Tema düzenleyici

İETT Hakkındaki Görüşler ve Önerileriniz

Bence İ.E.T.T'nin artık metrobüs dışında da kapıları dışa açılan otobüslere geçmesi yolcular açısından faydalı olacaktır.
Haklısın kalabalık olunca kapıların açılması zor oluyo kapıyı zorlayınca çok hızlı açılıyo bi kere arkadaşımın üzerine cam patlamış

Bence İ.E.T.T'nin artık metrobüs dışında da kapıları dışa açılan otobüslere geçmesi yolcular açısından faydalı olacaktır.
Kent H'de kapılar dışa açılıyordu. 8-9m ÖHO'larda da dışa açılan modeller var. BMC Belde 260SB'lerde de vardı, sadece A-892 kaldı.

Depar hatları , normal hatta göre hazırlamaları gerekiyor . Tek yaptıkları , deparı açıp , saçma salak saatlere seferler koymak . Denemeden ve ölçmeden iş yapıyorlar ve sonuç ?
Arka arkaya gereksiz otobüs birikmesi .

Adamlar uğraşmıyor saatlerle , dediğim gibi öyle olsun diye koyuyorlar sanki . Halbuki biraz trafiği de hesaba katıp , normal hattın saat kaçta , hangi duraktan geçtiğinin bir bilgisini çıkartıp , ona göre plan yapsalar . Problem çözülürdü .

Atıyorum 20 duraklık depar var . Hepsine 1 dakika verelim ve trafik olmayan bir yoldan gelsin. Bir de 80 duraklık ana hat olsun . Buna da 1 dakika verelim durak başına . Bu araçlar 15.durakta kesişiyor olsun ve sonraki tüm durakları aynı olsun .

Normal hat 18:00 da kalktı diyelim . Bunlar uğraşmadan deparı gidip 19:00’a verdi . Saat 19:05’te , bu ikisi arka arkaya kesinlikle gelecek değil mi ? Çok bilmişler bunu engellemek için ne yapıyor ? Hiçbir şey . Çünkü takip etmiyorlar . Bir de çözüm olarak 19:00’da ki deparı 19:05’e filan alıyorlar . 5 dakika önce zaten araç geçti , yolcu olur mu hiç ? En kötü 19:15 olması gerekiyor .

Uzun lafın kısası , depar hatları gerçek zamanlı deneyip , saatlerini ayarlayacak profesyonel bir ekip lazım .

Motosikletli ekip alımı yanlıştı bence. Görüyorum vızır vızır geçiyorlar. Hangi sorunu çözmüşler.

Ayrıca çok fazla gereksiz yelekli İETT personeli alındığını düşünüyorum.

Tuhaf tuhaf halkı süzüp göz hapsinde tutmaları mı dersiniz.

Halkı azarlayan mı dersiniz.

Bakın yemin ediyorum şikayetçiyim bu durumdan.

Ayrıca bakıyorsun onlar dışarıyı görebiliyor ama biz baktığımız zaman içeriyi göremiyoruz camdan e bu nasıl iş böyle İETT dairesi mi olur.

İETT sürekli cari açık veriyor. Otobüsler zar zor yenilenebiliyor, bakımlar aksıyor. Bunun için İETT’nin otobüs, Tünel, T2 haricinde başka gelir kaynakları da geliştirmesi gerekli. İETT’nin Kocaeli ekürisi UlaşımPark sadece otobüs değil; katlı otopark, otogar da işletiyor. İstanbul’da bir sürü İSPARK var. Bunların bazıları İETT’ye verilebilir. Verilen otoparklar İSPARK çatısı altında hizmet vermeye devam eder (ismen)

Bunlarla İETT daha rahat gelir elde edebilir.

Bu arada KM12’nin Cevizli’ye geri uzatılması hususunda talepte bulundum

Son düzenleme:
yayalar-şeyhli metrosunun orada bir otopark var. Belediyeye ait bedava bir otopark. Çok araç bulunduğunu görmedim. İETT bu otoparkın bir kısmından peron yapabilir. Bu peronla benim önerdiğim 132PM hattı açılabilir.

