Tema düzenleyici

Marmaray (Halkalı-Gebze)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M4 uzatmasını değil torunlarım büyük torunlarım da göremeyecek bu gidişle
M4 şantiyesi kurulduğunda ben lise son sınıftaydım. Şimdi üniversite ve yüksek lisans mezunuyum evliyim 2 yaşında cocuğum var. Artık torunlarım görür.

Üsküdar Marmaray

1761288565433.png

1000036718.jpg
1000036719.jpg
1000036720.jpg

Maltepe İstasyonunda bir peron daha var hatta istasyon içerisinde "şehirlerarası trene gidiş" tabelası bile var ama 2019'da hat açıldığından bu yana ne YHT ne de Ankara Ekspresi duruyor. YHT'de tren içi çalışan teknik görevliye bu durumu sormuştum bana talep yok diye durmuyor demişti birde Ada Ekspresinin tanıdığım bir makinistine sormuştum o da Ada Ekspresi duracak onun için yapıldı demişti.

Ekli dosyayı görüntüle 88143Ekli dosyayı görüntüle 88144Ekli dosyayı görüntüle 88145
Maltepe İstasyonunda bir peron daha var hatta istasyon içerisinde "şehirlerarası trene gidiş" tabelası bile var ama 2019'da hat açıldığından bu yana ne YHT ne de Ankara Ekspresi duruyor. YHT'de tren içi çalışan teknik görevliye bu durumu sormuştum bana talep yok diye durmuyor demişti birde Ada Ekspresinin tanıdığım bir makinistine sormuştum o da Ada Ekspresi duracak onun için yapıldı demişti.
yhtnin maltepede durması iyice yavaşlatır yhtyi bir de biraz ötesinde bostancıda da duruyor zaten, ada ekspresinin durması daha iyi olur bölgesel tren o zaten hız derdi yok o kadar

Marmaray 1️⃣2️⃣ Yaşında 🚇

Cumhuriyetimizin 102. yılında, Asrın Projesi ile Türkiye hızlanmaya devam ediyor.

Boğaz’ın İmza Eseri Marmaray ile;
👥 12 yılda 1 milyar 430 milyon yolcumuza hizmet verdik.
⏰ Asya ile Avrupa arasını 4 dk’ya indirdik.
🚆 76,6 km hat uzunluğu ve 43 istasyon ile şehrin yükünü omuzluyoruz.
📦 Yük taşımacılığında ise toplam 1 milyon 679 bin 247 ton yük taşınarak ticarete nefes oldu.

💫 Türkiye Yüzyılı’nda; ulaşımda kesintisiz, hızlı ve güvenli yarınlara ilerliyoruz!

1761737874342.jpg

Dün ilk defa Marmaray'ın İzbanlık yaptığına şahit oldum.

Perona geldiğimde Halkalı yönüne 4dk Zeytinburnu'na 12dk vardı.
1dk içinde karşıya tren geldi.
3-4dk sonra bizim yönde tren süresi bitti (olması gerektiği gibi) ama tren yok.
1-2dk sonra YHT geçti,
yine 1-2dk sonra karşıya 2. Tren geldi, bize Halkalı'ya 2dk göstermeler falan.

Bu sefer 2dk içinde geldi ama bir sonraki Zeytinburnu trenine 3dk var yazıyordu. En azından boş yer vardı.

Ortak paylaşımlı demiryollarının genel sıkıntısı bu herhalde.

Dün ilk defa Marmaray'ın İzbanlık yaptığına şahit oldum.

Perona geldiğimde Halkalı yönüne 4dk Zeytinburnu'na 12dk vardı.
1dk içinde karşıya tren geldi.
3-4dk sonra bizim yönde tren süresi bitti (olması gerektiği gibi) ama tren yok.
1-2dk sonra YHT geçti,
yine 1-2dk sonra karşıya 2. Tren geldi, bize Halkalı'ya 2dk göstermeler falan.

Bu sefer 2dk içinde geldi ama bir sonraki Zeytinburnu trenine 3dk var yazıyordu. En azından boş yer vardı.

Ortak paylaşımlı demiryollarının genel sıkıntısı bu herhalde.
geceleyin yük trenleri vs de kullanıyor demiryolunu

geceleyin yük trenleri vs de kullanıyor demiryolunu
Birde bazen 19.30'da Ankara'dan kalkan ve Bostancı'da durmayan YHT'ler gece 23.00 civarında Marmaray'ın T1 Hattından da geçebiliyor. Birkaç kez görmüştüm bu durumu ve YHT makinisti olan tanıdığım birine sordum trafik durumundan demişti.

Anons demişken 2012-2013 yıllarında eski hat varken şu anki Marmaray setlerinde durak anonsu yapılıyor muydu? O zaman E14000 ve E23000'lere defalarca kez binmiştim hiç anons yapıldığını duymadım(E23000'lerdeki kapılara yaslanmayınız anonsunu saymıyorum) ama Marmaray setlerine eski hatta çok kısa süreliğine çalıştığı zamanlar binmek nasip olmamıştı ondan dolayı bunu bilmiyorum.

Dün Marmaray’ın sondan ikinci seferine binme şerefine nail oldum. Çok değişikti istasyonlar bomboştu kimse inip binmiyordu hızlıca kapıyı kapatıp hareket ediyorduk
Bende 2 ay önce günübirlik Sakarya'ya gitmiştim ve dönerken Ada Ekspresi ile döndüm. Ada Ekspresine 21.15 gibi Arifiye'den binmiştim(son Ada Ekspresi) Ada Ekspresinden ise 22.37 gibi inmiştim. İndikten sonra ise Gebze'den kalkan son Marmaray'a binmiştim 22.50'ydi yanılmıyorsam. Tren ise bayağı boştu.

Geri