Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Konu sahibi
Bir de şu var. M9/M1 Yenibosna'da evet fakat pek yenibosna sayılmaz. Karayolun ortasında yaşayan insan sayısı az.

Nüfus yoğunluğu Yenibosnanın içinde metro da oraya da uzak kalıyor. Yenibosna Metro Yenibosna da ama Metrobüs ve Kültür Üniversitesine gidenlerin işine yarıyordur. O yüzden 31, 31E, 98B gibi hatlar çok yoğun oluyor. Çünkü metro yok içerde

Metro duraklarının konumları anladığım kadarıyla nüfusun olduğu yerlerde değil, tanıdıklarıma sorduğumda metroya 15-20dklık yolculuk yaptıklarını ve kullandıkları saatlerde aşırı kalabalık olduklarını duydum.
Bir de Yenibosna istasyonunun konumu hem metrobüse uzak hem de Peron ile M1 aktarması kötü. Bunların da etkisi olduğunu düşünüyorum.

Evet dediğiniz yol metro ile 30 dk ama insanlar sadece o yolu kullanmıyor ki?
A'dan B'ye gitmek için C ve D'ye gitmek gerekirken araba ile direkt gidilebiliyor.
Toplam süre ise arabayla 2 saat olurken toplu taşıma ile 2.5 saat oluyor. İş böyle olunca insanlar neden toplu taşıma kullansın?
Tamam o zaman

Çobançeşme - Başakşehir arasını konforlu, şahsi araçlarıyla 3 saatte gitmeye devam etsinler...

ne diyeyim🤣

Tm o zaman

Çobançeşme - Başakşehir arasını konforlu şahsi araçlarıyla 3 saatte gitmeye devam etsinler...

ne diyeyim🤣
Hocam rastgele iki konum ayarladım.

Şimdi burada konforlu şahsi araçla 40dk gösteriyor, hadi diyelim iki katı olsun 80dk.
Konforsuz toplu taşımamız ile 70dk. Aaaa çok iyi daha hızlı gidiyoruz.

Bu da neymiş böyle? Ekran görüntüsü 2026-02-01 230217.png Heeeeee.

Yani trafik var dedik, haritanın söylediği sürenin 2 katını aldık, kazancımız ne 10dk. Kaybımız ne? 30dk'ya yakın yürüme ve bu 10dklık kazanç 1 metroyu kaçırmanıza bakıyor. :)

Tabii M9 ve M3'ün iş giriş/çıkış yoğunluğu da ekstrası

Hocam rastgele iki konum ayarladım.

Şimdi burada konforlu şahsi araçla 40dk gösteriyor, hadi diyelim iki katı olsun 80dk.
Konforsuz toplu taşımamız ile 70dk. Aaaa çok iyi daha hızlı gidiyoruz.

Bu da neymiş böyle? Ekli dosyayı görüntüle 105702 Heeeeee.

Yani trafik var dedik, haritanın söylediği sürenin 2 katını aldık, kazancımız ne 10dk. Kaybımız ne? 30dk'ya yakın yürüme ve bu 10dklık kazanç 1 metroyu kaçırmanıza bakıyor. :)

Tabii M9 ve M3'ün iş giriş/çıkış yoğunluğu da ekstrası
+ Cobançeşme metroya 10 dk yuru
+ metroyla 40 dk yolculuk
+ Başakşehir'de 5 dk yürü

Çoğu yerde metro daha hızlı ama;
arabayı sınıfsal yükselme aracı gören cahil tipleri ikna edemezsin ...

Iş çıkış saatleri bu yolu arabayla gitsin bakım 2.30 saat eziyetem😀

Son düzenleme:
Geri