Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Altyapı sorunu olmayan parselmiş yol üstad beklememek ve firmanın dairelerinin prestijli olacağı için beklememişler sayı olarak biraz daha aşağı olsa bile değer ve prestij olarak yukarıda olacak mantığı ile vermişler firma ankaradaki önde gelen bir firmaymış reklam projelere imza atmış o şekilde aktardılar

Dava açmayı düşünmemi gerektiren sebep o mesajda yazılıdır, ne demişim: Planda oynama yapılıp tekrar mahkeme yolunu açabilecek birşey yapılırsa demişim.

Hatta aynı mesajda bu yöndeki duyumu teyit ettiremediğimi de belirtmiştim.

Planda oynama olacağı şeklinde ortalığı bulandıranlar olmuştu.

Ancak belediye öyle saçma bir şey yapmadı.

Benim defalarca yazdığım revizyonla ilgili tüm konuları Çankaya belediyesi ele aldı, gerekli revizyonları yaptırdı. Plan da hukuken taş gibi sapasağlam oldu.

Arada piyasayı düşürme maksatlı, art niyetli simsarların ortaya attığı iddialar da şükürler olsun fos çıktı.

Tv100 de ne konuşuldu dinlediniz mi acaba şuan ki konu imarla alakalı değil zaten aralarındaki dalaşma gibi bir haberdede incek yazmışlar dodurga değilde anlamadım

Arkadaşlar bugün Dodurga köyünden geçtim. Köyün girişinde dere ıslah çalışması var Abb nin. Çokça iş makinası çalışıyordu. Gökdemirlerin inşaat yapacağı parseldeki yapılar tamamen kaldırılmış. Su havuzunun olduğu parselde ki yapıların çoğu kaldırılmış. Bir de su havuzunun karşısına düşen bir yeri de telle çevirmişler. Orası niye çevrilmiş onu anlayamadım. Merak eden ve vakti olanlar arada bir uğrayıp gelişmelerden haberdar edebilirler. Ben iki aylığına yurt dışına çıkıyorum. Şimdilik benden bu kadar.

Değişik duyumlar alsak da umarım bunlar doğru değildir, planın sonuçlanmasını geciktirecek herhangi bir adım atmazlar.

Zaten 9 yıldır sonuçlanması beklenen, neredeyse her kelimes, her harfi mahkemelik olup sonunda düzgün bir revizyonla tamamlanan planla oynamaya çalışmak her halükarda binlerce hissedarın mağdur edilmesi demektir.

Ben kendi adıma son revizyonun dışında herhangi bir öneri getirecek olurlarsa Büyükşehir İmar Komisyonu üyelerinin kötü niyetle hareket ettiklerine inanırım ve görevi kötüye kullanma şeklinde dava açmayı düşünürüm.

Şu dakikadan sonra bizim kaybedecek bir dakikamız bile yok.

5000 lik planda açıkça yazan 150 m2 sınır elbette alt ölçekler ve parselasyon için de geçerlidir. Kimse şark kurnazlığı yapıp buradan bir mağduriyet uydurarak ortaya çıkmasın.
Zaten bu itirazların reddedilmesi yönünde karar tavsiye edildi. Planın temel noktalarını bildiği halde 60 m2 daire hisseleri uydurup kendilerince akıllı geçinen arkadaşlar, zamanında sadece ticari veya konut+ticari parsel alsalardı. Onların üyelerine attıkları kazığın hesabını ödeyecek olan biz değiliz. Mesela 10 dönüm 1,75 emsalli parsele 30.000 m2 inşaat yapacağını iddia edenler iyi niyetli sayılabilir mi, ben bundan kuşku duyarım. Her halükarda onların durumu artık şu noktadan sonra bizi bağlamaz.

