İstanbul’un en muhafazakar metro hattı unvanını bu hatta vermek için çalışıyorlar (!)Bu hattı 6 vagon planlayanları hergün saygıyla anıyorum.Şu anda bile kapasitesinin çok üstünde çalışan hattı daha fazla uzatmanın hangi mantığı var acaba?
6 vagonlu yapıda aslında bir sorun yok, bu hat 120 saniyede bir işletilebilecek şekilde planlandı, yani mevcut kapasitesi 3 katına rahatça çıkabilirBu hattı 6 vagon planlayanları hergün saygıyla anıyorum.Şu anda bile kapasitesinin çok üstünde çalışan hattı daha fazla uzatmanın hangi mantığı var acaba?
Olması gereken öncelik bana göre6 vagonlu yapıda aslında bir sorun yok, bu hat 120 saniyede bir işletilebilecek şekilde planlandı, yani mevcut kapasitesi 3 katına rahatça çıkabilir
en önemli sorun buraya araç alımı yapacak bütçenin olmaması, ibb onun yerine m4 ve m7'nin araç sorununu çözmeye karar verdi. aslında öncelik m3 olmalıydı
M11’de depoda yatan araçlar var önceliğe alınmaması lazım. M1’e araç alımı uzatma tamamlanmadan olmamalı benceOlması gereken öncelik bana göre
M7 (Raylı metrobüs olmaya doğru gidiyor.)
M3/M9 (3 farklı koldan uzadı bu hat)
M4 (Kapasite + Ses yalıtımı)
M5 (Kapasite)
T-Anadolu/M14/M10 (Yeni hat)
T5 (T7 açılması sonrası)
M11 (Bu alındı zaten)
M1 (Araç yaşı)
Belki M2 olabilir ama bilemedim.
Öncelikten kasıt olması gereken alım sırasıydı. M11 bundan dolayı en sonlarda. M1'de aynı şekilde uzatma açılmadan mantıklı değil ama açılsa bile sıkıntının araç eksiğinden çok araç yaşı olacağını düşünüyorum. Araçlar 40 yaşına geldi sayılırlar (metro için orta yaşlı araç demek de, işte)M11’de depoda yatan araçlar var önceliğe alınmaması lazım. M1’e araç alımı uzatma tamamlanmadan olmamalı bence
ABB’ler hala taş gibi araçlar (çıkardıkları sesleri boşverin)Öncelikten kasıt olması gereken alım sırasıydı. M11 bundan dolayı en sonlarda. M1'de aynı şekilde uzatma açılmadan mantıklı değil ama açılsa bile sıkıntının araç eksiğinden çok araç yaşı olacağını düşünüyorum. Araçlar 40 yaşına geldi sayılırlar (metro için orta yaşlı araç demek de, işte)
Sıkıntı ses değil aslında, metro araçları 40-50li yaşlara geldikten sonra yorgunluk sıkıntıları göstermeye başlarlar.ABB’ler hala taş gibi araçlar (çıkardıkları sesleri boşverin)
M1’e araç alınacaksa rayların da yenilenmesi gerek. Marmaray eski anahat tren raylarının üzerine inşa edilmesinden mütevellit araçların vmax’ı 105 km/sa iken genelde 80 ile gidiyor
Rayları yenilemek için marmarayın tekrar kapatılması gerekebilir. 5 sene banliyösüzlüğe dayandık ama bir tanesine daha ulaşımımız dayanır mı bilmiyorumSıkıntı ses değil aslında, metro araçları 40-50li yaşlara geldikten sonra yorgunluk sıkıntıları göstermeye başlarlar.
Ama Marmaray'da dediğiniz gibi bir durum varsa Kesinlikle bir yenileme yapılmalı
Belki kademeli kapatma yapılıp oraya aktarma hatları açılabilir.Rayları yenilemek için marmarayın tekrar kapatılması gerekebilir. 5 sene banliyösüzlüğe dayandık ama bir tanesine daha ulaşımımız dayanır mı bilmiyorum
Kademeli kapatma eski banliyölerde yapılmıştı. Haydarpaşa banliyösü 2013’te kapatılmadan evvel Pendiğe kısaltıldıydıBelki kademeli kapatma yapılıp oraya aktarma hatları açılabilir.
Kurtköy YHT olacaktı diye biliyorumBu metronun en son durağı Kurtköy mü olacak Sabiha Gökçen Havalimanı mı? Çünkü UAB Sabiha Gökçen Havalimanı - Gebze hattı M5 aktarması olacağını gösteren harita vardı.
Bu metronun en son durağı Kurtköy mü olacak Sabiha Gökçen Havalimanı mı? Çünkü UAB Sabiha Gökçen Havalimanı - Gebze hattı M5 aktarması olacağını gösteren harita vardı.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.