Tema düzenleyici

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Metro/Tramvay/Ve Diğer Raylı Sistem Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enstanya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
başkan karşıyakalı ve mavişehir öncelikli bölge olduğundan o yöne yapmaları çok normal yeni otobüs gelir hemen mavişehire yollarlar çeşit çeşit tramvay yapılır o bölgeye yaptıkları yatırımın %1 ini bile başka bölgelere yapsalardı belkide şu an çok farklı şeyler konuşuyor olurduk yapacak bir şey yok
121'i açtı ama Çiğli'den Gümrük'e giden eski hatları açmadı 802'yi açmadı halbuki bu hatlara 121'den daha çok ihtiyaç var.

Karşıyaka'ya metro Üçyol - Konak'tan itibaren Halkapınar - Bayraklı üzerinden gitmeli bu şekilde daha faydalı olur ve yapımı körfez altı metroya göre daha kolay olur bu yoğun bölge izbandan kurtulmuş olur.
hayır bu onun için değil bu direkt Konak-Karşıyaka şeklinde karşıya geçmek için

121'i açtı ama Çiğli'den Gümrük'e giden eski hatları açmadı 802'yi açmadı halbuki bu hatlara 121'den daha çok ihtiyaç var.
121'i açtı ama eski sıklığında değil

başkan karşıyakalı ve mavişehir öncelikli bölge olduğundan o yöne yapmaları çok normal yeni otobüs gelir hemen mavişehire yollarlar çeşit çeşit tramvay yapılır o bölgeye yaptıkları yatırımın %1 ini bile başka bölgelere yapsalardı belkide şu an çok farklı şeyler konuşuyor olurduk yapacak bir şey yok
Hocam yeni başkan geldiğinden beri mavişehire yapılan tek yatırım Şemikler üst geçiti olacak ki onun yapımına bile başlanmadı?

Hangi yatırımdan bahsediyorsunuz?

Önceki başkanlar dönemini sayarsak, evet o konuda biraz haklısınız.

Hocam yeni başkan geldiğinden beri mavişehire yapılan tek yatırım Şemikler üst geçiti olacak ki onun yapımına bile başlanmadı?

Ancak Karşıyaka ve Mavişehir bile ulaşımda çok sorun yaşıyor trafik ayrı dert izban ayrı dert diğer yerlerde neredeyse hiç doğru düzgün yatırım yok.

Körfez altı metronun yolcusu ayrı, Yeni Kent Merkezinden gidecek metronun yolcusu ayrı.
Ben körfez altı metrodan bahsetmiyorum ki, dragi35'in söylediği güzergahtan bahsediyorum. Dragi35 "metro körfezin altından geçmeden Üçyol-Konak-Halkapınar-Bayraklı şeklinde Karşıyaka'ya gitmeli" demiş, ben de buna istinaden "Alsancak üzerinden mi, Basmane üzerinden mi?" diye sordum.

ben her dönemi ele alarak söyledim yani sırf o bölge için 2 tane tramvay yapıldı 821 gibi bir hattı eshot hayatta açmaz mesela ama neden açık tutuyorlar en son model otobüsleri veriyorlar bunu düşünmek gerek biraz

Şemikler İZBAN'dan kalksın?
Şemikler İzban'dan kalkıp nereden nereye gidecek?

İzbanın civarında 8-9 metreden uzun aracın manevra yapabileceği yol yok. Hazır Mavişehir İzban yolu da yapılmışken Mavişehir 2 şeklinde açılabilirler.

Fakat bu araçlar Karşıyaka'ya veya Sahil yoluna nasıl gidecekler?
Ordu Bulvarı, batçık sonrası sürekli kilit
Anadolu Caddesine ya direkt gidecek o zaman da şemiklerden kalkmasının anlamı kalmadı ya da Erdoğan Akkaya'dan ancak E.Akkaya bunun için çok dar bir yol.

Aklınızda bir hat ve bu hat için bir güzergah var mı?

O bölgeye nasıl bir otobüs hattı veya hatları açılmalı?
Halkapınar 2 İçin bunlar.

Halkapınar 2 - Mavişehir: Flamingo-Caher Dudayev - Batçık - Ordu Bulvarı - Anadolu Caddesi Halkapınar 2
Halkapınar 2 - Bostanlı: Sahilyolu - Girne - Atatürk Bulvarı (Dönüş alabilecek kısa araç olursa) Bahriye Üçok Babası - Bahriye Üçok Bulvarı - Cevdet Bilsay - Anadolu Caddesi

853 sefer sayısının artması var örneğin.

Garip görünebilir ama
Cumhuriyet Mahallesi - Anadolu Caddesi - Yeni Girne - Zübeyde Hanım Mahallesi

Neden? Doldur boşalt hattı da ondan. Seferleri 10.00-20.00 arasında tek araçlık gidiş 10-15dk dinlenme dönüş 10-15dk dinlenme yap gayet de iş görür.
Liseye gidenlerin işini görür açılması iyi olur.

Şemikler İzban'dan kalkıp nereden nereye gidecek?

İzbanın civarında 8-9 metreden uzun aracın manevra yapabileceği yol yok. Hazır Mavişehir İzban yolu da yapılmışken Mavişehir 2 şeklinde açılabilirler.

Fakat bu araçlar Karşıyaka'ya veya Sahil yoluna nasıl gidecekler?
Ordu Bulvarı, batçık sonrası sürekli kilit
Anadolu Caddesine ya direkt gidecek o zaman da şemiklerden kalkmasının anlamı kalmadı ya da Erdoğan Akkaya'dan ancak E.Akkaya bunun için çok dar bir yol.

Aklınızda bir hat ve bu hat için bir güzergah var mı?
Demirköprü - Halkapınar Metro 2 hattı açılmalı. 487 gibi Ordu Bulvarı'ndan gidip Girne'den sonra Anadolu Caddesi'ne bağlanır.

Halkapınar 2 İçin bunlar.

Halkapınar 2 - Mavişehir: Flamingo-Caher Dudayev - Batçık - Ordu Bulvarı - Anadolu Caddesi Halkapınar 2
Halkapınar 2 - Bostanlı: Sahilyolu - Girne - Atatürk Bulvarı (Dönüş alabilecek kısa araç olursa) Bahriye Üçok Babası - Bahriye Üçok Bulvarı - Cevdet Bilsay - Anadolu Caddesi
Atatürk Bulvarı'ndan körüklü bile dönüş alabilir eskiden 361 Bahriye Üçok - Konak olarak çalışırken körüklü araçla çalışıyordu ve oradan dönüyordu sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Atatürk Bulvarı'ndan körüklü bile dönüş alabilir eskiden 361 Bahriye Üçok - Konak olarak çalışırken körüklü araçla çalışıyordu ve oradan dönüyordu sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Atatürk Bulvarına her türlü girer o sıkıntı değil, sadece Bahriye Üçok'taki babadan dönebilir mi diye düşündüm de, orası olmayacak olaylardan biri galiba

Geri