İstanbul’da Öncelikle Toplu Taşımaya Teşvik Edici Düzenlemeler Yapılmalı
İstanbul’da öncelikle toplu taşımayı teşvik edici düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Örneğin, Eylül ayında yapılan zam kesinlikle gereksizdi.
2026 yılına henüz girmemişken, asgari ücrette ya da dolar kurunda herhangi bir artış olmamasına rağmen yapılan bu zam tamamen keyfî bir karardır.
Bu durum, doğrudan yolcuyu özel araca yönlendirmekte ve dolayısıyla İstanbul’daki araç sayısını neredeyse iki katına çıkarmaktadır.
Şahsen aracım olmasına rağmen, İstanbul trafiğinde adeta “ızdırap noktaları” diyebileceğimiz yerler vardır — bunu tüm İstanbullular çok iyi bilir.
Örneğin işim düşmedikçe Beylerbeyi’nden Şişli’ye araçla kesinlikle gitmiyorum.
Bu nedenle İstanbul’da toplu taşıma kullanımını artıracak düzenlemeler yapılmalı ve daha fazla raylı sistem hattı geliştirilmelidir.
M3 hattı ve M9 metro hattında yetersiz araç sebebiyle istasyonlarda inanılmaz bir yoğunluk oluşuyor. Bu da maalesef yolculuk konforunu olumsuz etkiliyor.
Örneğin, Marmaray’da şu anda bekleme sürelerinin 8 dakika olması oldukça uzun.
Bu süre, özellikle yoğun saatlerde aşağıya çekilebilir:
İstanbul’da öncelikle toplu taşımayı teşvik edici düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Örneğin, Eylül ayında yapılan zam kesinlikle gereksizdi.
2026 yılına henüz girmemişken, asgari ücrette ya da dolar kurunda herhangi bir artış olmamasına rağmen yapılan bu zam tamamen keyfî bir karardır.
Bu durum, doğrudan yolcuyu özel araca yönlendirmekte ve dolayısıyla İstanbul’daki araç sayısını neredeyse iki katına çıkarmaktadır.
Şahsen aracım olmasına rağmen, İstanbul trafiğinde adeta “ızdırap noktaları” diyebileceğimiz yerler vardır — bunu tüm İstanbullular çok iyi bilir.
Örneğin işim düşmedikçe Beylerbeyi’nden Şişli’ye araçla kesinlikle gitmiyorum.
- Köprü trafiği: Çengelköy-Beylerbeyi-Boğaziçi Köprüsü hattı
- Köprü-Mecidiyeköy girişi / Şişli-Osmanbey hattı
- Avcılar – Beylikdüzü
- Basın Ekspres Yolu
- Mahmutbey – Ispartakule (TEM)
- D100 Göztepe – Bostancı – Küçükyalı
- Çamlıca – Altunizade – Köprü güzergâhı
Bu nedenle İstanbul’da toplu taşıma kullanımını artıracak düzenlemeler yapılmalı ve daha fazla raylı sistem hattı geliştirilmelidir.
M3 hattı ve M9 metro hattında yetersiz araç sebebiyle istasyonlarda inanılmaz bir yoğunluk oluşuyor. Bu da maalesef yolculuk konforunu olumsuz etkiliyor.
Örneğin, Marmaray’da şu anda bekleme sürelerinin 8 dakika olması oldukça uzun.
Bu süre, özellikle yoğun saatlerde aşağıya çekilebilir:
- Zeytinburnu – Söğütlüçeşme: 4-5 dakikada bir
- Söğütlüçeşme – Pendik: 4-5 dakikada bir
Son düzenleme: