Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 161 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #3,201
Cok
Abiler iyi günler dilerim. 2019'da 50'lik bulvar 29886 parselden 150 m yer aldım. Belki dodurganın en az hissedarlı olan yeri. Toplam 12 hissedar var. Şu an evim yok. Ankara Güneşevler mahallesinde 7-10 milyon yazan site ilanlarına mesaj attım. Takas yapar mısınız diye. Kimse yanaşmadı. Biliyorum dodurga gittikçe değerleniyor. Ama çocuğum da var. Ev ihtiyacım da var. Kiradayım. Bu yaptığım mantıklı mı. Daha ne kadar bekleriz. Yüzüp yüzüp kuyruğuna geldik. Bir tarafım da beklemek istiyor fakat anlattığım durumlardan dolayı da ev sahibi olmak istiyorum. Lütfen bana bir akıl verin.
Kıymetli bir mülkün var. Sabreder sen kazancın da ona göre olur. İki muteahit inşaata baslasin. Metresi 60-70 arasına rahat alıcı bulursun. Dodurgaya vizyon projeler girerse 20 milyonluk daire alırsın. Bu durumda bahsettigin bölgede en az iki daire alırsın zaten.

• #3,202
Abi altyapı inşaatlar başlayınca yapılır.
altaypılar oncelikle ana yol izleri kotlara göre açılır. Sonrasında ana kanalizasyon hatları yapılır. peşinden ana su hatları. Bilkentte binalar hızlı giriş yaptı. Ama olması gereken doğrusu benim dedigim sekilde. Bilkentte arsa kapanın elinde kaldııgı icin, muteahitler cok hızlı girdi. Dodurgada eger duzgun kaliteli altyapı ve bina yapımları olursa kendini cok degerlendiren bir bolge olacaktır. Otoban baglantısıda herhalde 2-3 aya biter. Burda arsa sahiplerine nacizane önerim. Sözleşmelerinizde teknik şartnamede marka ürün marka ve modellerini iyi belirleyin. Onlardanda taviz vermeyin. %50 yerine % 48 ile işini kaliteli yapacak bilinen bir firmaya vermek, arsa sahibinin lehinedir. Başta dodurgalı hemşerilerim olmak üzere, uzun yıllardır bu imarı bekleyen tüm arsa sahiplerine hayırlı ugurlu olsun insallah

• #3,203
🧱 1. İnşaat Maliyeti (2025)

Yüksek katlı, lüks sayılabilecek bir konut projesinde güncel (2025) maliyet kalemleri şu şekilde:

Kalem Ortalama Fiyat (₺/m²)

Standart konut (normal yapı) ~15.000 – 18.000 ₺
Lüks konut (asansörlü, otoparklı, dış cephe, sosyal alan) 20.000 – 24.000 ₺

> ✅ Örneğimizde lüks proje düşündüğümüz için:
İnşaat maliyeti ≈ 22.000 ₺/m²

---

🧾 2. Toplam İnşaat Alanı

Emsal: 2.00 →
25.000 m² x 2.00 = 50.000 m² (emsale tabi inşaat alanı)
Buna + %20 civarı emsal dışı alan (otopark, sığınak, sosyal alan vb.) eklenebilir:
Toplam efektif inşaat alanı ≈ 60.000 m²

🧱 Ama satışa uygun (kat karşılığı hesaplanacak) alan 50.000 m²'dir.

---

💰 3. Toplam Satış Geliri Tahmini

Ortalama satış fiyatı (bölgeye göre):
90.000 ₺/m² (Alacaatlı–Dodurga bölgesinde yüksek kat + lüks proje)

50.000 m² x 90.000 ₺ = 4.5 Milyar TL satış geliri

---

💸 4. Toplam Maliyet (müteahhit tarafı)

İnşaat maliyeti:
50.000 m² x 22.000 ₺ = 1.1 Milyar TL

İdari gider, ruhsat, altyapı, iskan, tapu, KDV, reklam vs.
Ekstra %10-15 → ~150 Milyon TL

Toplam maliyet ≈ 1.25 Milyar TL

---

⚖️ 5. Oran Hesabı ve Kar Dağılımı

🔹 %50 Kat Karşılığı Senaryo:

Arsa sahibi → 25.000 m² → 2.25 Milyar TL’lik daire

Müteahhit → 25.000 m² → 2.25 Milyar TL gelir - 1.25 Milyar TL gider = 1 Milyar TL kâr

🔹 %55 Kat Karşılığı Senaryo:

Arsa sahibi → 27.500 m² → 2.475 Milyar TL

Müteahhit → 22.500 m² → 2.025 Milyar TL – 1.25 Milyar TL = 775 Milyon TL kâr

🔹 %60 Kat Karşılığı Senaryo:

Arsa sahibi → 30.000 m² → 2.7 Milyar TL

Müteahhit → 20.000 m² → 1.8 Milyar TL – 1.25 Milyar TL = 550 Milyon TL kâr

---

✅ Sonuç: Hangi Oran Mantıklı?

