Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Konu sahibi
İETT artık 152 ve 151 hatlarının yoğunluğuna bir çözüm üretmeli. Üretemeyecekse de önerim:
1) 59HS hattının sefer süreleri artsın ve hafta sonuna da sefer konsun.
2) 59RK hattının da sefer süreleri artsın.
3) Bütün yolcuları M2’ye yığmak da hem ekstra aktarma hem de ekstra rahatsızlık demek. Bu yüzden Kilyos - Zekeriyaköy - Bahçeköy - Ekspress - 4. Levent - Zincirlikuyu - Mecidiyeköy, Kilyos - Zekeriyaköy - Bahçeköy - Ekspress - Alibeyköy Metro ve Kilyos - Zekeriyaköy - Bahçeköy - Ekspress - Bayrampaşa Otogarı güzergahında yeni hatlar açılmalı. Sefer saatleri zamanla ayarlanabilir.

Ben keyfi ise ve acil değilse trafik çok olduğunda araç kullanmak doğru değil dedim. Sebebini de söylemeye gerek yok sanırım yani. En basitinden ambulanslar sorun yaşıyor.
Hocam insanlar haklı bir şekilde süreye ve konfora bakıyor. Keyfi de olsa böyle, eğer gittiğim yerde park yeri bulabilecek isem ben de arabayı tercih ederim.

İstanbul'daki bazı metrolar gerçekten konforsuz (kalabalık orası ayrı ama konforsuz), aktarmalar aşırı uzun, otobüsler de trafikten dolayı araduraklara ne zaman geleceğini tahmin etmesi zor.

Şimdi diyelim evinizden sahilde biryere gideceksiniz. (Trafik saatinde)
Araba ile 75-90dk, araba ve klima konforu var.
Toplu taşıma ile en iyi süre tahmini 60dk ile başlar (o da şanslı iseniz) gerçek tahmin 90-120dk, aktarma ve kalabalık.

Keyfi veya değil, siz insanlara daha iyi bir alternatif sunmaz iseniz insanlar araba kullanmaya devam eder.

Otobüs hatları kısaltılmamalı. 2024'ten bu yana kapatılan tüm hatlar geri açılmalı.

Herkesi raylı sistemlere yönlendirip ne olmasını bekliyorsunuz anlamıyorum. İnsanlar çok şikayetçi adeta hindistana dönmüş raylı sistemler herkes akın etmiş çünkü alternatifler ortadan kaldırılmış.

İstanbul'u otobüse boğmanız lazım özellikle de körüklü otobüse.

Ankara'daki İzmir'deki otobüs görüntülerini hayranlıkla izliyorum. Ama İzmir'e ayrı parantez açmak gerekiyor. İzmir masum değil. Alibeyköy ve Anadolu Yakasındaki aktarma merkezi belasını başımıza İzmir sarmıştır.

Son düzenleme:
Geçen marmaray bağımlısı diyor ki. 36A'da sefer artışına gitmişler. Bu nasıl olur diyor. Normal hatların kapatılmasına çanak tut marmaray bağımlısı. Sonrada de ki acaba gazili bi İETT yetkilisi mi kullanmış olmalı ki de. Normal hatlara değer verilmesi için İETT yetkilisinin mi binmesi gerekiyor bunu sorgulamamız lazım. Heryerde kapatılan hatlar gazide de kapatılmadı mı marmaray bağımlısı.

İstanbul genelinde kaç tane kaldı ki normal hat. Bir bir eksiliyorlar. Korkarım İETT bu gidişle körüklü otobüs alımı da yapmayabilir. Yani bilemiyorum. Normal uzun hatları kapatıp TM17-TM18-MK49 hatlarına körüklü conecto vermek inanın bilemiyorum aklım mantığım almıyor.

Enşidem şu. İETT bu gidişle bir dönüşüm yaşayacak diye düşünüyorum. Yani körüklü otobüslerden ve daha sonra da 12 metrelik otobüslerden yavaş yavaş vazgeçebilirler. 12 metrelikler için henüz erken olsa da körüklüler için endişem bu.

Son düzenleme:
Geçen marmaray bağımlısı diyor ki. 36A'da sefer artışına gitmişler. Bu nasıl olur diyor. Normal hatların kapatılmasına çanak tut marmaray bağımlısı. Sonrada de ki acaba gazili bi İETT yetkilisi mi kullanmış olmalı ki de. Normal hatlara değer verilmesi için İETT yetkilisinin mi binmesi gerekiyor bunu sorgulamamız lazım. Heryerde kapatılan hatlar gazide de kapatılmadı mı marmaray bağımlısı.

İstanbul genelinde kaç tane kaldı ki normal hat. Bir bir eksiliyorlar. Korkarım İETT bu gidişle körüklü otobüs alımı da yapmayabilir. Yani bilemiyorum. Normal uzun hatları kapatıp TM17-TM18-MK49 hatlarına körüklü conecto vermek inanın bilemiyorum aklım mantığım almıyor.

