Tema düzenleyici

M14 Altunizade-Çamlıca Camii-Ümraniye Spor Köyü Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan crypton
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ferah-Mahallesi-İstasyonu.00_02_27_20.Still023.jpg
Ferah-Mahallesi-İstasyonu.00_01_32_13.Still008.jpg
YC_08977.jpg
YC_08977.jpg
Altunizade-İstasyonu.00_09_14_09.Still064.jpg
Altunizade-İstasyonu.00_02_22_13.Still025.jpg
Altunizade-İstasyonu.00_00_32_12.Still005 (1).jpg
Ferah-Mahallesi-İstasyonu.00_05_52_21.Still050.jpg
Ferah-Mahallesi-İstasyonu.00_03_35_24.Still033.jpg

1000159396.jpg
20251219_172544.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Sayın Dr. Yalçın Eyigün’ü makamında ziyaret ederek Beykoz’umuzla ilgili yürütülen ve planlanan altyapı yatırımları üzerine istişarelerde bulunduk.

Nazik kabulleri ve kıymetli destekleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• 20251219_172541.jpg
    20251219_172541.jpg
    359 KB · Görüntüleme: 8
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Sayın Dr. Yalçın Eyigün’ü makamında ziyaret ederek Beykoz’umuzla ilgili yürütülen ve planlanan altyapı yatırımları üzerine istişarelerde bulunduk.
m14'ü ümraniye sınırından beykoz'a doğru uzatmak gibi bir planları mı var merak ettim

tamamen siyasi bir ziyaret olma ihtimalini de es geçmeyelim, bir anlamı olmayabilir

Abdülkadir Uraloğlu

(Ulaştırma ve Altyapı Bakanı:

🚇 İstanbul’da inşa ettiğimiz Altunizade–Çamlıca Camii–Bosna Bulvarı Metro Hattı Şantiyesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulunduk.

🏗️ Yüzde 81 fiziki ilerleme sağladığımız Altunizade–Çamlıca Camii–Bosna Bulvarı Metro Hattı’nı en kısa sürede İstanbulluların hizmetine sunacağız.

🚉 4,53 kilometre uzunluğundaki bu hattımız; Altunizade, Ferah Mahallesi, Çamlıca Camii ve Bosna Bulvarı istasyonlarından oluşuyor.

🏛️ Büyük Çamlıca Camii, İslam Medeniyetleri Müzesi ve çevredeki yoğun yerleşim alanlarına hızlı erişim sağlayacak.

İstanbul’un ve tüm şehirlerimizin ulaşım geleceğini kararlılıkla inşa etmeye devam edeceğiz.

#TürkiyeHızlanıyor 🇹🇷

Ekli dosyalar

• IMG_9192.jpeg
    IMG_9192.jpeg
    390.6 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_9191.jpeg
    IMG_9191.jpeg
    368.7 KB · Görüntüleme: 29
Tek ray ve 3 vagonlu istasyonlar ile
8 duraklı bı hat isletebilmek imkansız duruyor bence?

30 dk tren mi beklenicek???😮

Ki 3 vagonlu olduğundan insanlar birbirinin üstüne çıkar izdiham olur🤔

Imkansiz bence bu proje...
Sadece ilk etap olur bence uzamaz.

M14 hattını çok önemsiyorum şahsen.

Muhtemelen 2026 yılının yaz aylarında hattın kaba inşaat (betonarme vs.) çalışmaları bitmiş olur akabinde ince işlere geçilir.

%81 fiziki ilerlenme sağlanmış zaten. Bu gayet güzel bir oran.

2026’da; %90-95 seviyelerine erişilmiş olur.

Test, devreye alma & sertifikasyon süreçleriyle beraber 2027’nin ilk çeyreğinde açılmış olur.

Son düzenleme:
M14 hattını çok önemsiyorum şahsen.

Muhtemelen 2026 yılının yaz aylarında hattın kaba inşaat (betonarme vs.) çalışmaları bitmiş olur akabinde ince işlere geçilir.

%81 fiziki ilerlenme sağlanmış zaten. Bu gayet güzel bir oran.

2026’da; %90-95 seviyelerine erişilmiş olur.

Test, devreye alma & sertifikasyan süreçleriyle beraber 2027’nin ilk çeyreğinde açılmış olur.
2 vagon'lu hattin tam olarak neyini onemsiyorsunuz??

Çamlıca tepesine teleferik/funikuler açsalar daha fazla yolcu taşırdı.
Büyük rezillik 🤬👎

Asıl önem Kadıköy-Beykoz metrosu olmalıydı...

2 vagon'lu hattin tam olarak neyini onemsiyorsunuz??

