Ildır'dan U dönüşü yapmasın,Ildır'dan da ayrı hat gitsin, o D Tarife olurYok hocam, 103 durak nedir?
Ekli dosyayı görüntüle 75769
Eski güzergahı olsa belki yapılabilir ama o da belki
Ekli dosyayı görüntüle 75771
Ildır'dan U dönüşü yapmasın,Ildır'dan da ayrı hat gitsin, o D Tarife olurYok hocam, 103 durak nedir?
Ekli dosyayı görüntüle 75769
Eski güzergahı olsa belki yapılabilir ama o da belki
Ekli dosyayı görüntüle 75771
İşletme maliyeti nasıldır acabaEkli dosyayı görüntüle 75780
böyle bir şey yanda tekerlekleri var hem ray hem lastik kullanıyor eğimin yüksek olduğu yerlerde kullanılabiliyor
Gerek işletim gerek yapım açıısndan yüksek maliyetli. Bu tekerlerin sürekli değişmesi gerekiyor, daha çok enerji harcıyor vs.yapım için de standardizasyonu yok bildiğim kadarıyla o yüzden baştan sisteme göre inşa ediliyorİşletme maliyeti nasıldır acaba
Teşekkür ederim hocam.Bir sürü değil de biraz garip bir projeleri var demek daha doğru olur.
M2 hattı Buca hattı idi
Ki 1. Aşama halen öyle
2. Aşama Fuar (Gaziemirde)
3. Aşama Bostanlı (Körfezin öteki tarafı)
M3 hattı Eskiizmir-Karabağlar hattı idi
Başkanın düşüncesi
Fuar da başlatalım
1. Aşama Havalimanı (Gaziemir)
2. Aşama Karabağlar
Gibi bi planı var
Bir de M1'in BİR DAHA uzaması gibi bi olay var
Kısacası planı çoktan beridir olan hatları ne kadar birleştirebilirim gibi bir stratejisi var.
Hatta bi ara M2 Fuardan geri uzayıp Eskiizmir hattı olacak gibi bir ithamda da bulunmuştu.
Ama işler biraz garip ilerliyor, kazılar başladıktan sonra değişen güzergah, Tünel sistemi, Depo yerinin 2.defa değişmesi, uzatma planının değişmesi gibi durumlar var.
Bunların yanında bütçe de aşırı büyük bir sıkıntı. Tahmini Fuar uzatması 2027 öncesi ihaleye 2028 öncesi yapıma başlanmaz gibime geliyor. M3 ise 2030 öncesi için sıcak değil gibi
Ki T4 ( Tramvay oldu Troleybüsünden halen haber yok, ne ihale, ne tam güzergah haritası üstlenici firmalara iletilmiş )
M2 araç ihalesi olayı var
Buca Tüneli var
Kısacası var da var. Ama para yok.
Birazcık uzun bir yazı oldu, okumaya üşenir iseniz anlarım.
işi iyice transport fever oyununa çevirdiniz heeeEğer bir gün izmir sınırsız bütçe elde ederse lastik tekerlekli metro yapılabilir
Lastik tekerleklimetro havalı olur o yüzden merkez bankasının rezervlerini boşaltabiliriz bu fikreişi iyice transport fever oyununa çevirdiniz heee
bu arada izmire gelecek fünikülerin ulaşıma çok katkı vermeyeceği fikrindeyim çünkü İstanbul dakiler kritik bölgeleri birbirine bağlıyor ve mesafe gayet ideal
ama İzmir'de yokuş dibi aktarma merkezi aklıma gelmiyor.Evka 4 desek onu Bornova Merkeze bağlamak lazım o da çok uzar
Şehir Hastanesi'nden en yakın aktarma Cengizhan son durağı desek orayı tercih edecek vatandaş şimdi de ederdi,Bayraklı Sahili desek bu sefer de mesafe sorunu
İzmir'de yokuş dibi aktarma merkezleri var aslında. Mesela Egekent ve Ulukent. Ulukent - Ulukent Koop ve Egekent - Evka 5 olabilir. Mesafe çok fazla değil ve dik olduğu için buralara füniküler uygun olabilir. Bunun dışında Narbel - Narlıdere İtfaiye arası çok dik ve tam fünikülerlik bir yer olarak görünüyor. Basmane - Kadifekale arası ve Gürçeşme İzban'dan da füniküler hattı açılsa güzel olur.işi iyice transport fever oyununa çevirdiniz heee
bu arada izmire gelecek fünikülerin ulaşıma çok katkı vermeyeceği fikrindeyim çünkü İstanbul dakiler kritik bölgeleri birbirine bağlıyor ve mesafe gayet ideal
ama İzmir'de yokuş dibi aktarma merkezi aklıma gelmiyor.Evka 4 desek onu Bornova Merkeze bağlamak lazım o da çok uzar
Şehir Hastanesi'nden en yakın aktarma Cengizhan son durağı desek orayı tercih edecek vatandaş şimdi de ederdi,Bayraklı Sahili desek bu sefer de mesafe sorunu
Burası aslında turistik hat olarak yapılabilir.Basmane - Kadifekale arası
Hocam peki orası sizce maliyet çıkarır mı, daha doğrusu yeteri kadar yolcu çıkar mı?Narlıdere Şehitlik Metro - Arıkent = ~570m
Buraya da füniküler açılabilir. Eğim farkı yaklaşık 100m ve kısa mesafe.
Hocam ben de bugün izbanla geldim sizce dönüşte böyle mi dönmeliyim?Tarih:1/07/2025
Firma İzmir Kuşadası Turizm
Sefer:İzmir-Kuşadası (17.00)
Araç:Mercedes Benz Sprinter
Fiyat:Hatırlamıyorum
İlk şehirlerarası otobüs yolculuğumdu şoför harikaydı araç konforluydu ama Yolcu kliması yoktu ikram olarak kolonya ve suydu umarım gerçek vir otobüse binerim dönüşte
Puanım:10/10
DüzelttimBaşlıkta yazım hatası var
Evet bunu düşündüm ama eğim biraz az. Yapılsa tabii ki güzel olur. İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne öğrenciler bu şekilde gider.Bir de
DEÜ Hastane(~910)/Çağdaş(~800)
- Teleferik
Hattı mantıklı olur mu?
Yolcu çok fazla olmaz, bence yapmaya değmez ama güzergahı uygun görünüyor diye fikrimi paylaştım. Her yeri yokuş olduğu için herkesin füniküler istasyonuna erişebileceğini sanmıyorum, bunun yerine mevcut duraklardan 6 hattına binerler.Hocam peki orası sizce maliyet çıkarır mı, daha doğrusu yeteri kadar yolcu çıkar mı?
Karantina İskelesine de inip 3 duraklı füniküler hattı olabilir.En mantıklı füniküler Hatay metro ile Yeşilyurt hastanesi arası yolcusu çok olur
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren xentr.net adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.