Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Projeleriniz ve Önerileriniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Wowturkey.Net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O yüzden Otogar-Halkapınar hattı mutlaka yapılması gerekiyor. Fakat bu hattın planlandığı gibi Kemalpaşa’ya uzatılması gerekli bir proje değildir.
Katılmıyorum. Kemalpaşaya metro şart ama uzun vadede olur. İlerde metro eksikliği çok hissedilir.

Şimdi M1 İzmir metrosunu bir kırkayağın gövdesi olarak düşünelim. Her bir metro durağından veya potansiyeli olan yerlerden güneye ve kuzeye doğru 2 duraklık mini hatlar inşa edilirse aktarmalarla birlikte M1 metrosu daha fazla yolcu taşır. Ulaşım daha da rahatlar.

Mesela bir örnek ver diyecek olursanız. Halkapınar istasyonundan Mersinli ve Otogar'a çıkacak 2 duraklı bir ayak epey iş görür. Tabi aktarmalar ücretsiz olacak.

Şimdi M1 İzmir metrosunu bir kırkayağın gövdesi olarak düşünelim. Her bir metro durağından veya potansiyeli olan yerlerden güneye ve kuzeye doğru 2 duraklık mini hatlar inşa edilirse aktarmalarla birlikte M1 metrosu daha fazla yolcu taşır. Ulaşım daha da rahatlar.

Mesela bir örnek ver diyecek olursanız. Halkapınar istasyonundan Mersinli ve Otogar'a çıkacak 2 duraklı bir ayak epey iş görür. Tabi aktarmalar ücretsiz olacak.
Benim düşüncem şöyleydi. Evka3-Kemalpaşa arası metro yapılması, Halkapınar-Otogar güzergahı köprülü şekilde kamil tuncadan yukarı geçecek şekilde tramvay olabilirdi.

Benim düşüncem şöyleydi. Evka3-Kemalpaşa arası metro yapılması, Halkapınar-Otogar güzergahı köprülü şekilde kamil tuncadan yukarı geçecek şekilde tramvay olabilirdi.
Aslında bu şekilde M1 Evka 3'ten Kemalpaşa'ya uzatılsa güzel olabilir. M5 de Halkapınar - Pınarbaşı arası yapılır.

çok kapsamlı bir projem var, link yasağı kalkınca atacağım

Geri
Üst Alt