilir ama bı gün toplu taşıma'nin ücretsiz olmasi gerekiyor diyor...

Ki bence de imkansiz en fazla popülizm yapıp annelere vs bedava yapiyolar
Toplu taşımayı bedava yapabilmen için bunu sübvanse edebilecek kârlı yan işlerde de bulunmak gerekiyor (mesela japonyadaki tren şirketleri asıl parayı istasyonlarının etrafındaki gayrimenkullerden elde ediyor)

Demek ki belediye ile yürümüyor bu otobüs sistemi...

Tamamen özelleştirme düşünülüyor mu acaba?
İETT özel bi şirkete satılır + öho sistemi de devam eder.

Kâr edemeyen öho hatları da Îett'nin yeni özel sektör sahibi sübvanse etsin🤔
Ulaşım ASLA özelleşemez. Dünyada bir sürü örneğini görebilirsiniz

Geri
Üst Alt