Oran Müteahhit kârı Yorum

%50 1 Milyar TL Standart, rahat kabul eder
%55 775 Milyon TL Bölge ve arsa niteliği gereği en mantıklı teklif
%60 550 Milyon TL Ancak çok talep varsa alınabilir

Yapay zekanın yorumu arkadaşlar. %50 ile müteahhit çok rahat kabul eder.
Bu dediğim oranlar bulvar cepheleri yerler için geçerli. Unutmayın orda ticari dükkanların maliyetleri düşük ama değerleri çok yüksek olacaktır.
hocam lüks konut m2 si maliyeti 27-30.000 tl/m2 bandındadır. 22.000 tl ye mumkun degildir. İşçilik maliyetleri çok yüksek. Deprem bolgesindeki uyduruk tunel kalıp konutların bile maliyetleri 20-25 bandında! Burda mutahhitler icin olabilecek aralık yerine gore %45-50 dir. Onun ustunde veren muteahhit varsa, arsa sahibini yarı yolda burakır. Yada projeyi patlatır!

• #3,204
Evet tahmini %20 civarı emsal dışı inşaat hesaba katılmamış.

Onu da ekleyince müteahhit açısından %50 den fazlasını vermek mantıklı olmaz.

Ancak konut fiyatları çok yukarı çıkarsa arsa sahibinin payı artabilir.

Bence bizim için şu an %50 çok iyi bir oran. O rakamı veren olursa seve seve kabul ederim.
imza

• #3,205
Abiler selam aleyküm ben bura dan bi yakımınım vasıtası ile yer alacağım 4+1 daire getirili varımı yoğumu koyuyorum akibeti durumu nedir bu tarz şeyler pek bilmiyorum da sonuç nedir inşaat başlamak için kimse net bi süre veremez biliyorum da öngörü var mıdır bilgi verebilecek abiler var mıdır

• Beğen
Tepkiler: Alp1
  • #3,206
Şu anki süreçte alacağın parsel yer ve konumuna göre ( birazda şans yaver giderse) yer yer 6 ay ile bazı yerlerin de 3 yıl arasında inşaatların başlamasını bekliyorum.

• #3,207
29934 şu anlık bu parsel gözüküyor abi ama başka bi parsel de var yakın tanıdığım onunla ilgili de bi çalışma yapıyor ama bu yazdığım parsel den fikir alırsam çok iyi olur benim için

• #3,208
Selamün aleyküm ev almak için acil yuva kurmak istiyorum o yüzden bekleyemiyor isterseniz konut ticari parselde de yerim satılık 4+1 daire getirili
507 283 6930

• #3,209
Merhabalar, 29915/4 parselde hissemiz var. Eğer forumda bu parselde hissesi olan varsa tanışmak isterim. Malum ruhsat ve inşaat aşamasına geçildi hissedarlarlarla tanışmak isterim.
0(507) 002 03 41

• Beğen
Tepkiler: laylaylom
  • #3,210
Atıp tutan simsarlar! Buyrun madem o kadar gücünüz, paranız var; adamın işini cozun. Madem okadar edeceğinden eminsiniz, ucuza alın da kar edin.

• #3,211
Atıp tutan simsarlar! Buyrun madem o kadar gücünüz, paranız var; adamın işini cozun. Madem okadar edeceğinden eminsiniz, ucuza alın da kar edin.
May be bey herkesin kendi malı istediği fiyatı ister …. Önemli olan sizce son meclis kararıyla bu iş bitti mi artık Çankaya belediyesi tarafından emsaller güncellenip ruhsatlar verilecek mi ? Evetse ne zaman ?

• #3,212
Tabiki ister. Adam yukarıda samimi şekilde derdini söylüyor. Parası olan alsın.
Ruhsat ve emsal işine gelince. Resmi ruhsat alınmadan kesin bisey söylemek mümkün görünmüyor. Senelerimiz heba oldu. Nasip tabi. Umarım başka sürprizler çıkmaz.