75 m2 bile proje yapmamışlar ki, hadi 2 hisseye bir daire bölüştürsünler diyelim. Proje bile 60 m2 görünüyor ki, ancak her 2,5 hisseye bir daire düşecek, bu da bölüşümü falan iyice zorlaştıracak. Belki de 130 m2 veya 120 m2 düşüncesi hiç değilse 2 hisseye bir daire olsun, bölüşmesi kolay olsun niyetiyle ortaya atılmış bir zarf olabilir.

Hukuken temelsiz bir şekilde o tür proje yapan kooperatiflerin yönetimleri sorunlarını bizimle veya belediyeyle değil, üyeleriyle gerekirse mahkeme önünde çözmelidir.

Belediye ise oyalamayı bırakıp artık önümüzdeki meclis toplantısında bu işi bitirmelidir. Aksi takdirde dava açan herhalde sadece ben olmam.
"Belediye ise oyalamayı bırakıp artık önümüzdeki meclis toplantısında bu işi bitirmelidir. Aksi takdirde dava açan herhalde sadece ben olmam"

Roman olur yazsam seni...filler tepişir olan çimenlere olur...hiçbir siyasinin vatandaşı dusundugune ihtimal vermiyorum...kim az nemalanmis ise,işe çomak sokuyordur...verin mamasını siyasilerin muteahhit kardeşler....iş sizde...

"Belediye ise oyalamayı bırakıp artık önümüzdeki meclis toplantısında bu işi bitirmelidir. Aksi takdirde dava açan herhalde sadece ben olmam"
Tamam işte bahsettiğim konu da duyum aldığımız, konut büyüklüğü konusunda oynama yapılıp, planın yeniden mahkemelik olması riskine sebep olabilicek şeyler ihtimaliydi.

Çünkü plan notlarında tekrar oynama yapılıp 150 m2 sınırı sulandırılsaydı, yeniden dava açılabilecek hale gelirdi

Şükürler olsun ki o iddiaların hepsi boş çıktı.

Arada bir ay da zaman geçince ben de bununla o ihtimal üzerine belediye içinden oynayan birileri olabileceği şüphesine kapılmıştım ve burada da açıkça yazdım.

Kaldı ki planla oynansaydı ben plana değil, görevi kötüye kullanma suçlamasıyla planda oynamayı teklif edenlere (teklif encümenden geleceği için encümen üyelerine karşı) dava açacaktım.

Neyse ki bir ay sonra iddiaların fos olduğu ortaya çıktı.

Maksadınız ne bilemem, ama edindiğim bilgi, duyum ne varsa hiç çekinmeden paylaşan biriyim.

Daha ne utanacak, ne de geri alacak bir laf etmedim, bir şey yazmadım.

Biraz daha açık konuşacak olursam, bilgi dediğim zaman işin mutfağında, ilgili makamlarda olanlardan eriştiğim bilgidir, duyum ise işin içinde ama mutfağında olmayanların paylaştığı bilgilerdir, onları da teyit ettirip ettiremediğimi açıkça belirtirim.

Bu konuda en yetkili konumdakilerin paylaştığım bilgilerle ilgili tasdik, tebrik hatta teşekkürlerini aracılar vasıtasıyla ilettikleri mesajlar da hala telefonumdaki Whatsapp programında duruyor.

Misal, 2018 senesinden beri kademeli emsalin hukuka aykırı olup eninde sonunda patlayacağını eski Wow Belören forumlarından başlayıp defalarca belirttim, nitekim 3 kere plan iptal oldu.

Dodurga forumlarında da aynısını defalarca belirttim, burasa da aynısı oldu, kademeli emsal iptal edildi.

Bildiğim, emin olduğum şeyi aynen yazarım. Emin olmadığım da ise her defasında henüz teyit ettiremediğimi belirtirim.

Son düzenleme:
İddia el değiştirince ölçünün de el değiştirmesi, hakikatin değil pozisyonun savunulduğunu gösterir: Dün ‘kötü niyet’ dediğin yere bugün ‘itibarsızlaştırma’ diyorsun

Kötü niyetli olan sensin, çok belli ediyorsun.