Bahsettiğim hattın detaylarını aşağıya paylaşıyorum:

132PM Göçbeyli-Ballıca-Kurtdoğmuş-Kurtköy Metro (depar olarak Emirli-Kurnaköy’e gidebilir, Yayalar Metro’ya peron yapılırsa oraya uzatılır)

Güzergah: Göçbeyli Merkez Camii-Ballıca-Kurtdoğmuş-Kurtdoğmuş Yolu Cd.-Ankara Caddesi-Kurtköy yahut Yayalar-Şeyhli Metro. Dönüşte de aynı güzergah.

İstanbul Park’ta etkinlik olunca Kurtköy Metro’dan depar sefer düzenlenebilir. Normal güzergahında gider ama Ballıca’dan aşağı inip İstanbul Park’a uğrar, oradan Göçbeyli’ye gider. Ya da ekspres olup 133GP güzergahını izleyebilir. Şu an bir tek 133GP geçiyor buradan.

Bu hat ile:
*Pendiğin tüm köyleri tek bir hatta birleştirilir ve metroya kolay ulaşım sağlanır.
*Eğer İstanbul Park’ta bir etkinlik düzenlenirse millet kolayca İstanbul Park’a toplu taşımayla gider.

Sefer sıklığı: 1-1.5 saatte bir, arttırılabilir gerekirse. Gönül isterdi ki LE otobüs çalışsın…

Tarife: Tek bilet. Yeni çıkan Bölgesel tarife de uygulanabilir (2 bilet). Tek bilet daha işlevsel kılar ama hattı diye düşünüyorum

Son düzenleme:
yayalar-şeyhli metrosunun orada bir otopark var. Belediyeye ait bedava bir otopark. Çok araç bulunduğunu görmedim. İETT bu otoparkın bir kısmından peron yapabilir. Bu peronla benim önerdiğim 132PM hattı açılabilir.

Bahsettiğim hattın detaylarını aşağıya paylaşıyorum:

132PM Göçbeyli-Ballıca-Kurtdoğmuş-Kurtköy Metro (depar olarak Emirli-Kurnaköy’e gidebilir, Yayalar Metro’ya peron yapılırsa oraya uzatılır)

Güzergah: Göçbeyli Merkez Camii-Ballıca-Kurtdoğmuş-Kurtdoğmuş Yolu Cd.-Ankara Caddesi-Kurtköy yahut Yayalar-Şeyhli Metro. Dönüşte de aynı güzergah.

İstanbul Park’ta etkinlik olunca Kurtköy Metro’dan depar sefer düzenlenebilir. Normal güzergahında gider ama Ballıca’dan aşağı inip İstanbul Park’a uğrar, oradan Göçbeyli’ye gider. Ya da ekspres olup 133GP güzergahını izleyebilir. Şu an bir tek 133GP geçiyor buradan.

Bu hat ile:
*Pendiğin tüm köyleri tek bir hatta birleştirilir ve metroya kolay ulaşım sağlanır.
*Eğer İstanbul Park’ta bir etkinlik düzenlenirse millet kolayca İstanbul Park’a toplu taşımayla gider.

Sefer sıklığı: 1-1.5 saatte bir, arttırılabilir gerekirse. Gönül isterdi ki LE otobüs çalışsın…

Tarife: Tek bilet. Yeni çıkan Bölgesel tarife de uygulanabilir (2 bilet). Tek bilet daha işlevsel kılar ama hattı diye düşünüyorum
Hafif revize ederek Çözüm Merkezi’ne göndermiş bulunmaktayım. İnşallah Kartal hatlarını kaldırmazlar.

IMG_7676.jpeg
Yayalar-Şeyhli otoparkı peron olacak. KM18, KM28 buraya mı uzatılır acaba?

Son düzenleme:
Geri