İyi tatiller hocamYani biraz biraz ekliyorum ama 1 hafta kadar yokum Torbalı'da olacağım
İyi tatiller hocamYani biraz biraz ekliyorum ama 1 hafta kadar yokum Torbalı'da olacağım
İyi tatiller![]()
İyi Tatiller hocam
Sağolun, sağolun ve sağolunİyi tatiller hocam
M3 Menderes-Konakİyi günler sizlerden bazı metro planlamları hakkında bilgi rica edeceğim
m1 evka 3 metro-kaymakamlık
m2 üçyol -buca-çamlıpınar
m3 ?
m4? varsa eğer planlanan devlet veya belediye tarafından bilgisi olan varse verebilir mi?
Bir de tramvaylar çift set halinde çalışcaktı 5 yıl önce öyle olacaktı ama yapılamadı bir türlü
Teşşekkür ederm Hermes.M3 Menderes-Konak
M4 Menemen OSB-Bornova Merkez
Alışılmış ki bu, Metro desek maksimum Urla, ki o fa ne işe yarar bilinmezTeşşekkür ederm Hermes.
F.altay çeşme arası izban veya balıklıova mordağan karaburunu görerek dolaşıp gitse güzel bir deniz manzaralı seyir olurdu ama yolcu çıkmıcağı için sadece bir düşünce.
Çok güzel bir hat bornova metro ve otogara gir çık yapsa nasıl olur. İstanbul gibi oluruz tabi ordaki gibi saniyede bir kalkmaz ama yapılır.Menemen'den de Fahrettin Altay'a metrobüs olsa çok güzel olur. Bütün çevre yolu boyunca hat olur ve böylece şehir hastanesine ve Tınaztepe kampüsüne Menemen tarafından rahatça ulaşım sağlanır.
Ayrıca ben raylı sistem ağına çevre dışı kentler için MT X kodlu methbüsler geliştiriyorum ilk örneğiÇok güzel bir hat bornova metro ve otogara gir çık yapsa nasıl olur. İstanbul gibi oluruz tabi ordaki gibi saniyede bir kalkmaz ama yapılır.
Piyale-Alaybey arasını körfez üstü giderse?T1-T2 birleştrilmek istenirse nasıl bir yol izlenebilir ? Tersane zorluk çıkartır onun dışında halkapınardan hangi güzergahı izleyebilir ?
İzmir için güzel ve farklı olur hemde yolcular için güzel bir yolculuk olur.Piyale-Alaybey arasını körfez üstü giderse?
Tramvayın hızlanması lazım körfez üstü hızlı gitsin bari yoksa İkçü'den F. Altaya gitmek 2 saat sürecek.İzmir için güzel ve farklı olur hemde yolcular için güzel bir yolculuk olur.
Hadi diyelim yaptılar kendi fikrimce her durakta değilde örnek f.altay konak alsancak halkpınar karşıyaka bsotanlı iskele MKA spor solanı semra aksu çiğli hastanesi evka 5 İKÇÜ
Artık ne zaman yapılır bilemiyorum ama köprü veya alt geçit yapılırsa oraya katanersiz tramway hatı kurulup iki yakayı tramway ile geçilebilir hale gelebilir. Biraz ütöpik ama benim kendimce hoşuma gitti.
M4'te Bornova Merkez istasyonu yapılamazsa Evka 3'e veya Bornova istasyonuna kadar yapılmalı. Bu şekilde M1'e aktarma yapılır. Kazımdirik istasyonundan sonra Ege Üniversitesi - Evka 3 arası gibi U şeklinde Bornova'ya gelebilir veya Bornova merkez istasyonu yapılmadan Evka 3'e gidebilir.Ekli dosyayı görüntüle 81586
Madem Bornova Merkez'e metro götüremiyoruz, M4'ü Aşık Veysel yapalım;
Aşık Veysel - Evka3 Arasına böyle Troleybüs hattı yapılsın.
Mavi ve Kırmızı hatlar sokak yönlerine göre yapılmıştır.
Siyah noktalar da olabilecek durak konumları
Evka-3 'e gidebilmek için yine Bornova Merkezden tünel kazısı yapılması gerekir. Bundan dolayı ya Bornova olur ya da Aşık VeyselM4'te Bornova Merkez istasyonu yapılamazsa Evka 3'e veya Bornova istasyonuna kadar yapılmalı. Bu şekilde M1'e aktarma yapılır. Kazımdirik istasyonundan sonra Ege Üniversitesi - Evka 3 arası gibi U şeklinde Bornova'ya gelebilir veya Bornova merkez istasyonu yapılmadan Evka 3'e gidebilir.
O zaman Bornova olmalı, Aşık Veysel'e yapılırsa merkeze yürüme mesafesi çok olur.Evka-3 'e gidebilmek için yine Bornova Merkezden tünel kazısı yapılması gerekir. Bundan dolayı ya Bornova olur ya da Aşık Veysel
Bornova Merkez'e bir şekilde metro yapılamaz mı?
Neden?Metro yapmayı bırak bu saatten sonra altgeçit bile yapılmaz oraya
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.