Bahsettiğin bütün mesajlarımı tekrar oku, hepsinde de teyit ettiremediğimi özellikle belirtmişim.

Eğer o bahsettiğim şeyler gerçekleşseydi, elbette kötü niyetle hareket edilmiş olurdu, ben de belirttiğim gibi dava açardım.

Ancak hepsinin boş olduğunu, belediyenin kötü niyetli olmadığını gördük.

Belediyenin iyi niyetli davrandığı açıkça belli olan konuda uydurma bir suçlamayla, üstelik ortadaki gerçeğin tam tersi iddiayla soruşturma izni verilmesi, işte kötü niyet tam da budur.

Mansur başkanın karşısında sinek gibi ezileceğini bilenlerin ucuz numarasıdır.

Başka yerde böyle kara çalmalar işe yarayabilir, ama işin içinde bir de Ankaralı faktörü var.

Ankaralı haksızlığa boyun eğmez, adamı dümdüz eder.

Şimdi benim anlamadığım şey şu ;
1-) İmar planı kesinleşmiş bir yerin yapılaşmasına engel olduğu için mi soruşturma açıldı yoksa bura dışındaki yerlerin planı iptal edildikten sonra ruhsat verdiği için mi ?
2-)İmar planı Danıştay tarafından kesinleşmiş bir yerin yapılaşmasına engel olmak/ruhsat vermemek/alt Yapı yapmamak zaten bir suç bu yüzden soruşturma da açılmış olabilir.
3-) Danıştayın onayladığı bir yere 10-15 yıllık toplam yargılanma sürecinden sonra kesinleşen imar planını VETO EDİYORUM NE DEMEK ???
Buradaki Veto ediyorum lafı bundan sonra da mı bu bölgede yapılaşmaya engel olacam demek ?

Ayrıca buraya engel olmak bizim gibi yatırımcılara haksızlık değil mi kötü bir niyeti olmasaydı veto ediyorum demezdi

Ayrıca buraya engel olmak bizim gibi yatırımcılara haksızlık değil mi kötü bir niyeti olmasaydı veto ediyorum demezdi
Veto ediyorum lafını kim uydurmuş ?

İmar planı yapılmış, mahkemelik olmuş, belediye de karşı çıktığı konuları mahkemeye sunmuştu.

Sonuçta karar çıktı, istinaf aşamasının ardından plandaki yanlışlıkları belediye kendisi revize ederek hukuken sağlam hale getirdi.

Veto etmek, engellemek maksadı olsaydı, benim defalarca bahsettiğim pürüzleri revizyonda düzeltmezdi.

Plandan memnun olmadığı halde planın hukuka uygun olmasını sağlayan belediyenin kendisidir.

Yapılan suçlama komik ötesi, trajikomiktir. Hukuk denilen kavramın düşürüldüğü içler acısı halin ibretlik örneğidir.

Mansur başkanın itibarının zekatı malum zevatın yedi sülalesine yeter.

Altyapı elbette hepimizin bir an evvel gerçekleşmesini istediğimiz şey, umarım bu konuda en kısa zamanda gelişmeler olur.

Ancak Dodurga çevre yolu bağlantısı vesaire işler savsaklanmadı, daha plan kesinleşmeden o işler yapılmadı mı, yapılmıyor mu?

Bakın görün, 2026 yılında Dodurga altyapısı için de çalışmalar başlayacak, gelişmeler olacak.

Konuyu kişiliğe indirgemeyelim; mesele “kötü niyet” değil, ölçü. “Teyit edemedim” deyip ardından “kötü niyet/görevi kötüye kullanma/dava” diye şartlı da olsa itham kurmak, okuyanda kurum ve kişiler hakkında kanaat üretir. Bugün de “soruşturma izni” henüz hüküm değilken bunu doğrudan “uydurma/operasyon” diye niyetle açıklıyorsun. Aynı veriye (tamamlanmamış sürece) iki farklı standart uygulayınca eleştiri de savunma da inandırıcılığını kaybeder.

