Öncesi-Daha öncesi gibi olmuş
Niye orada yaşayanlar insan değil mi? Bu ayrımcılığınızın bir sebebi var mı?üzülmüyorum o araçların çalışabileceği o kadar mahalle var vere vere ahı cıkmış vahı kalmış gece kondu mahallelerine veriyorlar bu araçları sonrada yanıyor/zarar görüyor
Sözde varoş insanlar diye.Niye orada yaşayanlar insan değil mi? Bu ayrımcılığınızın bir sebebi var mı?
Yurtoğlu Uzundere Eskiizmir bölgesinde gecekondu kalmadı. Sadece limontepe bölgesi kaldı. Ayrıca nüfus arttı oralarda yani körüklü otobüs oralara rahatlıkla girebilir zaten yıllardır o taraflara körüklü çalışıyor. Bahsettiğiniz hatlarda sokakları ve yokuşları izulaş zor çıkıyor. Körüklü gelde ilk sefer yangın çıkar yada yokuşta kayıp kaza yapar.. Haber yorumlarında 193 yazıldı ama bana da 873 gibi geldi.üzülmüyorum o araçların çalışabileceği o kadar mahalle var vere vere ahı cıkmış vahı kalmış gece kondu mahallelerine veriyorlar bu araçları sonrada yanıyor/zarar görüyor
her gün 268 59 ve 565 gibi hatlarda insanlar burun buruna gitmek zorunda kalıyor bu gibi hatlara körüklü vereceklerine taa ne kadar leş varoş hırt dolu mahalle varsa oraya veriyorlar
Beter olsunlar
Katılmak la beraber suçu eshotta da olsa sürekli otokar yanması normal değil çok sorun çıkarıyorlar bana diyorsunuz Otokar iyi otokar güzel e görüyoz yanma konusunda Türkiyede 1.marka daha yeniyken yanan otokar oldu 2 3 aylıkken gördük gördük otokarıYurtoğlu yani 873 hattı son yıllarda yolcusunun arttıran hatlardan biridir ve vukaat pek yaşanmamıştır sen oraları Koyundere kaynak kadifekale gibi yerlerle karıştırdın herhalde bu yorumu kınıyorum seni uyarıyorum bilmediğin yerlerle ilgili yorum yapma bence eshot yolcu yoğunluğuna göre hareket ediyor zamanında BOSTANLIda da araç yandı otobanda yandı onlara gelince birşey yok buraya gelince mi var eshot önce otobüslerin bakımlarını yapmaya başlasın yazık 5 6 yıllık otobüsler ne halde
O da iyi değil ki... Opsiyon kalmadı ülkede.Eshot 300 soloyu 200 körüklüyü otokar almasın aman diyeyim. Mercedes alınsa çoook iyi olur.
Körüklü sıkıntı çıkarabilir de solo fena değil. 300 solo 200 körüklüyü bence 300 solo 200 8M römork’a çevirmek daha mantıklı, körüklünün bakımı dert hatta koymak dert garaja sokmak dert römork ve soloyu depolamak daha kolay olacaktır, daha az bakım isteyecektir ve körüklünün giremeyeceği yerlere de girebilecektirO da iyi değil ki... Opsiyon kalmadı ülkede.
Römork mu? Ama 1 nisana daha iki ay var...?Körüklü sıkıntı çıkarabilir de solo fena değil. 300 solo 200 körüklüyü bence 300 solo 200 8M römork’a çevirmek daha mantıklı, körüklünün bakımı dert hatta koymak dert garaja sokmak dert
Ülkemizde römork kullanımı henüz başlamadı.Körüklü sıkıntı çıkarabilir de solo fena değil. 300 solo 200 körüklüyü bence 300 solo 200 8M römork’a çevirmek daha mantıklı, körüklünün bakımı dert hatta koymak dert garaja sokmak dert
Otokar kasa değiştirecek, yeni kasa ile beraber bazı düzenlemeler yapılacağına inanıyorum.Katılmak la beraber suçu eshotta da olsa sürekli otokar yanması normal değil çok sorun çıkarıyorlar bana diyorsunuz Otokar iyi otokar güzel e görüyoz yanma konusunda Türkiyede 1.marka daha yeniyken yanan otokar oldu 2 3 aylıkken gördük gördük otokarı
Çünkü başlamasıyla bitmesi bir oldu. ESHOT da İETT de 70 yıl önce denedi bu taş devrinden kalma yöntemi. Bir hayrı olsaydı bırakmazlardı bence. Bence.Ülkemizde römork kullanımı henüz başlamadı.
Yer yer verimli olabilir. Fakat yukarıda yazdığım gibi önce başlaması gerekli.Römork böyle bir şey (İsviçre-Zug)
Ekli dosyayı görüntüle 105870
Er ya da geç başlamalı, elektrikli körüklüler bizimkilerin ocağına incir ağacı diker
Römorkun ne olduğunu maalesef biliyorum. Ama römorkun dezavantajlarından çıkmış araçlar zaten körüklü otobüsler? Römork çeksin diye sololara daha güçlü motor takacaksınız da römorksuz yakıt sarfiyatı ne olacak bunun? Jackknife gibi sorunları da geri getirmeye gerek yok kaş yapalım derken. İlla getireceklerse de talebin çok değişken olduğu geniş yollu yerlere olur. Yoksa Avrupa fantezisi.Römork böyle bir şey (İsviçre-Zug)
Ekli dosyayı görüntüle 105870
Er ya da geç başlamalı, elektrikli körüklüler bizimkilerin ocağına incir ağacı diker
Römork kullanımını bıraktılar çünkü 1930-40’larda teknoloji bu kadar gelişmiş değildi. Herkes römorkların kopabileceğinden korkuyordu ve o zamanlar keskin virajları alamıyorlardı. Körüklü de bundan ötürü icat edildi. Sonra herkes (afrika hariç) römorkları bıraktı.Çünkü başlamasıyla bitmesi bir oldu. ESHOT da İETT de 70 yıl önce denedi bu taş devrinden kalma yöntemi. Bir hayrı olsaydı bırakmazlardı bence. Bence.
