Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Konu sahibi
İsim vermeyelim arkadaş sıkıntı yaşamasın biraz daha unlenirse önü kesilir
Kendisi gizlememiş hocam. İronisine demiştim ama buna da karışmazlar heralde. İETT yelekli kişiler de ziyaret etmişler sanırım

Ekran görüntüsü 2026-01-31 224239.png

Ayrıca kandilde kandil simidi dağıtmış. Gerçekten helal olsun abiye

Konu sahibi
MOİ'ye yürürken oradan geçiyordum ve sürekli otobüs (özellikle eski ve mor ve mavi renkli) görüyordum. Atıl otobüs garajı diye düşünüyordum demek ki değilmiş. Keşke o zamanlarda bu forumu bulmuş olsa idim.
Aslında yanlış değil hocam. Orada büyük çoğunluğu hurda/atıl durumunda olan TCV'ler vardı. GİTAŞ bir süre araçları orada tuttu. Her oradan geçtiğimde Mor TCV (artık sarı), MAN gibi atıl durumundaki araçların yattığı araziydi. Şu an araçları oradan kaldırmışlar. Arazi en son gittiğimde baya boş durumdaydı

Otobüsün herhangi bir yükünü almiyorlardi, iki araç degistirmeyip hızlı gitmek isteyenlerin tercihiydi, yeni hatlar konuldu,metrolar gelisti artık istek kalmayınca kapandı gitti, İstanbulda artık dolmuşlara gerek olmadığını düşünüyorum
Ana hatlarda dolmuş olmasa bile yan hat olarak bir alternatif sunmalılar. Dolmuş güzergahına otobüs hattı koyulup düzgün sıklık verilmediği sürece dolmuş hattına dokunulmamalıdır. Hat zaten verimsiz ise dolmuşçular o hattı almaz.

Ayrıca belki ben A'dan B'ye hızlı gitmek istiyorum? Neden elimden bunu alıyorsunuz?
İstanbulkartlardan çok ciddi gelirlerinin olduğunu düşünüyorum. Araç yenileme dahil bütün hizmetlerin düzenli yapılması kamu yararına olacaktır.
Bu gelirin katkısı oluyordur ancak ben maliyetleri karşıladığını düşünmüyorum. Zaten karşılamasını beklemek de bir hata olur.

Aslında yanlış değil hocam. Orada büyük çoğunluğu hurda/atıl durumunda olan TCV'ler vardı. GİTAŞ bir süre araçları orada tuttu. Her oradan geçtiğimde Mor TCV (artık sarı), MAN gibi atıl durumundaki araçların yattığı araziydi. Şu an araçları oradan kaldırmışlar. Arazi en son gittiğimde baya boş durumdaydı
Olabilir hocam, bende en son gideli 1 yıla yakın oldu herhalde.

Mall of İstanbul, 212 avm, Starcity avm...

Avrupa yakası trafiginin yarısını bu 3 avm oluşturuyor üçü de 2 km aralıklarla yapılmış... 🤬

Ceza olarak 5 km'lik bi transit tünel inşa etmeliler bu avm'nin sahipleri👌

Cimer'e yazicak var mı bu talebi?
Starcity yolu berbat yaw her hafta

Konu sahibi

Avrupa yakası trafiginin yarısını bu 3 avm oluşturuyor üçü de 2 km aralıklarla yapılmış... 🤬

Ceza olarak 5 km'lik bi transit tünel vs inşa etmeliler bu avm'nin sahipleri👌

Armoni Park'ı da ekleyelim. Zaten cehennem gibi olan Sefaköy'de yetmezmiş gibi bir de AVM var. Sefaköy'ün Halkalı yönü sokakları çok dar

Ceza olarak 5 km'lik bi transit tünel vs inşa etmeliler bu avm'nin sahipleri👌

MOİ'nin bir diğer sıkıntısı direkt kavşağın içerisinde olması.

Geri