Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 159 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #3,161
Hatta statik projede bölümlerin kaça kaç olduğu ok işaretiyle gösterilir duvar kalınlığı bile bellidir.yani claymore nin yazdığı gibi olursa yapı denetip kabul etmez iskan alamaz
Büyük ihtimal arsa sahipleriyle anlaşma yapıldıktan sonra projelendirdi. Yoksa başka türlü yapması zor. Baktıki anlayan yok karşıda kaptırdı gitti.

Burada konuyu takip edenlere söylüyorum. Sözleşmenizi çok iyi yapın. Tanıdık/dürüst vs demeyin. İşinizi garantiye almaya çalışın.

• #3,162
Selamlar, yediğimiz kazıklarlardan aklımda kalanlar, kat karşılığı sözleşmesinde daireler belliydi onda sorun yok.
1-Tüm şaft ve boşluklar, havalandırmalar bizim dairelerden geçirmiş. Ara bölme duvarları kendi kolonlarının dış yüzünden sürekli bizimkilerin iç yüzünden geçirmiş. Şaka gibi ama brütten nete geçince çok farkediyor. Projedekine göre yapmadı. M2 kaybına uğradı daireler kendi daireleri min 40 m2 daha genişti. Ve fiyat farkı oluştu. Satana kadar kilitli tuttu başkası alınca farkettik. Asansör çukuru bile binanın ortasında değildi. Bizim salonlardan yemiş.
2-Kendi dairelerinin tapusuna otopark işletmiş. Biz onları bina deposu sanmıştık.İnşaat bitince buralar benim daireyi alan kişinin siz parkedemezssiniz dediler şok olduk.
3-En büyüğü çatı katındaki karşılıklı 2 dairenin iskan sonrası dublekse çevirdiler. 3+1 leri 5+1 yaptılar. 1.5 katı fiyatına sattı.
4-Malzeme farklarını ve kalitesini ,hiç saymıyorum Grohe veya E.C.A ile şenpres diye banyo bataryası aynı fiyat mı?

Bu tarz farkları üst üste koyunca %50-50 mi oluyor kasdettiğim bu. Emin olun bu nu yapsatçı da büyük firmalar da yapıyor.

• #3,163
Bu durumu daha önce çok kez duymuştum, çok haklı. Bu işlerin acemisi olarak her ne kadar sözleşmeye dikkat etsek te proje tamamlanmak üzereyken daire belirlenmesi olamaz mı?

• Beğen
Tepkiler: claymore
  • #3,164
Bu durumu daha önce çok kez duymuştum, çok haklı. Bu işlerin acemisi olarak her ne kadar sözleşmeye dikkat etsek te proje tamamlanmak üzereyken daire belirlenmesi olamaz mı?
Olabilir. İmza atmadan önce konuşmak lazım müteahhitle. İnşaatlar tamamlandıktan sonra paylaşım yapalım diye teklifte bulunulabilinir. Tabi sözleşmeye eklemek gerek bunu. Lafta kalmamalı.

• #3,168
IMG_9086.jpeg

IMG_9081.jpeg

IMG_9076.jpeg

IMG_9077.jpeg

• #3,170
İlanlarda aynı emlakci metresi 10 bin 15 bin 31 bin diye farklı farklı ilan atmış anlayamadım nasıl oluyor.

• #3,172
Herkese iyi akşamlar.
Öncelikle Dodurga imarı hayırlı olsun.
Bundan sonraki süreç,bundan önceki süreç kadar önemli.Emeğimizin karşılığını tam olarak alabilmek için biraz daha sabırla ihtiyacımız var.
Daha öncede bahsettiğimiz gibi Dodurga Çayyolu bölgesinde bakir kalan tek yer.Etrafı hep lüks yerler.
Herkes dodurganın değerinin farkında.
Şimdi de alt yapı çalışmaları için baskı uygulamamız gerekiyor.
Alt yapı çalışması başladıktan sonra %55 li rakamlar bile az kalacak dodurgaya.
Mütahitler şimdi işi ucuza getirip yer kapmaya çalışıyorlar.Aman dikkatli olun.Arsanızın değerinden az anlaşmaya çalışanlarla anlaşma yapmayın pişman olursunuz.
Şu an bile çok rahat %50 ile tüm firmalarla anlaşma yapabilirsiniz.
Önemli olan %55 + para alabilmek.
Önümüzdeki yaz bu rakamlara ulaşacaktır diye düşünüyorum

• #3,174
Altyapı 2025 de başlamaz.ancak 2026 bütcesi 3 ay sonra hazırlanacak, orada gösterirlerse inşallah 2026 da başlar

• #3,177
Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum. Siz değerli arkadaşlarım cevaplarsa sevinirim. 29997/2 parsel adada bir yer aldım. Ancak burada 2+1 , 1+1 olarak kooperatif satışı oldu. 150 m2 kararı ile nasıl bir yol izlenir bilmiyorum? Siz ne diyorsunuz ? Burada yaptığım yatırımdan dolayı endişeliyim.
180 m2 altında hisseniz var ise malesef 1 daireye ortak olucaksınız

• #3,178
Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum. Siz değerli arkadaşlarım cevaplarsa sevinirim. 29997/2 parselde 14.500m2 yüzölçümü olan kooperatiften bir yer aldım. Ancak burada 2+1 , 1+1 olarak kooperatif satışı oldu. 150 m2 kararı ile nasıl bir yol izlenir bilmiyorum? Siz ne diyorsunuz ? Bu nokta iyi bir yer mi? Burada yaptığım yatırımdan dolayı endişeliyim.
Kaç metre hisseniz var

• #3,180
120 m2 2+1 hissesi
Dün yazdığım mesaj silinmiş. Tekrar yazmaya çalışıyım.

Parsele ort 150m2’den 170 daire çıkıyor. Büyük ihtimalle kooperatife üye olanların sayısı bundan çok fazladır. Hissesini satanlardan alıp kendi payını arttırabilirsin maddi imkanın varsa. Tüm daire alma olasılığın artar. Aksi durumda başka bir üye/üyeler ile bir daireye ortak olursunuz gibi duruyor.

Burda anlamadığım kaç m2 arsaya denk geliyor elinizdeki hisse? Önceden proje mi yapmışlarda 2+1 (120m2) daire satar gibi pay satmışlar?

Konu görüntüleyen kullanıcılar