İşin idari boyutunu da geçtim (sigorta zart zurt) İzmir'deki otobüs kültürünü kökten değiştirmek gerekir. Yolcu binişlerinin neden şoför gözetiminde yapıldığını biliyorsunuzdur. Gerçekçi olmak lazım. Motor konusunda da tork hesabını irdelemek gerekli.Römork kullanımını bıraktılar çünkü 1930-40’larda teknoloji bu kadar gelişmiş değildi. Herkes römorkların kopabileceğinden korkuyordu ve o zamanlar keskin virajları alamıyorlardı. Körüklü de bundan ötürü icat edildi. Sonra herkes (afrika hariç) römorkları bıraktı.
Fakat 90 sene sonra avrupalılar körüklülerin var olan dezavantajlarının üstüne elektriklisinin bayağı sorunlu ve üretimi meşakkatli bir şey olduğunu fark ettiler. Sonra römorklu otobüs Münih’in 2013’te Solaris’ten elektrikli Urbino 12 ve römork alması sonucu dirildi. Teknolojinin gelişmesi römorkdan yanaydı. Artık bu sorunların hiçbirlerine sahip değillerdi ve dünyadaki toplu taşıma şirketleri artık araçları olabildiğince verimli kullanmaya da çalışıyorlardı. Römorklu otobüs de buna uygundu, körüklünün aksine kapasitesini doldurmak bir sorun değildi. Jackknife körüklüde olur ama römorkda olmaz. Çünkü Arkadan çekişli değil önden çekişli oluyor römorklu otobüs.
Motor konusunda elektrikli solo alınırsa (şu ana kadar hep yapıldığı gibi) bir sıkıntı olmaz bence. Münih’teki römork çekmeye uygun elektrikli urbino 12’nin teknik özellikleri şöyleymiş:İşin idari boyutunu da geçtim (sigorta zart zurt) İzmir'deki otobüs kültürünü kökten değiştirmek gerekir. Yolcu binişlerinin neden şoför gözetiminde yapıldığını biliyorsunuzdur. Gerçekçi olmak lazım. Motor konusunda da tork hesabını irdelemek gerekli.
Bak bu sefer de personel alımı sıkıntısı çıktı. Tek kapıdan biniş zorunluluğu ek yük getiriyor sirkülasyona ama o olmasa ESHOT komple batar herhalde. Elektrikli otobüslere kesinlikle karşı değilim (TCV E-Bomba'lar da 326 HP) ama böyle vagonlu otobüslerin yeri çevre ilçeler olur anca. Alınacak araçların hepsi tam mamül otobüsler olmalı. Merkezde bildim bileli araç kıtlığı varken otobüs römorksuz gider ama römork otobüssüz gitmez.Motor konusunda elektrikli solo alınırsa (şu ana kadar hep yapıldığı gibi) bir sıkıntı olmaz bence. Münih’teki römork çekmeye uygun elektrikli urbino 12’nin teknik özellikleri şöyleymiş:
“The vehicle is 12,000 mm long, 2,550 mm wide and 3,300 mm high. The front axle is the ‘RL 82 EC’ from ZF, while the drive axle is the conventional ‘AV 133’ drive axle, also from ZF. Two electric motors mounted on the rear wheels deliver 125 kW each, giving the bus a drive power of 250 kW. This corresponds to 340 hp and is also sufficient on hilly roads and with a trailer – articulated buses also travel with comparable engine power. What’s more, an electric motor in a road vehicle is generally more uphill-friendly than a diesel engine.
The ‘Solaris High Energy’ batteries have a capacity of 440 kWh. Recharging takes place via cable and CCS combo plug or via Schunk SLS 102 pantographs with up to 400 kW charging power.
The total weight is 20,000 kg, including the trailer, it is 34,400 kg. The unladen weight is approx. 15,000 kg, which is approx. 2.5 tonnes more than the comparable diesel bus model, but is of course dependent on the selected battery size.”
Otobüslerin önden binişli olması bana körüklülerde de saçma gelmiştir. Şahsen iki validatör+validatöre bakan biletçi yahut validatöre bakan şöför kamerası kombinasyonu bana daha mantıklı geliyor.
Personel alımına gerek yok bence. Römorka da validatör konur, araçta bir sürü kamera var bir tanesi de o validatöre bakar. İnterkom sistemi, imdat butonu, şöförle konuşmayı sağlayan buton da oluyor bunlarda. (Körüklüye de konabilir bence bunlar imdat butonu kesin vardır da)Bak bu sefer de personel alımı sıkıntısı çıktı. Tek kapıdan biniş zorunluluğu ek yük getiriyor sirkülasyona ama o olmasa ESHOT komple batar herhalde. Elektrikli otobüslere kesinlikle karşı değilim (TCV E-Bomba'lar da 326 HP) ama böyle vagonlu otobüslerin yeri çevre ilçeler olur anca. Alınacak araçların hepsi tam mamül otobüsler olmalı. Merkezde bildim bileli araç kıtlığı varken otobüs römorksuz gider ama römork otobüssüz gitmez.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.