Tema düzenleyici

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynı durum Silivri için de geçerli. Silivri'yi sadece 303A taşıyor.
Belediye bu minibüs entegre projesini arnavutköyden sonra silivri'ye taşısa en kolay çözüm olur gibi, çünkü bir sürü minibüs hattınız var millet artık iett ile pek ilgilenmiyordur bile şehre inmek dışında yanlış mıyım?
 
Ben küçükçekmecedeyim Esenyurt gibi yerler varken ilçemden ağlaşmam. K.çekmecede yeterli düzeyde ulaşım var bence ama daha da olsa fena olmaz
Ben de öyle Kçekmece, ben ağlamak istemiyorum hat var sonuçta ama çok boş ve gereksiz bulduğum hatlar var öyle olunca da insan sinirleniyor, iett kötü hatlar ve seferler koyarsa insanlar da binmek istemez haliyle.
 
Ben de öyle Kçekmece, ben ağlamak istemiyorum hat var sonuçta ama çok boş ve gereksiz bulduğum hatlar var öyle olunca da insan sinirleniyor, iett kötü hatlar ve seferler koyarsa insanlar da binmek istemez haliyle.
Doğrudur. Bu bölgenin tartışmasız en önemli hatları 76O - 98KM - 98 gibi duruyor. Hangi hatlar boş sence
 
Ben küçükçekmece'deki çoğu hattı kullanamıyorum ben daha sınırdayım çümkü basın eksprese yakınım ama şuan aklıma 98MB(nefret ediyorum) KÇ2
98MB bencede boş. KÇ2'den bende bahsetmiştim fakat Yarımburgaz Mahallesine girdiği için yolcusu varmış bende burada öğrenmiştim
 
Ben de şimdi bakarken yarımburgazdan geçtiğini farkettim ama 89K ile %95 ortak gidiyor belki 89K'ya depar verilebilir
98S alternatifi olarak 89BS açmak gibi bir şey yapmışlardır sanırım. 89BS'de iş saatlerinde yükü alıyor. Öğle saatlerinde yok
 
98S alternatifi olarak 89BS açmak gibi bir şey yapmışlardır sanırım. 89BS'de iş saatlerinde yükü alıyor. Öğle saatlerinde yok
Doğru, benim bir de bahsetmeyi unuttuğum şey, küçükçekmece'deki hatların hep dikine gitmesi, hiç doğuya hat yok bağcılara bahçelievlere vesaire, mecidiyeköye 1 hat var o da toplu konut bölgesinden geçiyor.
 
Forum'da ağırlıklı olarak istanbulun merkezinde yaşayan kişiler var galiba bu yüzden esenyurtta iett'nin hali hiç konuşulmuyor, berbat halde hat yok, seferler az çoğu insan dolmuş/minibüs tercih ediyor zaten.
Tuzla bile konuşuluyorken pendik nedense konuşulmuyor sebebini anlayabiliyorum çünkü orada ulaşım sıkıntısı çeken yer kaynarca (sosyoekonomik durumu afedersiniz *** gibi ve pendiğin kalitesini 3-4 gömlek düşürüyor fakat maalesef ulaşım götürülmek zorunda). Ulaşım sadece minibüslerle sağlanıyor anladığım kadarıyla ve M4 alakasız yerlerden geçiyor yanlış Hhatırlamıyorsam pendik belediyesi daha düzgün bir m4 uzatması çizmişti ama onu dinlememişler
 
Avrupa yakasında pek hat açılmıyor zaten en son yine Alibeyköye açılmıştı TMxx(unuttum) uzun zamandır eski hatları revize etmek dışında hat açılmıyor galiba.
Eylülde bir toplu hat açılımı olmuştu. HS3, MR54 gibi hatlar açılmıştı. Onun dışında Alibeyköy dışında hat açıldığını görmedim bu yakada.
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim @59Yunus34 da destek çıkar diye düşünüyorum 146 yoldaşım :D neyse Esenyurt - Bahçeşir/Boğazköy ulaşım açısından çok kötü. 76D ve 146'yı çıkar neredeyse ulaşım bitiyor. Avcılar hatlarını saymazsak. Oraya acil raylı sistem şart. Minibüs ve Otobüsle nereye kadar
Doğuda göl, kuzeyde TEM, güneyde E5 olması ulaşım alternatiflerini sınırlıyor.
 
