Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sizin tek tapu, eliniz sağlam.

Çok ortaklı parsellerde fazla beklememek için %45 iyi bir oran.

Alper kardeşim de zamanında zaten müteahhit bulmak kolay olsun diye %45 oranıyla hesaplayıp ona göre hisse satmıştı.
100 tane hissedar nasil %45i kabul etmis ? kimse itiraz etmemis mi?

Çok ortaklı parsellerde fazla beklememek için %45 iyi bir oran.
kim neyi bekleyecek? hissedarlar anlasmaya hazirsa demek ki agiz birligi yapip %48 de isteyebilirlerdi

Bi ara üşenmemiş tek tek konut parsel sayılarına bakmıştım. Aşağı yukarı 400 tane konut parseli vardı. Dodurga muhtarının söylediği gibi 70-80 parselde inşaatlaşma aşamasına geliniyorsa bu çok ciddi bir oran demektir. Ben şöyle anlıyorum; 2026 yılında konut parsellerinin yaklaşık %25’inde inşaatlaşma olacak ya da inşaatlaşma aşamasına geçilecek. Açıkçası ben bu kadar hızlı bir ilerleme beklemiyordum.

Son düzenleme:
Bi ara üşenmemiş tek tek konut parsel sayılarına bakmıştım. Aşağı yukarı 400 tane konut parseli vardı. Dodurga muhtarının söylediği gibi 70-80 parselde inşaatlaşma aşamasına geliniyorsa bu çok ciddi bir oran demektir. Ben şöyle anlıyorum; 2026 yılında konut parsellerinin yaklaşık %25’inde inşaatlaşma olacak ya da inşaatlaşma aşamasına geçilecek. Açıkçası ben bu kadar hızlı bir ilerleme beklemiyordum.
daha 1 tane bile ruhsat alan muteahhit yok. yani insaatlasma asamasina gelen 1 tane bile parsel yok

Mansur Yavaş açıklaması. Bugün söylemiş.

Ekli dosyalar

• IMG_20260111_205040.jpg
    IMG_20260111_205040.jpg
    319.7 KB · Görüntüleme: 47
Bilmediğim için soruyorum Sözleşmede hangi daireyi alacağınız bellimi.yoksa sonradan kuramı çekiliyor
Benim bildiğim kadarıyla kabataslak müteahhitle bölüşüm yeralıyor, mesela giriş kat olmuyor, bazen en üst kat olmuyor falan gibi.

Sayı ve kat olarak belirleniyor. Arsa sahipleri de galiba aralarında kura çekerler.

Bazen kat cephe vesaire için iyi tarafta olanların kötü tarafta, arka cephede kalanlara bir çeşit ödeme yapması şeklinde de anlaşma oluyor.

Geri