Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Admin kardeş ya şu ahmeti engelle yada beni engelle artık yoksa ağzımı bozacam ayıp olacak millete tarlaları yiyen alemci arkadaşın zoruna gidiyo seni tarlalarından millet çatır çatır kira yiyecek sende zamanında yediğin hurmaları tırmalatacaksın

Mahkeme süreci ve revizyon süreci tamamlanmadan önce Dodurga'yı kötüleyen olsa hadi bir derece anlamak mümkün olurdu, belirsizlik nedeniyle biz bile endişeliydik. Hatta revizyonda neler yapılması gerektiğini, aksi takdirde tekrar dava süreci çıkabileceğini defalarca yazmıştım.

Ancak mahkeme süreci ve ardından revizyon süreci tamamlanıp imar süreci bittikten sonra, ortada hiç bir belirsizlik kalmamışken Ankara'nın kalan en seçkin bölgesini kötülemek için ciğere ulaşamayan kedinin halinde olmak gerekir. Başkaları beklemenin meyvesini yerken bir kenarda durup hasetini gizlemek zor tabii.

Bir aydır değişik firmaların, kooperatiflerin projelerini görüyoruz, proje hazırlama sürecinde olan, daha açıklamamış başka firmalar da vardır.

Tabii günden güne bunlar belli olup yapılaşma başlayınca uzanamadıkları ciğer daha da değerlenecek, garibim kediye acımamak elde mi?
Bırakın klavyeyi tırmalasın dursun :):)

Arkadaşlar ben de cevap yazdım çok kez ilgili zaten lakin anladım ki boşuna nefes tüketiyoruz değmiyor onun da laf dalaşına girmeye dolayısıyla faydalı bilgiler varsa buradan paylaşalım bilgi edinelim Dodurga güzel bir yer bugün olmazsa yarın yapılaşma girecek ve gömbe gün değerlenecektir versin ilgili zat da kuru kuru otursun

• Beğen
Tepkiler: Rtb
Tahminim bu projede büyük ihtimalle kooperatif sistemiyle yapılacak. Bu sayede 45 m2 arsa payıyla 50 m2 lik 550 konut yaparlar.

Üye başı 45 m2 arsa payını 2.250 den verince komple inşaat masrafı çıkar. Metrekare fiyatı 50.000 eder.

Müteahhit firma için (arsa kendi arsası ise) süper kazanç getirir.

Hayırlı olsun.

Bu projede 12 ay ruhsat 36 ayinsaat süresi 1ve 10 katlar arasi daire secile biliniyor, 35M2 arsa tapusu veriliyor ve Daireler Net: 42M2 olarak teslim edilecek. Tek fiyat 2.250.000TL.
bu sekilde firma tanitiminda anlatiliyor ve bir emlakci banada katilmak isterseniz diye teklif gönderdi.

Merhaba, tekrar belirtiyorum daha önce de belirttiğim gibi tabi ki bizim için yapacak bir şeyimiz yok. Fakat 42 m2 teslim edilen daireler İstanbulda Esenyurt tarafında yapıldı. Şuan İstanbul bölgesinin en ucuz kalan yeri oldu. Umarım yanılıyorumdur, umarım haksız cıkarım. Fakat ileriki dönemlerde Esenyurtun kaderini yaşamasından korkuyorum.

Merhaba, tekrar belirtiyorum daha önce de belirttiğim gibi tabi ki bizim için yapacak bir şeyimiz yok. Fakat 42 m2 teslim edilen daireler İstanbulda Esenyurt tarafında yapıldı. Şuan İstanbul bölgesinin en ucuz kalan yeri oldu. Umarım yanılıyorumdur, umarım haksız cıkarım. Fakat ileriki dönemlerde Esenyurtun kaderini yaşamasından korkuyorum.
Size katılıyorum 1+1 ve 2+1 bölgenin değerini düşüreceği kanaatindeyim.yani garsoniyer olacak.inşallah yanılırım.

Haklılık payınızın olduğunu düşünmekle birlikte size tam olarak katılmıyorum. Bahse konu daireler sadece konut+ticaret olan parsellerde geçerli. Geri kalan diğer tüm parsellerde minimumum 150 metrekare zorunluluğu var. Hatırladığım kadarıyla konut+ticari olan parseller toplamın %20-30’u kadar. Ayrıca tüm konut+ticari konutlar 1+1 olmayacaktır. Örneğin Çelikyurt inşaatın projesinde 2+1 dairelerde mevcuttu

Haklılık payınızın olduğunu düşünmekle birlikte size tam olarak katılmıyorum. Bahse konu daireler sadece konut+ticaret olan parsellerde geçerli. Geri kalan diğer tüm parsellerde minimumum 150 metrekare zorunluluğu var. Hatırladığım kadarıyla konut+ticari olan parseller toplamın %20-30’u kadar. Ayrıca tüm konut+ticari konutlar 1+1 olmayacaktır. Örneğin Çelikyurt inşaatın projesinde 2+1 dairelerde mevcuttu
150m² ortalama daire büyüklügu. Daha büyük daha kucuk yapilabilir. Fakat daire sayisi ve toplam insaat alanini geçmemesi lazim. Misal 80m² 2+1 yapiyorsan, 220m² 4+1 yapabilirsin buna karsilik.

Faizler yıl sonuna doğru %25 bandına geriler, 2027’de ise %20’nin altına düşer. Bu ay Merkez Bankası’nın faizleri tekrar düşürmesi de zaten bekleniyor. Faizler düştükçe müteahhitler finansmana erişip yeniden iş almaya başlar. Bu nedenle benim bir acelem yok; müteahhitlerin biraz daha sıkışmasını beklemek mantıklı. Müteahhitler sıkıştıkça, arsa bulmak zorlaşır ve arsa sahiplerine verdikleri oran yükselir.

Nakit ya da daire ihtiyacı olan bazı arsa sahipleri şimdiden düşük paylarla anlaşma yapıyor. Doğal olarak müteahhitler de önce bu arsalarla sözleşme imzalıyor. Ancak acelesi olmayan arsa sahipleri, müteahhitlerle çok daha güçlü bir pazarlık masasına oturur.

Bu yüzden öngörülü ve vizyon sahibi müteahhitler şimdiden sözleşmelerini yapmaya çalışıyor. Faizde bir–iki puan beklerken, arsa sahibine bir–iki puan daha fazla vermek zorunda kalabilirler. Bu da müteahhitlerin riski. Çünkü 12 ay sonra Dodurga’da arsa bulamayabilirler. Bulamayanlar ise Saraycık ve Bağlıca’dan devam etmek zorunda kalır

Geri