Tema düzenleyici

Formula 1

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan crypton
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Formula 1fe küme düşme falan var mı acaba
Hayır . Takım diyelim ki puan olarak sonuncu geldi , hiçbir şey olmuyor . Sonraki sezon yine F1’de mücadele ediyorlar .

Maximum olacak şey , takım iflasın eşiğine gelir , takım başka bir alıcıya satılır .

Örneğin ; Renault —> Alpine ( Aslında aynı şeyler , ad değişmiş sadece . )

Hayır . Takım diyelim ki puan olarak sonuncu geldi , hiçbir şey olmuyor . Sonraki sezon yine F1’de mücadele ediyorlar .

Maximum olacak şey , takım iflasın eşiğine gelir , takım başka bir alıcıya satılır .

Örneğin ; Renault —> Alpine ( Aslında aynı şeyler , ad değişmiş sadece . )
O zaman formula 2 gibi diğer turnuvalar ne işe yarıyor? (Varsa tabi öyle biliyorum)

Bu arada sonda yazdığım bilgi ne alaka ? Uykusuzluktan ne yazdığımı anlayamıyorum artık . Renault , Alpine adını aldı çünkü marka bu ada geçiş yaptı 2021’de . İflas durumu yok .

İflas durumu sanırsam bir tek Lotus F1 takımında vardı .

Ayrıca alt klasmanlar , kendine has ayrı özelliklere sahip . Yani sırf küme düşse bir takımda , ya da iflas etselerde burda yarışmaya başlasınlar gibi bir durum yok .

F2 mesela , araçlar F1’den yavaş ama tüm araçlar hemen hemen birbiriyle eşit seviyede . Yani F1 gibi araları açık araçlar yok . Biri uçuyor biri sürünüyor tarzı bir durum yok yani . Seni bu klasmanda öne çıkaracak iki şey var ; Taktik ve Pilot’un Yeterliliği .

Bunlarda sıralama turları vs. de daha farklı oluyor .

Klasman düştükçe , araçlar yavaşlıyor . Ama bence rekabet artıyor . Ayrıca alt klasmanlarda , iyi pilotlar belirlenip , ana takımada çıkarılabiliyor . En iyi özelliği bu . F1’e ön hazırlık gibi düşünülebilir .

Kartingle başlıyorlar, sonra ne kadar iyiyse işte . Attım F4’e yükseliyor , orada yarışıyor . Ya da direkt olarak F2’ye sonra F1’e gibi gibi .

Ama asıl olay , belli bir sermayen var diyelim . Fakat F1’de araç yarıştıracak kadar güçlü bir şey yapamıyorsun ya da yapsan bile devam ettiremeyecek kadar düşük bütçelisin .
O zaman F2’de yarışıyorsun . Hem araçlar daha küçük , hem de F1’den daha az güce sahip .

Ya da zaten F1’de ana takımın vardır , F2’ye de akademi açıyorsun gibi düşün . Ya da F3’e . Pilotlar eğitiliyor F1 için sonra uygunsa alınıyorlar ana takıma . Yoksa devam aynı yerden

Ayrıca sadece bunla sınırlı değil , F2’de yarışan adam sadece F1’e yükselebilmek için bu kategoride yarışmıyor .

İndycar , Super Formula , WEC , IMSA gibi serilerede burada gösterdiği üstün performansla geçiş yapabiliyor.

Maxçım, çen biyinci mi olucen çen. En fazla bu kadar olurdu zaten...

Max Massey Ferguson traktörü ile insan üstü işler yapıyor Hadjar'a helal olsun Ferrari, Ferrari değil hem Lewis hem de Charles yarış dışı kaldı.

Max Massey Ferguson traktörü ile insan üstü işler yapıyor Hadjar'a helal olsun Ferrari, Ferrari değil hem Lewis hem de Charles yarış dışı kaldı.
Max'a yazık oluyor ama, her sene yaş alıyor, 27 yaşında şu an ve belki önümüzdeki yıllarda bütün rekorları alt üst edecekti ama şu an sanki kaybetmeyi kabullenmiş görünüyor. Dikkat ettiniz mi bilmem ama f1 pilotlarının yaşları ile performansları ters orantılı, yani yaş ilerledikçe ne Alonso kaldı, ne Hamilton, ne de bir başkası...

Max'a yazık oluyor ama, her sene yaş alıyor, 27 yaşında şu an ve belki önümüzdeki yıllarda bütün rekorları alt üst edecekti ama şu an sanki kaybetmeyi kabullenmiş görünüyor. Dikkat ettiniz mi bilmem ama f1 pilotlarının yaşları ile performansları ters orantılı, yani yaş ilerledikçe ne Alonso kaldı, ne Hamilton, ne de bir başkası...
Şu andaki favorim Kimi Antonelli,

Hamilton 2.0 diyebiliriz oğluşa

Ben tam tersini düşünüyorum. Mesela Hamilton örneğinden devam edelim . Evet , Leclerc belki ondan 2 gömlek üstün performans veriyor ama ben bunu Hamiltonun araca alışamamasına bağlıyorum şahsen . Mercedeste kötü araçta bile güzel işler çıkarıyordu . Fakat Ferrari , her anlamda kötü bir araç . Bunu Leclerc’in pole pozisyonunda başlayıp, 4.bitirdiği yarışta rahatça görebiliyoruz .

Alonso konusuna gelecek olursak eğer , Aston Martin , Newey ile birlikte , Zandvoort’ta uçuyordu . Fp1’de Lance Stroll gibi bir herif 3.geldi ! ( Downforce ağırlıklı bir pist olduğunu hatırlatıyorum )Eğer Newey eşliğinde 2026’da güzel bir araç çıkarılırsa , Alonso’nun WDC’yi alacağını düşünüyorum ben .

Lando’nun DNF’i sonucunda Max 2.liği garantilemiş oldu . Bence çok iyi bir performans gösterdi . Nasıl olsa evinde yarışıyor , onun verdiği özgüvende var .ama araç gerçekten çok kötü . Sürekli dile getirip duruyor zaten . Şampiyona’da 3.olması , onun ne kadar iyi olduğunu gösteriyor . Aynı araçla bir de Yuki’ye bakın … Podyum’u bırakın , İlk 5’e yakın ne zaman bitirdi şahsen fikrim yok .
VCarb daha iyi performans gösteriyor yarışlarda , Hadjar bunun örneği . Lawson’da fena kullanmıyor . Keşke şu aracı Max’ta denese . Redbull’dan iyi performans göstereceğini düşünüyorum

Şu andaki favorim Kimi Antonelli,

Hamilton 2.0 diyebiliriz oğluşa
Evet Kimi’yi bende beğeniyorum , gerçekten istikrarlı bir pilot fakat çaylaklar arasından bir seçim yapacak olsam benim favorim Hadjar olurdu 😆😆 F2’den beri takip ettiğim bir pilot . Gerçekten yetenekli . İnşallah böyle devam eder .

Formula 1de ben her zaman Aston Martin tutarım umarım başarılı olurlar

Geri
Üst Alt