Tema düzenleyici

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yerimden kalkmaya üşenen benim için mükemmel hatta minibüs gibi evimin direkt önünden alsa da fena olmazdı
Oh artık Marmaray'a rahat, metroya rahatz metrobüse rahat, hatta Olimpiyatköy'den Çam Sakura'ya da uzatalım sağlık işini de görürsün, maç izlemeye Olimpiyat'a gidersin

Alibeyköyden birçok noktaya tek ulaşım var. Arnavutköy e yok.

Birkaç kere test için araç talep ettim veya test araçları mümkün değil ise olan bir hattın güzergahını Arnavutköy e çekilmesini talep ettim red ettiler hep

Akineyköy den Arnavutköy e 3 araç ile gidiliyor.
Hem zamandan hem karbon emisyonundan kaybediliyor

Alineyköyden birçok noktaya tek ulaşım var. Arnavutköy e yok.

Birkaç kere test için araç talep ettim veya test araçları mümkün değil ise olan bir hattın güzergahını Arnavutköy e çekilmesini talep ettim red ettiler hep

Akineyköy den Arnavutköy e 3 araç ile gidiliyor.
Hem zamandan hem karbon emisyonundan kaybediliyor
Bence de gerekli arnavutköyü alibeyköye bağlamak. Biri Başakşehir ve Kuyumcukent için de güzergah çıkarmıştı Alibeyköy’e

Alibeyköy de ki en yoğun hat her zaman şişli hattı olmuştur.

Eskiden Alibeyköyün her mahallesinden ayrı şişli otobüsü ve şişli minibüsü kalkardı bilen bilir.

Şimdi bütün mahallelere tm kodlu hatları koydular bu hatlar mahalelerdeki duraktan yolcuları alıp alibeyköy metro durağına getiriyor ve herkes 50S otobüsünü bekliyor.

Sabah 6 da 10dk ara ile
Sabah 7 de 5 dk ara ile
Sabah 8 de 6 dk ara ile
Sabah 9 da 10 dk ara ile akşama kadar devam ediyor

Ne yazık ki iş saatlerinde 5 dk ara ile otobüsler kalksada ana duraktan full kalkıyor. Ve ara duraklarda yolcular binemiyor.

Ne yazık ki hala ana durak tan şişli merkeze gidecek olan yolcular metro kullanmaya alışamadı.

Neden inadına otobüs ile cevahir e geldiklerini anlamıyorum.

Boşa kalabalık oluyor.
İett zaten 5 dk ara ile Sabah kalkıyor otobüs diyor.

Ama eskiden her mahalleden ayrı otobüs ve minibüs kalkardı bu şekilde dolu olmaz dı.

Ayrıca şimdi daha da yoğunlaştı. Nüfus arttı göç alındı. İett neden sabahları kendi ekipleri duraklara gelio otobüse binmeyi denemiyor anlamıyorum.

Video çekip mail attım ben buyurun görün dedim.

TM15’i çekersin Mescid-i Selam’a uzatırsın , TM18’i de Arnavutköy’e doğru uzatırsın . Tek sıkıntı biri 50.Yıl Mahallesini dolaşıyor , biri dolaşmıyor . Deparlarla halledilebilecek bir şey . Seferlerini de azıcık arttırırsın . Hem Arnavutköy’e Alibeyköy hattı gelmiş olur , hemde Mescid-i Selam ve sonrası için Alibeyköy’e giden ikinci bir hat olmuş olur .
TM18’in böyle bir uzatmada kaybedeceği maximum süre 25-30 dakika . Hiç bir şey
50AB’yi komple kapatmasalardı , Arnavutköy’e uzatılmasını mail yoluyla talep etmiştim . Sırf başka bir hat açmak için ( 50AB yerine sadece kodu değişti ) kapattılar şunu . 50AB Arnavutköy Alibeyköy olurdu .

Bence de gerekli arnavutköyü alibeyköye bağlamak. Biri Başakşehir ve Kuyumcukent için de güzergah çıkarmıştı Alibeyköy’e
Alibeyköy metro durağından kalkan otobüsü mescidiselam yolundan arnavutköy merkeze ordan da havalimanına geçip ring yapıp geri gelebilir.

