Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aldığım bilgi doğruysa tekrar bir mahkeme sürecine girmiş sanıyorum. Kim ne amaçla vermiş bilemiyorum. Öğrenmeye çalışıyorum. Başka bir gelişme olursa bilgilendiririm.

Hocam neresi mahkeme sürecine girmiş .
Bilgiyi aldığım kişi yeni mahkeme açıldı ama detayına vakıf değilim dedi. Bende bu yazdıklarımdan fazlasını bilmiyorum.

Dediğim gibi konuşma bu şekilde çok kısa oldu. Gerçekten bir dava var mı yok mu, varsa kim ne maksatla açmış bilgi edinebilirsem paylaşacağım.

Dodurga konusunda akla gelebilecek her türlü davalar açıldı ve sonuçlandı. Eğer aynı konulardan birinde dava açılmışsa sıkıntı yok, mahkeme emsal kararı gösterip reddedecektir.

150 m2 kararı ile ilgili açılmış bir dava yoktu. Kooperatif şeklinde yarım dairelik hisseler satmış olanlar bu sebeple dava açmışlarsa, onların da şansı olmayacaktır. Çünkü imar planlarının üst planlara uyumlu olması şartı nedeniyle zaten 5000 lik planda varolan 150 m2 şartı zaten geçerliydi.

Benim asıl merak ettiğim konu ise, örneğin TOKİ Vakfı'nın sattığı yarım dairelik 115 hissenin tam 65 tanesini yargı mensupları almışlar. Bunların içinden hiçbiri mi olayın hukuki boyutunu araştırmadı, sorup soruşturmadı.

Yıllar boyu hani beğenmediğimiz, güvenmediğimiz emlakçıların bile hepsi 150 m2 şartını açıkça söylerken, nasıl oldu da bu kadar yargı mensubu tufaya geldiler?

Bence herkes payinin 20%sini belediyelere ateslesin bi sekilde :D
Yok o da yetmiyorsa tayyip dodurgayi kamulastirip yeni saray yaptiracak herhalde

Bolgedeki mal sahipleri politikacilari mutlu etmek icin ne yapiyor ? Burada kimse hic bir sey yazmadi. Herkes mi emlakci burada? Yok mu bilgi sahibi kimse?

Kisaca: Mamasini vermezden politikacilar insaata vs nah izin verir. Bu suluklerin politikaci olmalarinin tek sebebi bu zaten. Yasal bahaneler, mahkemeler 100 yil bitmez.

Çankaya belediyesine herkes %10 ateşlesin bak nasıl hemen alt yapı cart curt hemen getirir ihya ederler orayı sonra giderker twitere yok beton yok bilmem ne yığını diye atıyorlar ankarada yol yok eskişehie holu her vakit sıkışık ben düzgün bişey yapan daha görmedim

Şu anda Ankara'da 1/100.000 plan olmadığından,iptal olduğundan, yeniside halen hazırlanmadığı nedeniyle alt ölçekli (1/1000,1/5000, ve nazım imar planı) planları yok sayarak mahkemeye vermiş olabilirlermi

Şu anda Ankara'da 1/100.000 plan olmadığından,iptal olduğundan, yeniside halen hazırlanmadığı nedeniyle alt ölçekli (1/1000,1/5000, ve nazım imar planı) planları yok sayarak mahkemeye vermiş olabilirlermi
O açıdan hiçbir şansları yok.

Bu plan hazırlanıp çıktığı zaman 1/100.000 plan daha iptal edilmemişti.

