Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Bu hat Kadıköy’e yeniden gelsin 😀
IMG_9838.jpeg

O bölgeye 3 kapılı otobüs değilde midibüs tarzı ile ulaşım yapılması daha uygun olur, o bölge daha da karmaşık hale gelecek ileride
bolgeye M9 metrosu açıldı ama insanlar yine metroyu kullanmayıp 2-3 saat trafikte bekliyolar:D

Raylı sisteme binmeyi mi bilmiyolar acaba? Ne tuhaf memleket ya

youtube'da metroya nasıl binilir diye video koyulup dev ekranlara konulmalı Yenıbosna'ya ... :censored::rolleyes:

bolgeye M9 metrosu açıldı ama insanlar yine metroyu kullanmayıp 2-3 saat trafikte bekliyolar:D

youtube'da metroya nasıl binilir diye video koyulup dev ekranlara konulmalı Yenıbosna'ya ... :censored::rolleyes:
Güzergahı uymayan insanlar mecburen otobüs kullanmak zorunda kalıyor, ekonomik olarak iki araç yapması istenen halkimiz maalesef metro yerine tek araç otobüs kullanmak zorunda bırakılıyor

31 98B hatları Yenibosna'nın içine giriyor yoğunluk oradan diye biliyorum.Orada M9 yok işte

Güzergahı uymayan insanlar mecburen otobüs kullanmak zorunda kalıyor, ekonomik olarak iki araç yapması istenen halkimiz maalesef metro yerine tek araç otobüs kullanmak zorunda bırakılıyor
Hocam trafiği oluşturan otobüsler değilki bireysel araçlar zaten???

1 otobüs 100 kişi yaşıyor. Keşke herkes otobüse binsede trafik olmasa ama E-5'te ki sıkıntı bireysel arabalar...

Kimse rahatını bozmak istemiyor,
Veya metroyu fakirlik sanıyor cahiller...

Metro ile 30 dk olan yolu adam arabasiyla
3 saatte gidiyor, vazgeçmiyor yinede.. 😑

Konu sahibi
Maalesef bu algı var.

Kapalı Çarşıda dükkanı olan akrabamız trafiğe takılmaması için Halkalı Marmarayın otoparkına aracını park eder kalan yolu Marmaray ile Sirkeciye giderdi. Keşke herkes bu fikirde olabilse

1 otobüs 100 kişi yaşıyor. Keşke herkes otobüse binsede trafik olmasa ama E-5'te ki sıkıntı bireysel arabalar...

Rahatlıkla alakası yok, cahillikle hiç alakası yok, o bölge için konuşursak bölge tamamen kaos olan bir bölge, kalabalık bölge, metro ana güzergah boyunca devam ediyor, ara güzergahları otobüsler tamamlıyor, 25 milyonluk bir şehire ne metro yeter ne de otobüs

Metro duraklarının konumları anladığım kadarıyla nüfusun olduğu yerlerde değil, tanıdıklarıma sorduğumda metroya 15-20dklık yolculuk yaptıklarını ve kullandıkları saatlerde aşırı kalabalık olduklarını duydum.
Bir de Yenibosna istasyonunun konumu hem metrobüse uzak hem de Peron ile M1 aktarması kötü. Bunların da etkisi olduğunu düşünüyorum.

Ben de zamanında M9'u kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki M9 zaten kapasitesinde çalışıyor. Ben Ziya Gökalp (2.durak)'ten binmeme rağmen çakılı şekilde bindiğimi hatırlıyorum.

Hocam en başta 1 otobüs 100 kişi taşıyınca insanlar ona binmek istemiyor. Çünkü yolculuk konforlu olmuyor.

Evet dediğiniz yol metro ile 30 dk ama insanlar sadece o yolu kullanmıyor ki?
A'dan B'ye gitmek için C ve D'ye gitmek gerekirken araba ile direkt gidilebiliyor.
Toplam süre ise arabayla 2 saat olurken toplu taşıma ile 2.5 saat oluyor. İş böyle olunca insanlar neden toplu taşıma kullansın?

Aklı olan zaten park-et devam et sistemini kullanıyor, çünkü biliyor daha hızlı.
Ancak çoğu durumda toplu taşıma daha yavaş kalıyor, eee o zmaan bunun ne avantajı var ki? Konforlu değil, sıkış tıkış araçlarda bellirsiz süreler bekleyerek gidiyorsunuz oraya buraya aktarma için yürü, insan yoruluyor.

İzmir'deki aktarmaları bile beğenmez iken buradaki aktarmaların berbat olduğunu söylemem gerekiyor.

Geri