Enşidem şu. İETT bu gidişle bir dönüşüm yaşayacak diye düşünüyorum. Yani körüklü otobüslerden ve daha sonra da 12 metrelik otobüslerden yavaş yavaş vazgeçebilirler. 12 metrelikler için henüz erken olsa da körüklüler için endişem bu.
12 metreden yer yer vazgeçilebilir çarpık kentleşmeden ötürü. Gazide hat kapatılmaz

Konu sahibi
12 metreden yer yer vazgeçilebilir çarpık kentleşmeden ötürü. Gazide hat kapatılmaz
Olabilir. Karsan Atak gibi küçük otobüs alırsa İETT en azından mahalle aralarına da hat açabilir

139S hafta sonu için epey konforlu bir hat oldu. eski haline nazaran hafta içi de iyi. hafta içi bir gün 10.00 seferini kullanarak istanbul yönüne gittim yine kalabalıktı. hafta içi de hafta sonu gibi sık seferli olursa artık bu yönde bir ulaşım sorunu kalmayacaktır diye düşünüyorum.

İstanbul'u otobüse boğmanız lazım özellikle de körüklü otobüse.
İstanbul'u Otobüs'e boğmak için önce otobüs alınması lazım...

Otobüs sayısı az iken mevcut durumda aşırı uzun ve sefer süresi (trafik yüzünden) çok fazla olan hatlar kısaltılması bence...

2. Seçenek: 4(2x2) şeritli tüm caddelere Tramway yapılsın...

3. Seçenek: tüm minibuslerde iett kart geçerli olsun

Umarım 3. seçenekten en az biri yapılır💯

İlgisi yok. Dün varolan hatlar bugün patır patır kapatılıyor. Filo aynı filo. Otobüs, şoför ihtiyacı varsa alım gitsinler.

Bu halka karşı gelmektir.

Trafikle bi işi yok İETT'nin. Bu da yeni moda oldu. Trafik varsa var ben değil sen çözeceksin. Trafik var diye sefer süreleri uzuyor diye hatları kısaltmakta ne demek. Veya trafik var diye otobüs sefer iptalleri de ne demek. İsterse 10 saat sürsün sen otobüsü çıkarmak zorundasın yola.

Biz ne raycıyız nede metrocuyuz.

Biz otobüsçüyüz.

Raylı sistem medeniyettir. Ama insanlara raylı sistemi dayatırsan orda hop bir dakika dememiz gerekir. Bizim İrfan'a kızdığımız nokta bu.

Onlarca hat kapatıldı kısaltıldı. Şimdi bakıyorum bütün yorumlara, yorumlara bakmaya da gerek yok giriyorsun bakıyorsun çok kalabalık raylı sistemler.

Hatlar kapatılınca rahata mı erdiniz yani trafik var mı yine var. Üstelik daha da beter.

Sürekli biz verelim. Bize hiç birşey verilmesin aman. Öyle mi yani?

Bütün kazanımlarımızı teker teker kaybediyoruz.

Ben hat kısaltmalara karşıyım. Bu kente adam akıllı normal, uzun hatlar lazım.

Son düzenleme:
İlgisi yok. Dün varolan hatlar bugün patır patır kapatılıyor. Filo aynı filo. Otobüs, şoför ihtiyacı varsa alım gitsinler.

Trafikle bi işi yok İETT'nin. Bu da yeni moda oldu. Trafik varsa var ben değil sen çözeceksin. Trafik var diye sefer süreleri uzuyor diye hatları kısaltmakta ne demek. Veya trafik var diye otobüs sefer iptalleri de ne demek. İsterse 10 saat sürsün sen otobüsü çıkarmak zorundasın yola.
23 te seferi çıkması gereken otobüs sabahın 3 ünde 4 ünde çıksa kimseye yararı olmaz

Konu sahibi
Raylı sistem medeniyettir. Ama insanlara raylı sistemi dayatırsan orda hop bir dakika dememiz gerekir. Bizim İrfan'a kızdığımız nokta bu.
Buna katılıyorum. Metro olsun ama dayatma olmasın. İsteyen metroyla kısaca gitsin isteyen otobüsle uzunca gitsin. İşin varsa metroya binersin gezmek istiyorsan otobüse

Biz ne raycıyız nede metrocuyuz.

Biz otobüsçüyüz.

Onlarca hat kapatıldı kısaltıldı. Şimdi bakıyorum bütün yorumlara, yorumlara bakmaya da gerek yok giriyorsun bakıyorsun çok kalabalık raylı sistemler.

Hatlar kapatılınca rahata mı erdiniz yani trafik var mı yine var. Üstelik daha da beter.
İrfan Bey kararı vermiyor. Belediye başkanları otobüs alımlarını düzenliyor.

Geri
Üst Alt