Tema düzenleyici

İETT'nin Akia Ultra LF12 Otobüsleri

En arka koltukları 3'lü yerine 2'li yapmasından dolayı Akia'yı takdir ettim.3'lü koltuk çok mantıksız geliyor bana.Motorun yanında oturursan ortaya oturan kişi seni sıkıştırıyor.Cam kenarına otursan da sıkıştırıyor.Kendin ortaya otursan da iki kişinin ortasında olmak rahat değil.En mantıklısı 2'li koltuk geliyor bana.Diğer markalar hemen 3'lü yapıyor yeni modellerinde.
 
Büyük bir şey olacağını sanmıyorum. En kötü otobüs satışını bırakırlar yeni bir isimle geri gelirler. Yönetim değişmezse bakımlarını yapmaya devam ederler ancak sıfır satışı göremeyebiliriz.

Yönetim değişir ise sonları phielaslara benzeyebilir. Yeni yönetim bakımlarıyla uğraşmayabilir
 
Arkadaşlar şirket BATMADI, BIR ANLAMIYLA YOLA DEVAM EDIYOR, ancak borçlular icra yolu açık yani borçları devam ediyor (konkordato kalkti) yani acikca iflas yolu açık bu hukuki açıklaması
Bende kendi yorumumu katarak, fazla uzun bir süre olmadan iflas açıklayacağını,sonunun tezeller olacağını metrobus içinde phelas gibi olacağını en baştan beri belirtmiştim buda tuz biber oldu, teşekkürler akıa seninle ayrılan sürenin sonuna geldik
 
Yazın bindiğimde otobüsü kullanan şoför kliması buz gibi demişti. Ona katılıyorum zira İstanbul sıcağında biftek gibi kavrulurken bir Akia'ya bindiğinizde sanki yeni alınmış dev bir buzdolabına girmiş oluyorsunuz. Kısacası harika bir klima sistemi + yeni araç kokusu (eskiden) yüzünüze vuruyor.
 
Yazın bindiğimde otobüsü kullanan şoför kliması buz gibi demişti. Ona katılıyorum zira İstanbul sıcağında biftek gibi kavrulurken bir Akia'ya bindiğinizde sanki yeni alınmış dev bir buzdolabına girmiş oluyorsunuz. Kısacası harika bir klima sistemi + yeni araç kokusu (eskiden) yüzünüze vuruyor.
Bu araçlarda klimaları kısık ayar soğuk ayar diye ayarlanabiliyor herhalde. Bu araçlara ilk kez 2024 Nisan'da binmiştim araçlar alınalı daha 2 aylıktı o zaman. Hatta o gün hava bayağı sıcaktı araçta ise kliması kısık ayardaymış gibi çalışıyordu ama çok etki etmemişti herhalde nisan ayındayız hava çok aşırı sıcak değil diye kaptan kısık ayar açmıştı sanırım. Yazın ise hiç binmek nasip olmadı.
 
Klima konusu çok iyide.Orta sahanlık dar olduğu için kalabalık olduğu zaman ayakta nerede duracağımızı bilmek çok zor.Akia şu eski araçlarındaki koltuk düzenini devam ettirse aracın güzelliği 10 kat artardı.Eski araçlarında orta sahanlık çok geniş.Ama şuan vasat.
 
Sağdaki koltukların aralarının çok geniş olması bana da güzel gelmişti ama şuan saçma geliyor.Ne gerek vardı ki öyle yapmaya.Sanki 3 metre boyunda insanlar binecek.Orayı her markanın yaptığı düzenle 3 adet 2'li koltuk yapabilirlerdi.2 adet yapmak yerine.Koltuk sayısı artardı.
 
Geri
Üst