Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3 yıllık enflasyon tahmini ve peşinat göz önünde bulundurulursa 24-25 olur bence. Ama siz nasıl çevirdiniz merak ettim?
Bu tek tapu, 3-4 yil taksitli m2 fiyati degil mi?

Bunu pesin m2 fiyatina cevirecek olursak herhalde 22.000 TL civari olur

Demekki 1.75 emsal ortalama 30.000 TL dir.toki taksitli sattığından me
Bu tek tapu, 3-4 yil taksitli m2 fiyati degil mi?

Bunu pesin m2 fiyatina cevirecek olursak herhalde 22.000 TL civari olur
O kadar düşürmeyelim demekki normalı 30.000tl çünkü o sabit değildir taksitler her 6 ayda bir artacak.hemde o büyüklükteki arsanın fiyatı hisseliye denktir.sebebi ise o büyük arsayı kaç kişi satınalabilir

Şu anda uçtu kaçtı 16000 TL ye satamıyorlar ama gerçek değeri 30.000tl

İhalede en az 30 bini göreceğini tahmin etmiştim. Taksite bağlamak istediği zaman metrekare başına 8.000 peşin verdiği halde toplam maliyeti neredeyse 45-50.000 liraya gelir, üstelik de arsaya ipotek konulacağı için kat karşılığı sözleşmesiyle müteahhite vermek o kadar kolay değildir. İpotek koyan kurumdan (genelde banka olur herhalde) izin alınması vesaire uğraştırır.

Ben bu arsaları alanların peşin ödeyeceklerini sanıyorum. Eğer alan müteahhit ise bir ihtimal vadeli yapabilir.

Bu ay bir ihale daha vardı. 3 parsel de orada satışa çıkacak. Orada da en az bu rakamların görüleceğine inanıyorum.

Yani artık konut parsellerinde olan, olması gereken rakam 30.000 dir. Bu rakamın altında satan zarar eder.

Geri
Üst Alt