Ne dertmiş arkadaş ben anlamadım burayı ya salın artık yakamızı millet bıktı usandı bu nasıl bi belediyeymiş ya saçma sapan şeylerle oyalamaya çalışıyo milleti sanki bütün suş kabahat yatırımcılarda vergi alınırken alıyorlar sma hizmet sıfır üstüne üstlük milletin yatırımını emeğini çöp yapmaya çalışıyorlar artık umarım bi sıkıntı yoktur sadece söylentidir

Dodurga konusunda anlaşılır olması açısında soru ve cevap şeklinde bazı açıklamalar yapmak istiyorum.
Soru: Planlar kesinleşti mi
Cevap: Evet planlar kesinleşti. Emsaller artık değişmeyecek.
Soru: 1/1000 lik plana 150 m2 den küçük daire yapılamayacağına ilişkin eklenen plan notu kesinleşti mi?
Cevap: Hayır, bu plan notuna ilişkin en az iki dava açıldı bu davaların sonucu beklenecek. Yürütmeyi durdurma talepleri en geç yıl sonunda görüşülmüş olur. Davalar çok güçlü kooperatiflerce açılmış.
Soru: 150 m2 plan notu değişikliği hangi parsellere ilişkin getirildi.
Cevap: Sadece konut kullanım kararı olan parsellere ilişkin getirildi. Ticaret + Konut kullanım kararı olan parseller etkilenmedi. T + K parseller 150 m2 den küçük daire planlaması içeren projelerle inşaat ruhsatına başvurabilirler.
Soru: Konut parselleri 150 m2 den büyük daire planlamalı projelerle inşaat ruhsatına başvurabilirlrler mi?
Cevap: Evet edebilirler
Soru: ABB başkanı Dodurgada davayı kaybettik dedi bu ne demek
Cevap: ABB aslında davayı kazandı fakat bu plan eski ABB başkanı döneminde yapıldığı için mevcut başkan emsallerden ve azami kat yüksekliğine ilişkin plan notlarından memnun olmadığı için (kişisel görüşü olarak) bunu söylediği kanaatindeyim. Zira ABB hukuki süreçte planı savundu.
Soru: Kesinleşen plana göre ABB, ÇB ve diğer kamu kurumları ne yapmalıdır?
Cevap: Temel alt yapı hizmetlerini ve kendi faaliyet alanlarına ilişkin iş ve hizmetleri (su, elektrik, ruhsatlandırma vs) yapmalıdırlar
Soru: Bu bölge ne zaman yapılaşmaya başlar?
Cevap: Benim görüşüme göre 2026 inşaat sezonu (Mart-Nisan) birçok parselde yapılaşma başlar.
Soru: Bu bölgede hak sahibi malik ortak hissedar olanlar iyi birşey yaptı mı?
Cevap: Benim kanaatime göre Ankarada yapılabilecek en güzel yatırım yerlerinden biri, planı da kesinleşti, en geç 5-6 yıl sonra yapılaşma tamamen bitmiş semt/ilçe fiziki olarak oluşmuş olacaktır.

Tüm arkadaşlara hayırlı bol kazançlar mutlu bir gelecek diliyorum.

Hocam kooperatiflerin isimlerini biliyormusunuz? Bu arada açıklamalar için teşekkür ederim.

Dodurga konusunda anlaşılır olması açısında soru ve cevap şeklinde bazı açıklamalar yapmak istiyorum.
Soru: Planlar kesinleşti mi
Cevap: Evet planlar kesinleşti. Emsaller artık değişmeyecek.
Soru: 1/1000 lik plana 150 m2 den küçük daire yapılamayacağına ilişkin eklenen plan notu kesinleşti mi?
Cevap: Hayır, bu plan notuna ilişkin en az iki dava açıldı bu davaların sonucu beklenecek. Yürütmeyi durdurma talepleri en geç yıl sonunda görüşülmüş olur. Davalar çok güçlü kooperatiflerce açılmış.
Soru: 150 m2 plan notu değişikliği hangi parsellere ilişkin getirildi.
Cevap: Sadece konut kullanım kararı olan parsellere ilişkin getirildi. Ticaret + Konut kullanım kararı olan parseller etkilenmedi. T + K parseller 150 m2 den küçük daire planlaması içeren projelerle inşaat ruhsatına başvurabilirler.
Soru: Konut parselleri 150 m2 den büyük daire planlamalı projelerle inşaat ruhsatına başvurabilirlrler mi?
Cevap: Evet edebilirler
Soru: ABB başkanı Dodurgada davayı kaybettik dedi bu ne demek
Cevap: ABB aslında davayı kazandı fakat bu plan eski ABB başkanı döneminde yapıldığı için mevcut başkan emsallerden ve azami kat yüksekliğine ilişkin plan notlarından memnun olmadığı için (kişisel görüşü olarak) bunu söylediği kanaatindeyim. Zira ABB hukuki süreçte planı savundu.
Soru: Kesinleşen plana göre ABB, ÇB ve diğer kamu kurumları ne yapmalıdır?
Cevap: Temel alt yapı hizmetlerini ve kendi faaliyet alanlarına ilişkin iş ve hizmetleri (su, elektrik, ruhsatlandırma vs) yapmalıdırlar
Soru: Bu bölge ne zaman yapılaşmaya başlar?
Cevap: Benim görüşüme göre 2026 inşaat sezonu (Mart-Nisan) birçok parselde yapılaşma başlar.
Soru: Bu bölgede hak sahibi malik ortak hissedar olanlar iyi birşey yaptı mı?
Cevap: Benim kanaatime göre Ankarada yapılabilecek en güzel yatırım yerlerinden biri, planı da kesinleşti, en geç 5-6 yıl sonra yapılaşma tamamen bitmiş semt/ilçe fiziki olarak oluşmuş olacaktır.