Benim pozisyonum da siyasi değil: Süreçle ilgili CİMER’e başvurdum; çünkü belediye mahkeme sürecinde kaybedip imar uygulamasını yapmak zorunda kaldıysa, yatırım yapıp Dodurga’da yapılaşmayı bekleyen insanlar açısından asıl mesele hukuki kesinlik ve zamanında icra. Bu yüzden inceleme/denetimi otomatik olarak “kötü” görmüyorum; tam tersine sürecin ağırdan alınması riskini azaltıp belirsizliği kısaltabilir.

İlke basit: Delil yoksa itham yok; süreç bitmeden hüküm yok.

Veto ediyorum lafını kim uydurmuş ?

İmar planı yapılmış, mahkemelik olmuş, belediye de karşı çıktığı konuları mahkemeye sunmuştu.

Sonuçta karar çıktı, istinaf aşamasının ardından plandaki yanlışlıkları belediye kendisi revize ederek hukuken sağlam hale getirdi.

Veto etmek, engellemek maksadı olsaydı, benim defalarca bahsettiğim pürüzleri revizyonda düzeltmezdi.

Plandan memnun olmadığı halde planın hukuka uygun olmasını sağlayan belediyenin kendisidir.

Yapılan suçlama komik ötesi, trajikomiktir. Hukuk denilen kavramın düşürüldüğü içler acısı halin ibretlik örneğidir.

Mansur başkanın itibarının zekatı malum zevatın yedi sülalesine yeter.

Altyapı elbette hepimizin bir an evvel gerçekleşmesini istediğimiz şey, umarım bu konuda en kısa zamanda gelişmeler olur.

Ancak Dodurga çevre yolu bağlantısı vesaire işler savsaklanmadı, daha plan kesinleşmeden o işler yapılmadı mı, yapılmıyor mu?

Bakın görün, 2026 yılında Dodurga altyapısı için de çalışmalar başlayacak, gelişmeler olacak.
Kim uydurmuş derken? kendisi diyor dodurga imar planını Veto etmeseydim dodurga böyle olurdu diye video atmış

Ekli dosyalar

• IMG_7158.jpeg
    IMG_7158.jpeg
    46.6 KB · Görüntüleme: 11
Yani şaka mı yapıyorsunuz anlamıyorum.Dodurga imar planı 2017 den beri yürürlükte.Yürürlükte olan imar planına bu güne kadar ruhsat verilmemesi alt Yapı yapılmaması art niyet değilde ne ? Onu da geçtim
Açık açık zaatın kendisi plan onaylanmasına rağmen veto ediyorum diyor sen kimsin Mansur ?? Mansur’un sonu da İstanbul’daki zaat gibi olacak kendi sonunu kendi getirecek.

Yani şaka mı yapıyorsunuz anlamıyorum.Dodurga imar planı 2017 den beri yürürlükte.Yürürlükte olan imar planına bu güne kadar ruhsat verilmemesi alt Yapı yapılmaması art niyet değilde ne ? Onu da geçtim
Açık açık zaatın kendisi plan onaylanmasına rağmen veto ediyorum diyor sen kimsin Mansur ?? Mansur’un sonu da İstanbul’daki zaat gibi olacak kendi sonunu kendi getirecek.
Dodurga imar planı o tarihten beri de mahkemelik.

Yoksa o tarihte belediye başkanı olan Gökçek, onu def edip kapının önüne koyduklarında yerine getirdikleri eski Sincan belediye başkanı neden 2 yıl boyunca hiç altyapı yapmamış, kimseye de ruhsat vermemişler ???

Mansur Yavaş 2019'da seçilene kadar neden hiç bir şey yapmamışlar ?

Mansur'dan duyulan korku birilerine kabus gördürüyor galiba 🤣 🤣

Geri