Tema düzenleyici

M11 Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı

Bence yılbaşına yetişir. Testlerin çok uzun süreceğini sanmıyorum.
İmkan ve ihtimal dahilinde değil. Öyle bir şey olsa bakan bey yıl sonunda açıyoruz ya da önümüzdeki günlerde açıyoruz derdi. Açıklanan tarih ne ise onu 3'e bölüp eklemek lazım. İlk çeyrek demek 5 ay kaldı demektir. Bu da yaklaşık 6,5 ay kaldığını gösterir. Nisan sonu, Mayıs başı bineriz.

Bakan beyin bir önceki açıklaması yaza kadar tüm inşaatı bitirip daha sonra testlerin tamamlanıp yıl sonuna (2025) gelmeden daha erken açılması yönündeydi.
Daha önceki geçikmeleri söylemiyorum bile.

Bu dakikadan sonra artık teknik bir aksaklık omadığı sürece geçikme olmaması gerekiyor diye düşünüyorum.
İmkan ve ihtimal dahilinde değil. Öyle bir şey olsa bakan bey yıl sonunda açıyoruz ya da önümüzdeki günlerde açıyoruz derdi. Açıklanan tarih ne ise onu 3'e bölüp eklemek lazım. İlk çeyrek demek 5 ay kaldı demektir. Bu da yaklaşık 6,5 ay kaldığını gösterir. Nisan sonu, Mayıs başı bineriz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının asıl hedefi:
M11 hattının son halkası olan: Arnavutköy-Halkalı kısmını 2025 yılı sonunda yolculu işletmeye almaktı.
Fakat hat üzerinden yaşanan sertifikasyon süresinin uzaması ve bu sürecin;
15 Aralık 2025 tarihinde başlaması sebebiyle hattın açılış takvimi 2026 yılının ilk çeyreğine ertelendi.
Eğer süreç içerisinde teknik bir sorun/arıza vb. bir durum yaşanmaz ise;
M11 hattının son etabı; Mart-2026 dönemine yetişebilir.

Bakan beyin bir önceki açıklaması yaza kadar tüm inşaatı bitirip daha sonra testlerin tamamlanıp yıl sonuna (2025) gelmeden daha erken açılması yönündeydi.
Daha önceki geçikmeleri söylemiyorum bile.

Bu dakikadan sonra artık teknik bir aksaklık omadığı sürece geçikme olmaması gerekiyor diye düşünüyorum.
Bakan bey 2026 Ocak-Şubat-Mart dedi. Bekleyip göreceğiz.

İstanbul' un en büyük metro projesi; Halkalı Yeni Havalimanı metrosunda daha güvende yolculuklar için " Tren PAKS sinyal testleri " tüm istasyonlarda başarıyla tamamlandı. Hergün bir adım daha...
1760717886377.jpg
1760717882246.jpg
1760717886908.jpg
1760717890823.jpg
1760717892757.jpg

1760717892852.jpg

Kaynak: Önder ÖZTÜRK (Linkedin)

M11 / U1 & U2 hattının son halkası olan;

Arnavutköy Hastane - Halkalı etabı ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanı 2026 yılının ilk çeyreğinde açmayı hedeflediklerini dile getirerek bir kez daha hattın açılış takvimini yinelemiş oldu.

Zaten hatla ilgili son süreç 15 Aralık 2025’de başlayacak ve bu sürecin ise en geç
31 Mart 2026 tarihine kadar bitirilmesi planlanıyor.

Daha erken ve kısa bir zaman diliminde de bitirebilirler.

Umarım en kısa zamanda açılır.

Son düzenleme:
M11 / U1 & U2 hattının son halkası olan;

Arnavutköy Hastane - Halkalı etabı ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanı 2026 yılının ilk çeyreğinde açmayı hedeflediklerini dile getirerek bir kez daha hattın açılış takvimini yinelemiş oldu.

Zaten hatla ilgili son süreç 15 Aralık 2025’de başlayacak ve bu sürecin ise en geç
31 Mart 2026 tarihine kadar bitirilmesi planlanıyor.

Daha erken ve kısa bir zaman diliminde de bitirebilir.

Umarım en kısa zamanda açılır.
Mart ayına kalmadan açılacağını düşünüyorum. Kayaşehir ve Olimpiyat metrosunun yolcularından aşırı talep var. Zorlarlarsa Yılbaşı biraz uzarsa Şubatta açılır. Belki özellikle sömestr tatiline bile denk gelebilir.

Geri