Tema düzenleyici

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Metro/Tramvay/Ve Diğer Raylı Sistem Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enstanya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İzmir için HIZRAY'a benzer,iproje var mı bilmiyorum. Ondan kendim bir hızray projesi kurmak istedim.

TORBALI - HAVAALANI - GAZİEMİR (ESBAŞ)- BUCA (ŞİRİNYER) - OTOGAR - KEMALPAŞA - ULUCAK ( DÖNÜŞ İÇİN ) BORNOVA - BAYRAKLI - ÇİĞLİ - KARŞIYAKA - ÇİĞLİ - MENEMEN. Buna benzer bir şey düşündüm 150 km oluyor

İzmir için HIZRAY'a benzer,iproje var mı bilmiyorum. Ondan kendim bir hızray projesi kurmak istedim.

TORBALI - HAVAALANI - GAZİEMİR (ESBAŞ)- BUCA (ŞİRİNYER) - OTOGAR - KEMALPAŞA - ULUCAK ( DÖNÜŞ İÇİN ) BORNOVA - BAYRAKLI - ÇİĞLİ - KARŞIYAKA - ÇİĞLİ - MENEMEN. Buna benzer bir şey düşündüm 150 km oluyor

HIZRAY projemi çizdim düşüncelerinizi söylerseniz sevinirim. İlk yazdığım gibi tek hat değil ayrı ayrı 3 hat yaptım.

Menemen'den de Fahrettin Altay'a metrobüs olsa çok güzel olur. Bütün çevre yolu boyunca hat olur ve böylece şehir hastanesine ve Tınaztepe kampüsüne Menemen tarafından rahatça ulaşım sağlanır.
Hocam bu hattınızı çizdim ama biraz kendimde ekleme yaptım. fuar izmir , esbaş, , deü , şirinyer , onat tüneli , otogar , bornova metro , şehir hastanesi , yeni girne , anadolu caddesi , ikçü ve menemen garaj son durak ama değiştiricem içine sinmedi şirinyer onat tüneli yerine deü gördükten sonra çevreyolundan otogara bağlamayı düşünüyorum.

@kısayolunuzunu hocam aralık ayındayız. Haritamı inceleyebilir misiniz? Haritamın linki: MetroDreamin' | Hayalimdeki İzmir Raylı Sistemleri (tramvay hatları hariç)
Dönüş yapamadığım için özür dilerim, bu ayda çok giremedim foruma.

M2 ring olmuş :D , keşke gerçekte de olsa.

M3'te düşüncem halen aynı, izin çıkmaz+maliyete değmez. Hilal yerine Konak'ta bitmeli.
Ya da M6 ile ray paylaşıp Karşıyaka'ya gitmeli. (Ray paylaşmak bana mantıksız gelse de.)

M4 lafım yok

M5, Gediz durağını M2 ile paylaşmak yerine İnkılap İzbana daha yakın bir Göksu durağı yapılabilir. (Gazi Ortaokulu arazisinin orasını düşünüyorum.)
M7;
Ekli dosyayı görüntüle 90969
Dereler, Mersinli istasyonunun havada olması, Gültepe ile M9(m1o) arasındaki eğim ve yolcu yoğunluğunun dağılması amacından böyle bir rota daha uygun gibi.
Halkapınar Mersinli arası düşüncem halen aynı.

Okullar bölgesi, okulların arasında kalan atıl alan kamulaştırılıp oraya alınabilir.

Kemalpaşa'ya uzaması halen mantıklı gelmiyor ama uzatılacaksa bile Ulucak İstasyonundan vazgeçilip OSB ve Kemalpaşa olarak gitmeli.

M6 kendi güzergahını gereksiz uzatan bir hat bence.
Elit Sitesi - G.A.Gündüz/Şirinyer
Çamlıkule-Fahrettin Altay
olarak 2 farklı hat şeklinde çalışmalı.

Çünkü Fahrettin Altay yolcusu için
Karşıyaka'dan M6+M1/M8 sadece M6'dan daha hızlı olacaktır.

M7 Yeniyol durağı yerine Şirinyer'e daha yakın Homeros durağı daha mantıklı olacaktır.
Gıda Çarşısı Adliye arasını biliyorsunuz zaten
Belki Zübeyde Hanım (KSK Stad) eklenebilir ama emin değilim.

M8 Konak'a kısaltılıp M9 Konak'a uzatılmalı.

İZBAN----------------------

Kuşadası: Ne geleceğini sanmıyorum, belki yerine Söke Olur AYBAN aktarmalı olur. Ancak o da Selçuk veya Tepeköy Aktarmalı olur.

Turgutlu: Otogar ve Kemalpaşa'dan sonra hedef burası olmalı

Ayvalık: Gereksiz, Dikili bile fazla. Ray koy bölgesel işlet.
Soma: Aynı şey. Bergama'ya kadar İzban sonrası ray koy bölgesel işlet.
Sarıgöl: Yine aynı şey. Ray koy Bölgesel işlet.

Kuşadası: Ne geleceğini sanmıyorum, belki yerine Söke Olur AYBAN aktarmalı olur. Ancak o da Selçuk veya Tepeköy Aktarmalı olur.
Kuşadası olur, ama Çamlık'tan değil, Bayraklıdede'den. Selçuk'tan Söke'ye İZBAN bağlantısı olması için Selçuk-Ortaklar arası tünel gerekir (AYBAN elektriksiz alçak peronlu Amerikan usulü bir banliyö trenidir, İZBAN gibi elektrikli yüksek peronlu değil).

Kuşadası olur, ama Çamlık'tan değil, Bayraklıdede'den. Selçuk'tan Söke'ye İZBAN bağlantısı olması için Selçuk-Ortaklar arası tünel gerekir (AYBAN elektriksiz alçak peronlu Amerikan usulü bir banliyö trenidir, İZBAN gibi elektrikli yüksek peronlu değil).
Söke'ye giden ray zaten yok mu?

Ancak dediğiniz gibi peron yükseltisi, 2. hat eksikliği ve elektrifikasyon gibi durumlardan zaten hiç yakın (2050 öncesi konuşulması) zamanda olacağını sanmıyorum.

Bayraklıdere tam olarak neresi hocam?

Geri