Tema düzenleyici

İETT'nin Mercedes Citaro Otobüsleri

Göstermelik olarak yapıldı ama gerisi gelmez. Halkın yararına olan bir şey asla yapılmaz. Yakıt sarfiyatı azalacağı için ZAM yapıp halkı soymaya bahane bulamayacaklar. Mevcut partiye istinaden söylemiyorum. Başkası da olsa aynı şekilde davranırdı yaklaşık olarak.
Dönüşüm çok pahalı olduğu için durduruldu sanırım

1 aracın dönüşümü 250 bin Euro . Sıfır dizel otobüs de 250 bin Euro :) bu rakamlarla dönüşüm mantıklı değil

Şundan 60 adet alsınlar işte.. Hem boya masrafı da çıkmaz, mavi renk.

1760353801002.png

146'yı görünce beynim otomatik olarak 146T okumuş. Sen diyince fark ettim. 146'ya nasıl dayansın 2006 model Citaro
Ekleme:

Bir de çok uzun güzergahı olan 146 hattına vermişler. Nasıl arıza vermemiş, ben ona hayret ettim.
Şahinkaya Garajı Citaroları için bu çalışma saatleri komik rakamlar , örneğin bugün M2579 neredeyse hiç durmadan 15TA hattında sabah 06:30 dan akşam 20:00 a kadar 20 den fazla sefer atacak :)

11ÇB gibi zorlu hatta çalışıp da günde 8 sefer atanlar da var ki bu da araç en az 12 saat trafikte/yolda demek

Şahinkaya Garajı Citaroları için bu çalışma saatleri komik rakamlar , örneğin bugün M2579 neredeyse hiç durmadan 15TA hattında sabah 06:30 dan akşam 20:00 a kadar 20 den fazla sefer atacak :)
15-20 dk çalışıp 15-30 dk ara vermekle 3 ile 5 saat arası hiç durmadan ağzına kadar dolu araçla ring atmak aynı şey değiller. Ringte 10 kat daha çok yoruluyor araç

Ekran görüntüsü 2025-10-13 141814.png

1 aracın dönüşümü 250 bin Euro . Sıfır dizel otobüs de 250 bin Euro :) bu rakamlarla
dönüşüm mantıklı değil
Bu araçları hurdaya çıkarmak ya da sağa sola hibe etmektense elektrikliye çevirip yakıt tasarrufu sağlamak daha mantıklı geliyor bana. 20 araç yapmaya kalktığında 250*20 olacağını sanmıyorum. Mutlaka daha hesaplı gelecektir çoklu dönüşümde.

Takım elbiseli memur şöförleri özledim. Kullandıkları eski otobüsler beş para etmese de kendilerinin bir ağırlığı vardı.
ÖHO’da görüyorum öyle kravatlı takım elbiseli. Özellikle çift katlılarda oluyor bu durum

Karşıyı çok bilmiyorum ,Anadolu Garajı şöförlerinde emektar şöför yok sanırım. Bindiğim tüm araçları genç -orta yaşlı şöförler kullanıyorlardı.
Orta yaşlılarda da kravatlıya rastladım. Sanırım orta yaşlı-yaşlı demem daha doğru olurdy

Geri
Üst Alt