Tema düzenleyici

M11 Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı

M3 Kayaşehir merkez istasyondan M11 Kayaşehir istasyonuna turnike seviyesinden tunel var. Yüzeye çıkmadan içerden aktarma yapılabilecek.
M3'ün Kayaşehir Merkez istasyonundan bir önceki olan Toplu Konutlar'da M11 tabelaları görüyordum.M11 oraya gelmiyorki.
Tabeladan kastınız nedir anlamadım ama toplu kınutlar bölgesinde de m11 servis istasyonu vardı ama orası yapıldı ve bitti şimdi tam üstünden ücretli yolun köprüsü yapılıyor.

M3 Kayaşehir merkez istasyondan M11 Kayaşehir istasyonuna turnike seviyesinden tunel var. Yüzeye çıkmadan içerden aktarma yapılabilecek.

Tabeladan kastınız nedir anlamadım ama toplu kınutlar bölgesinde de m11 servis istasyonu vardı ama orası yapıldı ve bitti şimdi tam üstünden ücretli yolun köprüsü yapılıyor.
Toplu Konutlar istasyonunun içerisinde M11 tabelaları görüyordum.

images

Şehrin en büyük AVM’si burada olacak deniliyor. Pek yerleşimin olmadığı yerde açılan İhsaniye durağı hareketlenecek.

Google Haritalardan bakınca o bölgede otel vb inşaatı olduğu da gözüküyor. Zaten bu durağın varlığı gelecekteki projelerin haberisi idi bence. Aynı şekilde Hasdal’a da birçok kamu binası taşınacaktı bir ara.
Zaten M11in ya da genel olarak havalimanının bu bölgeye yapılmasına bu yüzden karşıydım :( korktuğum şey oluyor.

Hattın son etabının %99 seviyesine gelmesi sevindirici. Açılış çok yaklaştı demek bu. Lakin Wikipedia sayfasında bir dipnot dikkatimi çekti. Bu dipnotta Halkalı Stadı-Halkalı arası inşa hâlinde olarak gösterilirken, Halkalı Stadı-Arnavutköy Hastane arası ise test aşamasında olarak gösterilmiş. Yani bu iki kısım birbirinden ayrılmış. Bunun bir sebebi var mı? Halkalı dahil tüm istasyonlar açılacak değil mi? Kısmi bir açılış söz konusu olmayacak ve geriye kalan tüm istasyonlar eksiksiz açılacak diye biliyorum.

Hattın son etabının %99 seviyesine gelmesi sevindirici. Açılış çok yaklaştı demek bu. Lakin Wikipedia sayfasında bir dipnot dikkatimi çekti. Bu dipnotta Halkalı Stadı-Halkalı arası inşa hâlinde olarak gösterilirken, Halkalı Stadı-Arnavutköy Hastane arası ise test aşamasında olarak gösterilmiş. Yani bu iki kısım birbirinden ayrılmış. Bunun bir sebebi var mı? Halkalı dahil tüm istasyonlar açılacak değil mi? Kısmi bir açılış söz konusu olmayacak ve geriye kalan tüm istasyonlar eksiksiz açılacak diye biliyorum.
Wikipedi, bakanlık tarafından değil de kullanıcılar tarafından editlendiği için muhtemelen eksik bilgiye sahiptir.

Hat tamamlandığında Halkalı YHT - Arnavutköy olarak tam açılış olacak. Eğer son dakikada bir değişiklik olmazsa.

Söz verdiğim üzere evime yürümeyle 20 dakika gibi yakın bir yerde olması sebebiyle sabah uyanınca yürüyüş olması amacıyla çekmeye gittim. Halkalı Marmaray çıkışı metro girişi ve Marmaray karşısındaki köprü altındaki kapalı yer

Görseller tamamen bana ait ve 30 Ekim 2025 10:40 tarihinde benim tarafımdan çekilmiştir.

Ekli dosyayı görüntüle 88953

Ekli dosyayı görüntüle 88954

Ekli dosyayı görüntüle 88955

Ekli dosyayı görüntüle 88956

Ekli dosyayı görüntüle 88957

Ekli dosyayı görüntüle 88958

Ekli dosyayı görüntüle 88960

Ekli dosyayı görüntüle 88962

Ekli dosyayı görüntüle 88963

Ekli dosyayı görüntüle 88964
Bu mesajımdan yaklaşık 2 ay geçmiş. Bugün itibariyle (14 Aralık 2025 13:10) benim tarafımdan çekilmiştir. 2 ayda ilerleme kaydedilmiş.

Yaya kaldırım trafiği daraltılmış, araç girişine ön taraftan kapatılmış durumda.

1000053387.jpg

1000053382.jpg

1000053383.jpg

1000053384.jpg

1000053380.jpg

1000053381.jpg

1000053378.jpg

1000053379.jpg

Umarım istasyonun çevresine güzel ve kullanışlı hale getirecek bir düzenleme yaparlar.
Bu mesajımdan yaklaşık 2 ay geçmiş. Bugün itibariyle (14 Aralık 2025 13:10) benim tarafımdan çekilmiştir. 2 ayda ilerleme kaydedilmiş.

Yaya kaldırım trafiği daraltılmış, araç girişine ön taraftan kapatılmış durumda.

Ekli dosyayı görüntüle 96144

Ekli dosyayı görüntüle 96145

Ekli dosyayı görüntüle 96146

Ekli dosyayı görüntüle 96147

Ekli dosyayı görüntüle 96148

Ekli dosyayı görüntüle 96149

Ekli dosyayı görüntüle 96150

Ekli dosyayı görüntüle 96151
Bu iki görsel yüklenmemiş. Duvar inşaatı var sanırım.

1000053385.jpg

1000053386.jpg

Peyzaj alanı otopark olarak değerlendirilse daha işe yarardı. Örneğin YHT veya Marmaray yolcusu buraya gelecek, arabasını bırakıp trene binecekti.

Veya personel otoparkı da olabilirdi sonuçta tren bakım merkezinde bile çalışanlar var. Hatta Edirne YHT'sinin başlangıç noktası da burası olacak.

Geri