Çamlıca tepesine teleferik/funikuler açsalar daha fazla yolcu taşırdı.
Büyük rezillik 🤬👎

Asıl önem Kadıköy-Beykoz metrosu olmalıydı...

1. Ben bu bölgede oturuyorum. Siz bu bölgenin trafik konusunda ne kadar büyük bir sıkıntı yaşandığını biliyor musunuz ayrıca?

2. Bu proje sadece Cami’ye gitmiyor! Bunu da önemle hatırlatayım!

3. Ne büyük rezillik? Her yere metro yapılmış açılmış bu bölgeye yapılması eziklik?

Biraz saygıya ve nezakete davet ediyorum sizi!!!!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu metroyu elinde sonunda açacak.

Bosna Bulvarın’a kadar açılsa bile büyük ölçüde rahatlama olacaktır bu bölgede!

Yani sadece cami üzerinden siyasi bir proje olarak görünmesi de ayrı bir saçmalık!

Böyle bir zihniyet varsa yazık!

1. Ben bu bölgede oturuyorum. Siz bu bölgenin trafik konusunda ne kadar büyük bir sıkıntı yaşandığını biliyor musunuz ayrıca?
Bölgeye yapılsaydı 2 vagon'lu yapilmazdi ...

Keşke trafiği rahatlatacak şekilde çift hat(gidiş-geliş) ve 4 vagonlu vs olsaydı dedim...

Ki cami ve tepe turistik bı yer buraya metro yapılabilir ama Üsküdar mahalleleri de onemsenmeliydi😑

Üsküdar’da yapılan metronun Şileyle ne alakası var?

Bir kere arazi koşulları Şile’ye uygun mu ki Şile’ye metro yapılsın? Ya da raylı sistem hattı inşa edilsin?

Tuzla’ya yapılacak zaten. O kesin.

M4B var. Ha bu 2029 olur 2034 olur o ayrı.
İBB daha 2 istasyonlu M10’u bitiremedi..

Fakat Şile’ye raylı sistem hattı inşa etmek imkansızın ötesinde olan bir durum.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütün metroları bırakıp ancak Şile’ye fokuslanması lazım.

Bunu da yapamayacağına göre.

Ulaştırma Bakanlığı zaten Türkiye’nin dört tarafına koşuyor o da sıcak bakmayacaktır bu projeye.

Ancak kombine taşımacılıklarla bu mümkün olur.

Şile - Çekmeköy Metro otobüs vs ile.

Ki bu da yapılıyor gerek İETT hatlarıyla gerek minibüs hatlarıyla birlikte.

Şuanda Şile’ye lastik tekerli araçtan başka bir çözüm yok.

Belediye önce bitirmesi gereken projelere odaklanmalı, bitirmeli ki ancak Şile’ye odaklansın.

Ki sadece Şile de değil. Silivri de öyle, kader mahkumu.

Şile ve Silivri ilçelerine maalesef Raylı Sistem hattı inşa edilemez, mümkünatı yok. Öyle bir bütçe olmasa lazım ki..Ki o bütçe yok. Ve uzun bir süre de o bütçe olmayacak gibi.

Kaldı ki daha;

M5 var,

M12 var,

M10 var.

M7 var (Kabataş)

M7’nin Mahmutbey sonraki kısmı var.

M20 bekliyor Cumhurbaşkanlığı kapısında.

M34 bekliyor. Ulaştırma Bakanlığında. Daha henüz izinler çıkmamış.

M13 garibim duruyor ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bir o tarafa bi tarafa bu metroyu ne yapacaklarını şaşırmışlar. (3 kez revizyon yapıldı)

M1B 2021’den yılan hikayesine dönmüş durumda zaten.

Ve daha niceleri! Bu kadar raylı sistem hatları varken Şile’ye sıra gelmez. + Silivri’ye de.

Ve ayrıca;

Şile için raylı sistem hattı yapılabilir mi soruna aldığım cevap da bu oldu;

(İBB’den)

Raylı sistem hatlarında güzergah ve istasyon noktaları fizibilite ve ulaşım etütleri, yolculuk sayıları vb. veriler ışığında belirlenmektedir. Bununla birlikte hatlardaki geometrik kısıtlar, arazinin jeolojik durumu, yapı stoğu, yapılara verilecek hasar öngörüleri, kamulaştırma/tahsis durumu vb. nedenler de etkili olmaktadır. Bununla birlikte yapılan genel değerlendirmelerde hat uzunluğuna bağlı yolculuk süresi ve hattın maliyeti de güzergâh belirlenmesinde önemli bir etkendir.

Bu hat yerine 3 istasyonlu;

Üsküdar Sahil - Altunizade - Çamlıca Tepesi(cami) funikuler hattı yapılsa daha iyi olmaz miydi?

Gerçi mesafeler uzun funikuler fizibil olur mu?

Geri