Tema düzenleyici

M1B Kirazlı-Halkalı Metro Hattı Uzatması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynısı Kağıthane'de de geçerli M7 yüzeydeyken M11 yeraltında.
m1halkalı istasyonun viyadük olma sebebi hattın geri kalanının yerin çok altında olması, keyfi bir durum değil yani

m7'nin alibeyköy ve kağıthane'yi viyadük ile geçme sebebi ise hattın sadece bu kesimlerinde vadi sebebiyle yüksekliğin önemli ölçüde değişmesi

eğer istasyonları tamamen yer altında inşa etmek isteselerdi bu kesimi en az 30 metre aşağıya alacaklarından tüm hat yerin içine gömülecekti, mantıklı bir opsiyon değil normal olarak

Zaten yıllardır kurulu değil miydi🤔
Eski inşaattan kalan beton üretim silosu vs

Umarım yeni kurulmustur ve inşaat hızlanır..
Benim gördüğüm kadarıyla Mimar Sinan'a kadar hareketlilik var orda vinçler sürekli çalışıyor, Fatih durağına çok yakınım(ismi niye fatih anlamış değilim) ve Halkalı Meydana da ara sıra gidiyorum ikisinde de hareketlilik yok.

Benim gördüğüm kadarıyla Mimar Sinan'a kadar hareketlilik var orda vinçler sürekli çalışıyor, Fatih durağına çok yakınım(ismi niye fatih anlamış değilim) ve Halkalı Meydana da ara sıra gidiyorum ikisinde de hareketlilik yok.
istasyonlara sürekli iş makineleri indiriliyor ama peron kazıları olduğunu tahmin ettiğim videolar haricinde tam olarak ilerlemenin ne durumda olduğuna dair bi rapor alamadık

hattı tamamen yeniden tasarlamadılarsa tünellerin tbm ile kazılacağını biliyoruz lâkin bu konuda henüz bir gelişme yok

Anlamadıgım T4 ve M1b için tram34 üretilicekti hafif metro aracı oldugundan ama sanırım sadece 34 tane T4 için üretilicek.
2 milyon tl'cik komik bi butce ayrılmıs...

Insallah M1b için de tram34 alınır. cunku 34 adet metro aracı maliyeti tahmini: 3 Milyar TL ediyor🤯🤯
1766499088863.png

Halbuki 1.6 milyon TL ye 34 adet tram34 hafif metro aracı alınabiliyor çok ucuz valla
1766499317997.png

Geri