Tema düzenleyici

M2 Üçyol - Fuar İzmir Metro Hattı (Buca Metrosu)

Gabari uygun değil. Dönemez.
Ağır metro olup hafif metrodan küçük gabarisi olan sistemler dünya genelinde var. Gabariden ziyade yolcu kapasitesine bağlı.

M1'de gabari ve ray geometrisi British Rail gabarisi gibi, TCDD yolcu trenleri istense sokulabilir. M2'de bu tabii ki mümkün değil.

Hyundai rotem alınacaktır muhtemelen ağır metro yapacaklar sürücüsüz hafif metro kulağa biraz saçma geliyor ağır metro olur ayrıca şu İstanbul'daki M2 hattının 2018 aracının sürücüsüz versiyonu olur çünkü 3.ray olacak o bahsedilen M5 veya M8 hatlarında olan araçlardan alınması imkansız

Hyundai rotem alınacaktır muhtemelen ağır metro yapacaklar sürücüsüz hafif metro kulağa biraz saçma geliyor ağır metro olur ayrıca şu İstanbul'daki M2 hattının 2018 aracının sürücüsüz versiyonu olur çünkü 3.ray olacak o bahsedilen M5 veya M8 hatlarında olan araçlardan alınması imkansız
3. Ray olmaz bence. Bununla ilgili bir bilgi var mı ?

Ben direkt M5 gibi tren bekliyorum

Önceki mesajlara bakmaya üşendim ondan dolayı yazıldıysa da bilmiyorum. Bu hat bittiği zaman Üçyol'dan M1'e, Şirinyer ve Semt Garajı İstasyonlarından da İzban'a istasyon içerisinden aktarma imkanı olacak mı yüzeye hiçbir şekilde çıkmadan?

Önceki mesajlara bakmaya üşendim ondan dolayı yazıldıysa da bilmiyorum. Bu hat bittiği zaman Üçyol'dan M1'e, Şirinyer ve Semt Garajı İstasyonlarından da İzban'a istasyon içerisinden aktarma imkanı olacak mı yüzeye hiçbir şekilde çıkmadan?
Yüzeye çıkmadan kısmı şüpheli,onun haricinde evet aktarmalar öyle olacak.Hatta yapılırsa M3 Menderes-Konak metrosu da Fuar’dan be GAG’den aktarma sağlayacak(aşırı hayal ürünü)

M2 ye bir tünel yapsalar tünelin sonuda M1 Üçyolun Bilet Holüne açılsa güzel olurdu
Üçyol istasyonu konum ve yapısından dolayı Buca aktarması yukarı çıkış-aşağı iniş şeklinde olucak gibi. Ben oyüzden Üçyol Uğur Mumcu Parkında istasyon olması taraftardayım. Otobüsten indinmi direk oradasın. İzmirspor girişinden de yaya tüneli dümdüz yapılırdı oraya kadar...

Acaba İstasyonlara insanların raylara düşmesini engellemek için kapı/bariyer kurarlar mı ?
Sürücüsüz olacağı için koyarlar PAKS'ı.

Şirinyer'de olmaz, düzgün yer de yok.
Üçyol'da var diye biliyorum, emin değilim,.
Semt Garajı durağının olacağı bile belirli değil.

Şirinyer'de olmaz, düzgün yer de yok.
İstanbul'da Mahmutbey İstasyonunda M3 ile M7 arasında da istasyon içerisinden bağlantı var. M3'ün peronu da ikili peron aynı İzban Şirinyer gibi ama bağlantı var. Bağlantı ise böyle. M7'nin peron katıdan M3'ün 2 farklı yönünün peronuna da bağlantı var aynısı Şirinyer'de de olabilir yani M2'den inen birisi eğer Tepeköy, Selçuk yönüne gidecekse farklı bir çıkış, Karşıyaka, Menemen, Aliağa yönüne gidecekse de farklı bir çıkışı kullanır. Tabi İzban'ın Şirinyer İstasyonunun her iki peronuna da bağlantı açabilirler mi onu bilemem.

Niye bilet holüne açılsın aktarma yapanlar bilet holüne takılmadan geçebilmeli. 90 dk şaibeli ilerde kaldırırlar belki. neden metro içinde aktarma yaparken yeniden ücret ödeyeyim saçmalık
90 dakika kaldırılsa bile iki metro arasını ücretsiz yapabilirler zaten 90 dakika kalkarsa 120dk geliyor

İstanbul'da Mahmutbey İstasyonunda M3 ile M7 arasında da istasyon içerisinden bağlantı var. M3'ün peronu da ikili peron aynı İzban Şirinyer gibi ama bağlantı var. Bağlantı ise böyle. M7'nin peron katıdan M3'ün 2 farklı yönünün peronuna da bağlantı var aynısı Şirinyer'de de olabilir yani M2'den inen birisi eğer Tepeköy, Selçuk yönüne gidecekse farklı bir çıkış, Karşıyaka, Menemen, Aliağa yönüne gidecekse de farklı bir çıkışı kullanır. Tabi İzban'ın Şirinyer İstasyonunun her iki peronuna da bağlantı açabilirler mi onu bilemem.
Aynısı Şirinyer'de olamaz.
M7, M3 durağının altında kaldığından çıkışlar sağ ve sol olarak ayarlanabildi. Şirinyerde bağlantı olabilirse bu bağlantı yaya tüneli olur. Böyle bir durumda da belediye masrafa girmez.

Bir de ek olarak, M3'ün ana bilet holü yer altında kalırken, Şirinyer'de kot farkı ile yukarıda bile.

Niye bilet holüne açılsın aktarma yapanlar bilet holüne takılmadan geçebilmeli. 90 dk şaibeli ilerde kaldırırlar belki. neden metro içinde aktarma yaparken yeniden ücret ödeyeyim saçmalık
Aktarma yapanlara özel bilet holü olmalı bence.
İstanbul M3 - M7, M3-M9 (hol var da, kart basmadan geçiyorsun)

Eğer Direkt olarak ana bilet holüne verirse M2-M7 Şişli/Mecidiyeköy gibi bir olay olur.

Keşke mecidiyeköy cehennemi tasarımında sizin gibiler olsaydı cehennem değil gerçekten bir toplu taşıma merkezi olurdı
İşin komik yanı Mecidiyeköy'de hazır ara kat da var, halen yapılabilir.
Ama evet hem tasarım hem de karmaşıklık olarak berbat bir yer, onu geçebilen galiba Zincirlikuyu var

Aktarma yapanlara özel bilet holü olmalı bence.
İstanbul M3 - M7, M3-M9 (hol var da, kart basmadan geçiyorsun)

Eğer Direkt olarak ana bilet holüne verirse M2-M7 Şişli/Mecidiyeköy gibi bir olay olur.
Yine kart atıp geçme olur (İzban’da zaten 90 dk olsa bile hat uzun olduğundan kart İllaki basılır). Üçyol için de kart basma sadece yolcu sayımı için olur zaten aktarmadan ücret almayacak

Geri