Tema düzenleyici

M11 Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M11 hattı Boğaz geçişi ile Söğütlüçeşme'ye uzatilmadikça asla günlük 150 bin seviyelerine gelicegini düşünmüyorum:(

Burhaniye, Altunizade, Unalan ve Soğütlüçeşme durakları yapıldığında ise günlük 300 bin bile taşıyabilir 💯
Bu hattın yolcu sayısını arttırmak için uzatmak verimliliği düşürür bence, zaten 70 km’lik hat. İlla uzayacaksa Sefaköy içinden metrobüse inmesi iyi olabilir. O bölgede raylı sistem eksikliği var.

Karşıya geçecek hat, bu yakada da yüksek yolcu potansiyeline sahip bir hat olmalı ki o maliyete değsin.

* Hasdal'daki Üniversite Yerleşkesi ve Hastane Tesisi ( Depremden dolayı proje durduruldu )
* Hasdal'daki Yeni İl Emniyet Genel Müdürlüğü ( Depremden dolayı beklemede )
* İbn Haldun Üniversitesi Kampüs ve Öğrenci sayısı artışı ( Proje veya hedefler konusunda bilgi sahibi değilim )
Buna benzer tesisler olmadan hattın 200.000 / 400.000 sayılı rakamlara gelmesi çok zor.

Aşağıdaki hatların her biri 20.000/Gün yolcu getirebilir diye düşünüyorum
* Marmaray
* Bakırköy Metro
* Ataköy Metro
Çam Sakura Hastane Bağlantısı da dolaylı olarak ilave sağlayacaktır.
Kesinlikle katılıyorum.

M3 ve M9 metrosuna entegre edildiği için yolcu sayısında önemli ölçüde artış sağlanacaktır.

Özellikle Marmaray’ın etkisiyle bu daha çok artacaktır.

Ulaşım bakanlığı çalışanı bir kişinin attığı twit, bu hafta içinde açılış tarihi belli olacakmış heralde.
Ekran Resmi 2025-10-21 11.41.47.png

Ulaşım bakanlığı çalışanı bir kişinin attığı twit, bu hafta içinde açılış tarihi belli olacakmış heralde. Ekli dosyayı görüntüle 87086
Bu kişinin bakanlık çalışanı olduğunu düşünmüyorum.
Bakanlık açıklamazken ismi belli olan birinin açıklaması mantıklı değil bence.

69 km'lik tüm güzergah çalışmaya başladığında günlük ortalama yolcu sayısının ne kadar olacağını düşünüyorsunuz

karşılaştırma için hattın 2024 yılı ortalaması 26.392, tüm zamanların rekoru ise 40.302

şahsen ortalama 60.000 civarına çıkacağını düşünüyorum, bu hat her türlü harcanan paraya göre çok az yolcu taşısa da 2030'a kadar 150.000'i geçerse başarsız statüsünden çıkarabiliriz diye düşünüyorum
m3,m9 ve marmaray yolcularının gelmesiyle 100 bini bulacağını düşünüyorum. Ayrıca Başakşehirde oturan arkadaşlarım bu hattı dört gözle beklemekte. Ayrıca unutmayalım Halkalı-Kayaşehir bölgesinden baya yolcu gelecek. Oralardan Gayrettepe-Kağıthane tarafına gidecekler sürekli metro aktarması yapıyor. Bunu yapmamak için u2'yi kullanma ihtimalleri yüksek. Ayrıca Ataköy-Bahçelievler yolcusu da ters şekilde gitmek için Halkalıdan aktarma yaparak bu hattı kullanacaktır. Bu yüzden metrobüsten de baya yolcu gelme ihtimali yüksek.

Bu hat Anadolu yakasından IST'e gitmek isteyenler için biraz uzun süren ancak oldukça konforlu ve stressiz bir havalimanı ulaşımı imkanı verecek. Şahsen, iş saatleri dışında, çoluk çocuk bavullarla binip gitmek isterim. Mevcut durumda araba ile ulaşım sağlıyoruz. Marmara-Söğütlüçeşme-Gayrettepe aktarması hiç çekici gelmiyor.

halkalı'dan gayrettepe'ye gidenlerin marmaray + m2 yapmak yerine bu hatta yönelebileceğini düşünüyorum. zaten benzer sürelere denk geliyor
Marmaray halkalıdan tuzlu olabiliyor. Bunla beraber Sefer aralıkları artık 10 dk’ya çekilirse avrupa yakasında Marmaray’ın yükünü alacaktır.

Bakalım Anadolu Yakasında yaşayıp şu an Marmaray+M2 veya Metrobüs+M11 yapanlar direkt Marmaray ile Halkalı'ya geçip mi M11 kullanır yoksa şimdiki gibi kullanmaya devam mı ederler. Mesela ben Süreyya Plajı İstasyonuna yakın yaşıyorum eğer IST Havalimanından uçuşum olursa Marmaray+M11 yaparım çünkü tekrar Metrobüs'e binip birde Gayrettepe'de istasyon içerisinde çok yürüyeceğime Halkalı'dan giderim.

YHT ile başka şehirden gelip İstanbul Havalimanından uçuşu olacaklar içinde vesayit sayısı her türlü eşit. Söğütlüçeşme'den Metrobüs ile Gayrettepe'ye gidip M11'e binselerde 2 vesayit, Söğütlüçeşme'den Marmaray'a binip Halkalı'ya geçip M11'e binselerde 2 vesayit.

Ne Atatürk'ü ne de Atatürk Havalimanını unutmayacağız, (Siyasi olduysa özür dilerim sonuçta insan ülkeyi kurtaran kişinin adının unutulmaması için yaşamalı) Ayrıca Atatürk havalimanını bilerek ve isteyerek mahvettiler, Tamam yeni havalimanı lazım'dı ancak kapatılması uygun değildi. Londra'da 5 tane havalimanı var mesela. İstanbul'da 3 tane olsa bir zarar olmazdı.

Ne Atatürk'ü ne de Atatürk Havalimanını unutmayacağız, (Siyasi olduysa özür dilerim sonuçta insan ülkeyi kurtaran kişinin adının unutulmaması için yaşamalı) Ayrıca Atatürk havalimanını bilerek ve isteyerek mahvettiler, Tamam yeni havalimanı lazım'dı ancak kapatılması uygun değildi. Londra'da 5 tane havalimanı var mesela. İstanbul'da 3 tane olsa bir zarar olmazdı.
hezarfen havalimanı o kadar silik ki siz de unutmuşsunuz, 4 olacaktı

Evet o'nu unutmuşum hatırlattığınız için teşekkür ederim. O havalimanı şu anda eğitim uçuşları için kullanılıyor yani tamamen terkedilmedi.
Atatürk’de tamamen terkedilmedi aslında. THY bazen buradan indiriyormuş. Transitturkey’de biri hatta bavullu THY personelleri paylaşmıştı bu istasyonda

Geri
Üst Alt