Bu hat gerçekten de hem arnavutköy e hemde havalimanına gidenlerin işini kolaylaştırır.

Arnavutköy halkı da semtimize ve eş semtler e ulaşımı hızlandırabilir.

Bu hat depar olsa çok durağından olmasa çok iyi kapasiteye ulaşır

Alibeyköy metro durağından kalkan otobüsü mescidiselam yolundan arnavutköy merkeze ordan da havalimanına geçip ring yapıp geri gelebilir.

Bu hat gerçekten de hem arnavutköy e hemde havalimanına gidenlerin işini kolaylaştırır.

Arnavutköy halkı da semtimize ve eş semtler e ulaşımı hızlandırabilir.
Böyle bir şey yapamazlar . Zaten H-6 var İstanbul Havalimanına giden . Armavutköy’ün içinden geçiyor zaten
Bir de ring olamaz , bu kadar uzun bir hat . Çoğu Alibeyköy hattı artık ring yapmıyor zaten
Alibeyköy’den TM15 ya da 18’e atlarsınız , H-6 hattına Cebeci’de aktarma yaparsınız . Çok zor olmasa gerek . Gereksiz uzun hat açmaya gerek yok

Böyle bir şey yapamazlar . Zaten H-6 var İstanbul Havalimanına giden . Armavutköy’ün içinden geçiyor zaten
Bir de ring olamaz , bu kadar uzun bir hat . Çoğu Alibeyköy hattı artık ring yapmıyor zaten
H6 ya alibeyköy den gitmek çok uzun. Trafik de çok.
H6 cebeci yerine alibeyköy metrodan başlatılamaz mı

Alibeyköy de ki en yoğun hat her zaman şişli hattı olmuştur.

Eskiden Alibeyköyün her mahallesinden ayrı şişli otobüsü ve şişli minibüsü kalkardı bilen bilir.

Şimdi bütün mahallelere tm kodlu hatları koydular bu hatlar mahalelerdeki duraktan yolcuları alıp alibeyköy metro durağına getiriyor ve herkes 50S otobüsünü bekliyor.

Sabah 6 da 10dk ara ile
Sabah 7 de 5 dk ara ile
Sabah 8 de 6 dk ara ile
Sabah 9 da 10 dk ara ile akşama kadar devam ediyor

Ne yazık ki iş saatlerinde 5 dk ara ile otobüsler kalksada ana duraktan full kalkıyor. Ve ara duraklarda yolcular binemiyor.

Ne yazık ki hala ana durak tan şişli merkeze gidecek olan yolcular metro kullanmaya alışamadı.

Neden inadına otobüs ile cevahir e geldiklerini anlamıyorum.

Boşa kalabalık oluyor.
İett zaten 5 dk ara ile Sabah kalkıyor otobüs diyor.

Ama eskiden her mahalleden ayrı otobüs ve minibüs kalkardı bu şekilde dolu olmaz dı.

Ayrıca şimdi daha da yoğunlaştı. Nüfus arttı göç alındı. İett neden sabahları kendi ekipleri duraklara gelio otobüse binmeyi denemiyor anlamıyorum.

Video çekip mail attım ben buyurun görün dedim.
Otobüs ile cevahire gidiliyor çünkü M7 kapasitesini kaldıramıyor bir de şişli-mecidiyeköy her bünyenin kaldırabileceği bir şey değil

H6 ya alibeyköy den gitmek çok uzun. Trafik de çok.
H6 cebeci yerine alibeyköy metrodan başlatılamaz mı
H-6 Yunus Emre Mahallesi durağından başlıyor . Çok uzak değil Alibeyköy’e aslında ama İETT bu saatten sonra uzun hat açma ya da bir hattı uzatma taraftarı değil . Aktarma hiç olmasa , direkt olarak gitsek süper olurdu elbet fakat dediğim gibi aşırı uzun olurdu .
19 durak daha fazla giderdi H-6 ( eğer uzatılsaydı )

Geri
Üst Alt