Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O zaman iptal edilir muhtemelen üstad o dönemde kat karşılığı verdikleri mütahit firma ile bi problem olmuştu sanırım iptal olmuştu sanırım tam emin değilim ama sanki öyle birşey hatırlıyorum

35 lik bullvarda 2 emsal konut+ticari parselde 150 m2 hissem var. Merakım net ve brüt kaç m2 ev için hakkım var.Konfor payı diye bir şey var mı?

35 lik bullvarda 2 emsal konut+ticari parselde 150 m2 hissem var. Merakım net ve brüt kaç m2 ev için hakkım var.Konfor payı diye bir şey var mı?
150 m2 brüt hakkınız var. Bu hem ticari hemde konuttaki toplam payınız. Nasıl bir paylaşım yaparsınız aranızda bilemiyorum. Konfor payı dodurgada yok, ben denk gelmedim hiç bir meclis kararında veya imar yönetmeliğinde.

Müteahhit arsanıza uygun projeyi yapar, %50 ile anlaşırsanız yarısını size bırakır yani arsa sahiplerine. Sizde aranızda arsanız oranında bölüşürsünüz. Ama kabaca toplam 150m2 brüt yeriniz olur hem ticari hem de konut olarak.
Teşekkür ederim.Peki bu kat bahçesi payı nedir açana.bize bir faydası var mı?

Teşekkür ederim.Peki bu kat bahçesi payı nedir açana.bize bir faydası var mı?

ABB'nin imar yönetmeliginde kat bahçelerinin tanimi bu sekilde.

Dodurga plan notlarinda da özel hükümler madde 4;

"KONUT ALANLARINDA VE TİCARET-KONUT ALANLARININ KONUT KULLANIMLARINDA; BULUNDUĞU KAT ALANININ %10'UNUN GEÇMEMEK VE EMSAL HESABINA DAHİL EDİLMEMEK ŞARTI İLE KAT BAHÇESİ YAPILABİLİR."

Kendi fikrim bize bir faydasi olmaz. Saksida çilek yetistirebilirsin, limon yetistirebilirsin bu bahçelerde vs vs. Tabi birisi sizden önce davarnip toplamazsa :D:rolleyes:

kat bahçesi.png

ABB'nin imar yönetmeliginde kat bahçelerinin tanimi bu sekilde.

Dodurga plan notlarinda da özel hükümler madde 4;

"KONUT ALANLARINDA VE TİCARET-KONUT ALANLARININ KONUT KULLANIMLARINDA; BULUNDUĞU KAT ALANININ %10'UNUN GEÇMEMEK VE EMSAL HESABINA DAHİL EDİLMEMEK ŞARTI İLE KAT BAHÇESİ YAPILABİLİR."

Kendi fikrim bize bir faydasi olmaz. Saksida çilek yetistirebilirsin, limon yetistirebilirsin bu bahçelerde vs vs. Tabi birisi sizden önce davarnip toplamazsa :D:rolleyes:

Ekli dosyayı görüntüle 95970
Teşekkür ederim.

Geri