Tema düzenleyici

M11 Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Adım adım açılışa.
1755939442660.jpg

Kaynak: Mert ÇALIŞKAN (Linkedin)

Gayrettepe'den Havalimanına U1

Havalimanından Halkalı'ya U2 diye ayrılıyor
Kimse bu hatta u1 u2 demeyecek herkesin kafasında M11 diye biliniyor zaten. Şu kafa karışıklığına son versinler. Ayrıca İbn Haldun Üniversitesi istasyonu ne alaka? Oranın adı Fenertepe. O zaman her üniversitenin olduğu istasyonlara o üniversitenin adını koyalım.

Kimse bu hatta u1 u2 demeyecek herkesin kafasında M11 diye biliniyor zaten. Şu kafa karışıklığına son versinler. Ayrıca İbn Haldun Üniversitesi istasyonu ne alaka? Oranın adı Fenertepe. O zaman her üniversitenin olduğu istasyonlara o üniversitenin adını koyalım.
Fenertepe/Üniversite olması daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum. O üniversite hükümete ait olduğundan böyle yapmalarına pek şaşırmadım da neden son dakika ismi değiştiriliyor aynı şekilde logosu da son dakika değiştirildi.

Bu hattayeni tren alımı yapılmıyor mu acaba? Birkaç sene önce kullanmıştım bu metroyu. Kıl payı kaçırmıştım treni. 20 dk beklemiştim.
aslında şu an 12 vagon kullanılıyor depoda bekleyenler sürücüsüz trenler hattın tüm etabı açıldığında tam otomatik sürücüsüz bir şekilde işletilecek mevcut işletilen setlerde sürücüsüz trenlere çevrilecek.

Fenertepe/Üniversite olması daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum. O üniversite hükümete ait olduğundan böyle yapmalarına pek şaşırmadım da neden son dakika ismi değiştiriliyor aynı şekilde logosu da son dakika değiştirildi.
Zaten bir vakıf üniversitesinin istasyon ismi olması ancak böyle bir durum altında meşrulaştırılır, yine de aşırı saçma.

bu üniversite devlete bağlı değil, çünkü hiçbir vakıf üniversitesinin devletle bağı olamaz. adı üstünde vakıflar tarafından kurulur. hükümetle yakınlık içeren türgev vakfına ait. zaten o yüzden bu isimlendirme tehlikeli bir emsal taşıyor. normalde metro istasyonlarına verilen özel isimler reklam anlaşmaları ile yapılır. burada bir anlaşma varsa bunun belgesi yayınlanmalı, yoksa zaten daha sıkıntılı bir durum

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• MixCollage-30-Aug-2025-04-01-PM-2603.jpg
    MixCollage-30-Aug-2025-04-01-PM-2603.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 94
Halkali istasyonu da eklenmiş. Bu istasyon bi tık geride gibi

Ekli dosyalar

• raporlar_22_DJI_0175.jpg
    raporlar_22_DJI_0175.jpg
    127.1 KB · Görüntüleme: 81
  • raporlar_22_DSC00503.jpg
    raporlar_22_DSC00503.jpg
    83 KB · Görüntüleme: 73
  • raporlar_22_DSC00497.jpg
    raporlar_22_DSC00497.jpg
    68.4 KB · Görüntüleme: 72
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hattın fiziksel ilerleme oranı %90 seviyesini aşmış durumda.

U2 hattının devamı olan Arnavutköy–Hastane ile Halkalı arasındaki yapım çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiştir. 1 Eylül 2025 tarihi itibarıyla hattın deneme seferleri kademeli olarak başlamıştır.

Hattın ilk etapta 29 Ekim 2025 tarihine kadar hizmete açılması hedeflenmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı da daha önce yaptığı açıklamalarda hattın 2025 yılının son çeyreğinde açılacağını ifade etmiştir.

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması halinde, hattın açılışının 29 Ekim-30 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

Geri
Üst Alt