Tema düzenleyici

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
GH19 GH18 gibi muhafazakar yerlerden geçen hatlarda yolcu çıkmaz bence.

Gop gibi tabiri caizse varoş yerlerden yolcu çıkarsa buralardan da hayli hayli çıkar ama bu kadar gece hattı çok fazla olur. Yaklaşık 30 yıldır yaşadığım Bağcılar'ı esasında pek sevmem ama ne yapayım mecburen yaşıyoruz. 😄

Gop gibi tabiri caizse varoş yerlerden yolcu çıkarsa buralardan da hayli hayli çıkar ama bu kadar gece hattı çok fazla olur. Yaklaşık 30 yıldır yaşadığım Bağcılar'ı esasında pek sevmem ama ne yapayım mecburen yaşıyoruz. 😄
55G nispeten daha prezantabıl yerlerden geçiyor ve çok içlerine girmiyor gop’un. Rahmetli 55B daha soru işareti yerlerden geçiyordu

metrobüs yoluna girip ekspres hizmet veren 1.boğazgeç hatlar açılsa nasıl olur? Mesela 500A köprüden sonra metrobüs yoluna girip Edirnekapı’ya kadar ekspres olup oradan topkapıya gidecek şekilde diriltilebilir

metrobüs yoluna girip ekspres hizmet veren 1.boğazgeç hatlar açılsa nasıl olur? Mesela 500A köprüden sonra metrobüs yoluna girip Edirnekapı’ya kadar ekspres olup oradan topkapıya gidecek şekilde diriltilebilir
Metrobüsleri bypass etmesi sorun olur. Metrobüs hattında daha fazla kaza haberi duyarız. Bypass olmazsa da otobüsler arkasında gereksiz zaman kaybeder.

Bence her ne olursa olsun gece seferleri kalkmamalı
Evet bu yönden haklısınız , fakat bu saatler ; günün ( her ne kadar trafik olmasa bile ) en hızlı seferleri oluyordu . Hiçbir durakta durmuyordu çünkü yolcu yoktu . 50G ve 55G’ye bile biniliyordur ama bu hattın bu saatlerine binene rastlamadım hiç . 1 kere ben bindim . Bomboş. Eğer nüfusumuz 2 misli artarsa yakın gelecekte , tekrar koymaları mantıklı olabilir 😆

Acaba bu gece hatlarını
GH kod ile istanbul genelindemi yapılsa mesela

GH1 TEPEKENT - TÜYAP
GH2 GÜRPINAR - TÜYAP
GH3 KAVAKLI - HARAMİDERE
GH4 İHLAR MARMARA EVLERİ - İ.Ü.AVCILAR KAMPÜSÜ
GH5 CİHANGİR MAHALLESİ - İ.Ü.AVCILAR KAMPÜSÜ
GH6 BOĞAZKÖY / BAHÇEŞEHİR - İ.Ü.AVCILAR KAMPÜSÜ
GH7 K.S.S.HASTANESİ - BEŞYOL RİNG
GH8 K.S.S.HASTANESİ / BEZİRHANBAHÇE - SEFAKÖY METROBÜS
GH9 K.S.S.HASTANESİ / İNÖNÜ MAHALLESİ - SEFAKÖY METROBÜS
GH10 K.S.S.HASTANESİ / ATAKENT - SEFAKÖY METROBÜS
GH11 FENERTEPE / BAŞAKŞEHİR - SEFAKÖY METROBÜS
GH12 FLORYA - TAKSİM
GH13 ŞAHİNTEPE İGTOT - SEFAKÖY METROBÜS
GH14 HADIMKÖY - TÜYAP
GH15 KUYUMCUKENT - ŞİRİNEVLER RİNG
GH16 BAKIRKÖY - TAKSİM
GH17 ZEYTİNBURNU - MECİDİYEKÖY
GH18 15 TEMMUZ MAHALLESİ - YENİBOSNA METRO
GH19 15 TEMMUZ MAHALLESİ - KİRAZLI METRO
GH20 ÇAVUŞPAŞA - ZEYTİNBURNU

örneğin bu şekilde
Abi küçükçekmecefe yaşadığını bu kadar belli etme yarısı kçekmece hatları 😂

50G'nin açılmasıyla birlikte H-2'nin eski ekspres güzergahına geri dönmesi gerekiyor.
M11 gece hattı açılana kadar bence H-2, 48 gibi Sular İdaresi üzerinden Kağıthane-Çağlayan-Mecidiyeköy yapması gerekiyor. (130A/E-10-M4 ve 25G-M2 tarzı) Çağlayan ve Kuşkonmaz-Kağıthane Meydan arası geceleri biraz questionable bir yer ama 19S ve 55G gibi hatların gece saatlerinde geçtiği yerleri düşünürsek fazla sorun çıkmaz bence orada.

M11 gece seferleri başlayınca ekspres güzergahına geri dönebilir ama direk kapatırlar bence.

Son düzenleme:
M11 gece hattı açılana kadar bence H-2, 48 gibi Sular İdaresi üzerinden Kağıthane-Çağlayan-Mecidiyeköy yapması gerekiyor. (130A-M4 ve 25G-M2 tarzı) Çağlayan ve Kuşkonmaz-Kağıthane Meydan arası geceleri biraz questionable bir yer ama 19S ve 55G gibi hatların gece saatlerinde geçtiği yerleri düşünürsek fazla sorun çıkmaz bence orada.

M11 gece seferleri başlayınca ekspres güzergahına geri dönebilir ama direk kapatırlar bence.

Göktürk’te gece ulaşımı yok diye Göktürk’e uğramalı gidiyor hat. Dileyen 50G ile Hasdal’a çıkıp H-2’ye binebilir şu durumda.

M11 gece hattı açılana kadar bence H-2, 48 gibi Sular İdaresi üzerinden Kağıthane-Çağlayan-Mecidiyeköy yapması gerekiyor. (130A-M4 ve 25G-M2 tarzı) Çağlayan ve Kuşkonmaz-Kağıthane Meydan arası geceleri biraz questionable bir yer ama 19S ve 55G gibi hatların gece saatlerinde geçtiği yerleri düşünürsek fazla sorun çıkmaz bence orada.

130A M4’ün gece hattı mı? M4’ün gece hattı E-10, ben hep onu marmaray gece hattı diye düşünüyordum

130A M4’ün gece hattı mı? M4’ün gece hattı E-10, ben hep onu marmaray gece hattı diye düşünüyordum
Yani E5'ten gidiyo diye ama yazarken E-10 aklıma gelmemişti. Ama 130A Üsküdar'da sonlanmadığından daha çok M4'ün E-10'la birlikte.

Ayrıca M4'ün Tuzla kolu yapılırsa 130A baya M4'ün olacak.

142M TÜYAP Metrobüs - Başakşehir Metrokent

Sefer saatleri:
TÜYAP: 06.15 - 07.00
METROKENT: 17.00 - 17.45

142T hattı içinde “M işaretli saatlerde Metrokent’e gider” şeklinde de hizmet verebilir. İkitelli OSB yolcusu için çok gerekli bir hat Beylikdüzü/Esenyurt bölgesi için.

Geri
Üst Alt