Eğer bir imkan tanınsa İETT'nin özellikle Planlama ve Ulaştırma Daire Başkanlığında sorumlu görev alabilecek tecrübeli bilgili forumdaşlar tanıyorum. Hem Avrupa hem Anadolu Yakası Garaj Müdürlüklerine emin olalım biz forumdaşlar daha iyi planlayıp yönetiriz oradakilerden ben öyle bir göreve getirilsem ilk iş Kurtköy Garaj Müdürlüğünden yoğun ve güzergahı çalışmaya uygun hatlara körüklü otobüs tahsisi sağlarım buna emin olabilirsiniz.
 
Bir bölgenin ulaşım sorunlarını en iyi o bölgenin sakinleri bilir. İnsanların muhtarlıklar aracılığıyla taleplerini iletebileceği zemin hazırlamak lazım. Onun dışında kim bu işin başına geçerse geçsin en iyi verimi sağlayamaz gibi geliyor.
Belediyelerin muhtar buluşmalarında muhtarlar dile getiriyor evet, belediyenin halk buluşmasında da dile getiriliyor, hatta ve hatta belediye ile İETT görüşme sağlıyor buraya kadar sistem akıyor sıkıntı yok fakat bundan sonrasında durum meçhule dönüşüyor ya belediye İETT ye böyle bir talebimiz vardı bir gelişme var mı diye sorgulamıyor yada İETT sadece not alıp geçiyor. Göz ardı edilip askıya alınıyor. Tabi bu her yerde aynı durum geçerli değil Torpilbeyköy, Torpilbeyli, Torpiltepe hariç orada İETT tamam kardeşim açalım ayıpsın sen iste yeter ki diyor
 
Valla bizim mahalle muhtarımız uğraşıp MR52'yi Halkalı Marmaray'dan Söğütlüçeşme'ye uzatmıştı sağolsun. İşe de yaradı gerçekten
MR54 hattı da muhtarlığın çabasıyla açıldı. MR51 ta Büyükçekmece’den kalkıp Bahçeşehir bölgesine gelene kadar millet Halkalı’dan binip karşıda yolu yarılamış olurdu. Benzeri bir hat metrobüse de lazım.
 
Eğer bir imkan tanınsa İETT'nin özellikle Planlama ve Ulaştırma Daire Başkanlığında sorumlu görev alabilecek tecrübeli bilgili forumdaşlar tanıyorum. Hem Avrupa hem Anadolu Yakası Garaj Müdürlüklerine emin olalım biz forumdaşlar daha iyi planlayıp yönetiriz oradakilerden ben öyle bir göreve getirilsem ilk iş Kurtköy Garaj Müdürlüğünden yoğun ve güzergahı çalışmaya uygun hatlara körüklü otobüs tahsisi sağlarım buna emin olabilirsiniz.
İnşallah göreve geliriz
 

13Y,14B ve 8E Numaralı Hatlarımız Hakkında​

Değerli yolcularımız;

Kadıköy İlçesi Fikirtepe Mahallesi Mandıra Caddesi ile Dr. Erkin Caddesi kesişiminde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışma yapılmaya başlanmıştır. Bu doğrultuda; 13Y Çakmak Mahallesi / Yenisahra / Kadıköy, 14B Adem Yavuz Mahallesi – Kadıköy, 8E Esenevler – Kadıköy hatlarımız, Kadıköy yönünde Anakent Koleji durağından sonra; Gözcübaba, Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Mustafa Mazhar Bey Sokak, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hast. duraklarını takip ederek güzergahına devam edecektir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Kaynak: İETT Duyurular

Ekran görüntüsü 2025-07-28 193249.png
 
Son düzenleme:
Geri
Üst Alt