• Beğen
Tepkiler: musa
  • #3,213
29934 şu anlık bu parsel gözüküyor abi ama başka bi parsel de var yakın tanıdığım onunla ilgili de bi çalışma yapıyor ama bu yazdığım parsel den fikir alırsam çok iyi olur benim için
29934 Dr Alp in sattığı parsel yeri çok güzel yapay göl manzaralı hissedarları toplu ve belli hepsinden kat karşılığı için taahhüt alınmış durumda siz alırsanız önceki sahibinin verdiği taahhüt sizinde kapsar

• #3,215
29934 Dr Alp in sattığı parsel yeri çok güzel yapay göl manzaralı hissedarları toplu ve belli hepsinden kat karşılığı için taahhüt alınmış durumda siz alırsanız önceki sahibinin verdiği taahhüt sizinde kapsar
Tapuya şerh verilmemiş ise veya ayni nitelikte hak dogurucu bir sozlesme sozkonusu değil ise taraflar arasında yapılan sözleşmeler 3. Kişileri bağlamaz.

• #3,216
Tapuya şerh verilmemiş ise veya ayni nitelikte hak dogurucu bir sozlesme sozkonusu değil ise taraflar arasında yapılan sözleşmeler 3. Kişileri bağlamaz.
Bunu açabilirmisiniz mesela bana şufa davası açan birisine davadan vazgeçmesi için diğer hissedarlar dahil noterden kat karşılığı sözleşmesi için yetki verdik yine diğer parselde hisse alırken tüm hissedarlar kat karşılığı yetkisi için sözleşmeye imza attık tapuya şerh konmaz ise geçerliliği yokmudur

• #3,217
Sufa ayrı kat karşılığı insaat sözleşmesi ayrı. Sorunuzu tam anlamadım. Ancak diyelim ki siz hissedar olarak kat karşılığı insaat sözleşmesi yaptınız. Daha sonra hissesinizi 3. Kişiye devrettiniz. Sizin yaptığınız sözleşme 3. Kisiyi bağlamaz. 3. Kişi tapu sahibi olarak mülkiyet hakkını haizdir.

• #3,218
Bunu açabilirmisiniz mesela bana şufa davası açan birisine davadan vazgeçmesi için diğer hissedarlar dahil noterden kat karşılığı sözleşmesi için yetki verdik yine diğer parselde hisse alırken tüm hissedarlar kat karşılığı yetkisi için sözleşmeye imza attık tapuya şerh konmaz ise geçerliliği yokmudur
Sufa hakkından feragat etmiş ise zaten dava açamaz.
Kat karşılığı insaat sözleşmesine ek.olarak; hisseyi sonradan alan hissedar yonunden. eğer sözleşmenin temlik yoksa, yapılan sözleşme onu bağlanmayacaktir

• #3,219
Meclis kararı çıktı, plan kesinleşti.
  • Tüm itirazlar reddedildi.
  • 150 m² ortalama konut büyüklüğü plan notu aynen korundu.
  • E:1.75 ve E:2.00 emsaller geçerli, kademeli emsal kaldırıldı.
  • Bu haliyle yürürlüğe girdi, artık ruhsat başvurularına temel teşkil ediyor.
  • Yargı yolu açık ama karar teknik ve hukuki açıdan sağlam.

Ekli dosyalar

• Meclis_Karar_1004.pdf.pdf
    259.3 KB · Görüntüleme: 37
  • Meclis_Karar_1003.pdf.pdf
    312.5 KB · Görüntüleme: 28
  • Beğen
Tepkiler: egeata
  • #3,220
Umarım, 2023 nazım imar planında ongorulmedigi şekilde emsal ve nüfus artışı nedeniyle bir dava açılmaz. Ya da açılsa bile revize planda bu husus gözetilerek duzeltme yapılmıştır. Hayırlısı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Wowturkey.Net Forum Sitesi, Türkiye’nin en büyük fotoğraf paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilgi paylaşım forum sitesidir. Kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmak amacıyla aralıksız olarak hizmet vermektedir. Amacımız, birçok insanın arayıp ulaşamadığı bilgilere ücretsiz olarak ulaşmasını sağlamaktır. Resim, ulaşım, genel forum ve şehir altyapı paylaşımlarının arandığı kaliteli forum sitesine hoş geldiniz.

Yasal Uyarı

• WowTurkey.net 5651 Sayılı kanun kapsamında BTK tarafından onaylı yer sağlayıcı'dır. Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği [email protected] adresinden bildirebilirsiniz. Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.