Tüm arkadaşlara hayırlı bol kazançlar mutlu bir gelecek diliyorum.

Ben her iki davanın da yürütmeyi durdurmayacağına ve reddedileceğine inanıyorum.

150 m2 mevzusu 5000 lik planda yeralıyordu ve bu plan değişmediği sürece alt ölçekli plan olan 1000 lik planın da buna uyumlu olma mecburiyeti vardır.

Yarım dairelik hisseleri sattılar, şimdi tabii kooperatif üyeleri durumdan şikayetçi olduğu için elleri mecbur dava açarak aksiyon almış görünüyorlar. Ancak o davaların hukuken şansı yoktur. Siyasi baskı ile bir dümen çevirmeyi başarabilirlerse ona birşey diyemem. Ancak o da işi başa sardırır.

Ben her iki davanın da yürütmeyi durdurmayacağına ve reddedileceğine inanıyorum.

150 m2 mevzusu 5000 lik planda yeralıyordu ve bu plan değişmediği sürece alt ölçekli plan olan 1000 lik planın da buna uyumlu olma mecburiyeti vardır.

Yarım dairelik hisseleri sattılar, şimdi tabii kooperatif üyeleri durumdan şikayetçi olduğu için elleri mecbur dava açarak aksiyon almış görünüyorlar. Ancak o davaların hukuken şansı yoktur. Siyasi baskı ile bir dümen çevirmeyi başarabilirlerse ona birşey diyemem. Ancak o da işi başa sardırır.
Dava lafını duyunca ilk aklıma gelen kooperatifler oldu benim ama yönlendirme olmasın diye söylemek istemedim. Bilgi için 2 gündür telefon bekliyordum arayan olmadı, bu saatten sonra sanıyorum arayanda olmaz.

Daha öncede bu konu hakkında kişisel fikrimi söylemiştim. Kooperatifler kendi parselleri için ayrıcalık istiyordu. Büyük ihtimalle davayı sadece kendi parselleri için açmıştır 150m2 sınırından muaf kalmak adına. Çünkü bunlar ABBden ihale ile yer almışlar ve ihale şartnamesinde bu konudan bahsedilmemiş. Tek dayanaklarıda bu zaten. Benim kendi düşüncem en fazla mahkeme satışı iptal eder, kooperatif parasını yasal faiziyle alır. Aksi bir durumda 150m2 sınırını kooperatifler için kaldırırlarsa herkes kooperatif kurup mahkeme kararına istinaden bu haktan yararlanmak ister işler iyice sarpa sarar önünü alamazlar.

Son düzenleme:
Müteahhitler Ankara'da arsa bulamıyor yüksek emsalli

Ekli dosyalar

• IMG_20250917_213530.jpg
    IMG_20250917_213530.jpg
    239.2 KB · Görüntüleme: 32
Geri
Üst Alt