Bakanın dediğini Ekşi Sözlükteki Kuzey Marmara Otoyolu başlığında bir entry'de görmüştüm. KMO'dan çıkıp TEM'e girince TEM bana garip geldi demişti.Akyazı’da otoyoldan çıkınca bir anda şehir içi trafiğine girmiş gibi oluyorsunuz
Kesinlikle haklısınız. Batıya-İstanbul-Kocaeli tarafında bu kadar yatırım yapmak yerine o bölgelerde olan sanayi tesislerini Orta ve Doğu Anadolu şehirlerine kaydırmak daha akılcı bir tercih olur. Yapılacaksa da Delice otobanına ilave yaparak Delice- Samsun, Delice -Erzincan-Erzurum- Kars- Ağrı otobanı yaparsın. Hem ulaşım aksına bir katkı olur. Hem de bu şehirlerin sanayileşmesine ve istanbuldan tersine göç etkisi yaratarak istanbulun nefes almasına, ulaşımın ve diğer hizmetlerin rahatlamasına katkısı olur. İstanbulun en kalabalık şehir nüfusları belli, Tokat, Sivas, Erzincan, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars, Malatya , Elazığ vb. Anadoludan gelen bir çok insan iş-eğitim-sağlık nedenleriyle İstanbula geliyor. Bu bahsettiğim otoban olsa, sanayi bu şehirlere aktarılsa, kimse İstanbula gelmez, 400-500 bin Tokatlı var istanbulda, bu nüfusun 100-150 bini Tokata geri gelir, yeterki iş-sağlık imkanı istanbula benzesin. Yada Sivaslılar aynı şekilde.Sadece Akyazi-Bolu Tuneli Sonu arasina alternatif 2x2 bi yol yapılsa yeterlidir bence.
Geri kalan parayla da Sakarya veya Trabzon'a vs rayli sistem yapılsın. Marmara'ya çok yatırım yapılınca dogudan cok goc alıyor...
Orta anadoluya dogru nufus genisletmesi olmalı...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.