Hocam yeriniz 1.75 emsal mi? 2.00 emsal mi?bilginize mutahit geldi red ettim bitirebilceğini düşünmedik
Hocam yeriniz 1.75 emsal mi? 2.00 emsal mi?bilginize mutahit geldi red ettim bitirebilceğini düşünmedik
2 tek tapuHocam yeriniz 1.75 emsal mi? 2.00 emsal mi?
Hocam neresi mahkeme sürecine girmiş .Aldığım bilgi doğruysa tekrar bir mahkeme sürecine girmiş sanıyorum. Kim ne amaçla vermiş bilemiyorum. Öğrenmeye çalışıyorum. Başka bir gelişme olursa bilgilendiririm.
Bilgiyi aldığım kişi yeni mahkeme açıldı ama detayına vakıf değilim dedi. Bende bu yazdıklarımdan fazlasını bilmiyorum.Hocam neresi mahkeme sürecine girmiş .
O açıdan hiçbir şansları yok.Şu anda Ankara'da 1/100.000 plan olmadığından,iptal olduğundan, yeniside halen hazırlanmadığı nedeniyle alt ölçekli (1/1000,1/5000, ve nazım imar planı) planları yok sayarak mahkemeye vermiş olabilirlermi
Dodurga konusunda anlaşılır olması açısında soru ve cevap şeklinde bazı açıklamalar yapmak istiyorum.
Soru: Planlar kesinleşti mi
Cevap: Evet planlar kesinleşti. Emsaller artık değişmeyecek.
Soru: 1/1000 lik plana 150 m2 den küçük daire yapılamayacağına ilişkin eklenen plan notu kesinleşti mi?
Cevap: Hayır, bu plan notuna ilişkin en az iki dava açıldı bu davaların sonucu beklenecek. Yürütmeyi durdurma talepleri en geç yıl sonunda görüşülmüş olur. Davalar çok güçlü kooperatiflerce açılmış.
Soru: 150 m2 plan notu değişikliği hangi parsellere ilişkin getirildi.
Cevap: Sadece konut kullanım kararı olan parsellere ilişkin getirildi. Ticaret + Konut kullanım kararı olan parseller etkilenmedi. T + K parseller 150 m2 den küçük daire planlaması içeren projelerle inşaat ruhsatına başvurabilirler.
Soru: Konut parselleri 150 m2 den büyük daire planlamalı projelerle inşaat ruhsatına başvurabilirlrler mi?
Cevap: Evet edebilirler
Soru: ABB başkanı Dodurgada davayı kaybettik dedi bu ne demek
Cevap: ABB aslında davayı kazandı fakat bu plan eski ABB başkanı döneminde yapıldığı için mevcut başkan emsallerden ve azami kat yüksekliğine ilişkin plan notlarından memnun olmadığı için (kişisel görüşü olarak) bunu söylediği kanaatindeyim. Zira ABB hukuki süreçte planı savundu.
Soru: Kesinleşen plana göre ABB, ÇB ve diğer kamu kurumları ne yapmalıdır?
Cevap: Temel alt yapı hizmetlerini ve kendi faaliyet alanlarına ilişkin iş ve hizmetleri (su, elektrik, ruhsatlandırma vs) yapmalıdırlar
Soru: Bu bölge ne zaman yapılaşmaya başlar?
Cevap: Benim görüşüme göre 2026 inşaat sezonu (Mart-Nisan) birçok parselde yapılaşma başlar.
Soru: Bu bölgede hak sahibi malik ortak hissedar olanlar iyi birşey yaptı mı?
Cevap: Benim kanaatime göre Ankarada yapılabilecek en güzel yatırım yerlerinden biri, planı da kesinleşti, en geç 5-6 yıl sonra yapılaşma tamamen bitmiş semt/ilçe fiziki olarak oluşmuş olacaktır.
Tüm arkadaşlara hayırlı bol kazançlar mutlu bir gelecek diliyorum.
Dava lafını duyunca ilk aklıma gelen kooperatifler oldu benim ama yönlendirme olmasın diye söylemek istemedim. Bilgi için 2 gündür telefon bekliyordum arayan olmadı, bu saatten sonra sanıyorum arayanda olmaz.Ben her iki davanın da yürütmeyi durdurmayacağına ve reddedileceğine inanıyorum.
150 m2 mevzusu 5000 lik planda yeralıyordu ve bu plan değişmediği sürece alt ölçekli plan olan 1000 lik planın da buna uyumlu olma mecburiyeti vardır.
Yarım dairelik hisseleri sattılar, şimdi tabii kooperatif üyeleri durumdan şikayetçi olduğu için elleri mecbur dava açarak aksiyon almış görünüyorlar. Ancak o davaların hukuken şansı yoktur. Siyasi baskı ile bir dümen çevirmeyi başarabilirlerse ona birşey diyemem. Ancak o da işi başa sardırır.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.