Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işte tam da ondan dolayı, en çok semti en az hat ve araçla kapsadığı (ulucak, ulukent koop, egekent 2, koyundere, asarlık, ingiliztepe, tatlısu, garaj, lise yolu) için, 749 çalışıp diğerleri çalışmazsa kurtarıyor
Yine de girmediği önemli yerler var 748 için bunu söyleyebiliriz Ulukent ve Egekent 2'de çalışmıyor ama geri kalan bütün Menemen mahallerinden geçiyor( Atatürk Mahallesi hariç) bu yüzden 748 + 826 + 848 + 128 + 757 çalışır bu hatlarla bu bölgelerin ulaşımı eksik kalmaz.

Yine de girmediği önemli yerler var 748 için bunu söyleyebiliriz Ulukent ve Egekent 2'de çalışmıyor ama geri kalan bütün Menemen mahallerinden geçiyor( Atatürk Mahallesi hariç) bu yüzden 748 + 826 + 848 + 128 + 757 çalışır bu hatlarla bu bölgelerin ulaşımı eksik kalmaz.
evet 749 bir zorunluluk değil bende onu anlatmaya çalışmıştım

koyunderede yaşayan birisi olarak 648 in aşırı kullanışsız bir hat olduğunu düşünüyorum Menemen Devlet Hastanesi durağından evime doğru otobüs beklerken 648 gelince binmiyorum eğer 748/749 a 5-10 dakika arasında varsa onları bekliyorum 748 ne kadar çok dolaşsada 648 kadar dolaşmıyor ve 748/749 durakları hızlı hızlı geçiyor 648 sürekli bir ara sokağa giriyor. Bir kere Gazi Mh. yazıyor diye bilmeden bindim pişman oldum.

işte tam da ondan dolayı, en çok semti en az hat ve araçla kapsadığı (ulucak, ulukent koop, egekent 2, koyundere, asarlık, ingiliztepe, tatlısu, garaj, lise yolu) için, 749 çalışıp diğerleri çalışmazsa kurtarıyor
749 koyundere,asarlık yolcusunu tam anlamda toplayamıyor Koyundere ve Asarlığı asıl toplayan 748/698 dir.
749 Çanakkale Asfaltı-Egekent2 arası çok
iyi çalışıyor
birde Ulukoop-Egekent2 arası iyi çalışıyor
onun dışında Ulukent-Ulukoop yolcusu neredeyse 0 ulukentten ulukoopa 749 la çıkan pek görmedim çünkü 749un saatleri izbanla veya başka otobüslerle uyumlu değil.

2018 senesi sonlarında çektiğim bir fotoğrafta şu detayı farkettim
749 Menemen Akt. - Egekent Akt. yazıyor şuana kadar hiç farketmemiştim şans eseri fark ettim.
(görüntünün kusuruna bakmayın çok kötü maalesef…)

Ekli dosyalar

• IMG_4243.jpeg
    IMG_4243.jpeg
    195.9 KB · Görüntüleme: 15
2018 senesi sonlarında çektiğim bir fotoğrafta şu detayı farkettim
749 Menemen Akt. - Egekent Akt. yazıyor şuana kadar hiç farketmemiştim şans eseri fark ettim.
(görüntünün kusuruna bakmayın çok kötü maalesef…)
ben şahsen daha kötü görüntüler atıyorum. örnek:
91913-9a0c9fd240ccec0ad43a95f60bf7b8d9.jpg

iett'nin otokar kent 290 lfleri'nde paylaştığım bu fotoğraf

Güzergahı gerçekten böyle miydi Egekent'e gidiyor muydu?
hiç hatırlamıyorum. o zamanlar 128 varmıydı ? eğer yoksa büyük ihtimalle 749 ikiye bölündü Egekent2-Egekent ve Menemen-Egekent2 olarak çünkü yanılmıyorsam 2021 senesine kadar Menemen-Egekent2 olarak çalışıyordu sonradan Menemen-Ulukent oldu

hiç hatırlamıyorum. o zamanlar 128 varmıydı ? eğer yoksa büyük ihtimalle 749 ikiye bölündü Egekent2-Egekent ve Menemen-Egekent2 olarak çünkü yanılmıyorsam 2021 senesine kadar Menemen-Egekent2 olarak çalışıyordu sonradan Menemen-Ulukent oldu
749'un Menemen - Egekent 2 olduğu zamanları ben de hatırlıyorum o zamanlar hastaneye gitmiyordu 128 gibi Market durağına kadar gidip Çanakkale Asfaltı'ndan dümdüz Menemen çarşısına gidiyordu. Seferleri 45 dakikada birdi güzergahı değişince ve iztaşıta geçince seferlerini sıklaştırdılar. 128 hep vardı galiba.

749'un Menemen - Egekent 2 olduğu zamanları ben de hatırlıyorum o zamanlar hastaneye gitmiyordu 128 gibi Market durağına kadar gidip Çanakkale Asfaltı'ndan dümdüz Menemen çarşısına gidiyordu. Seferleri 45 dakikada birdi güzergahı değişince ve iztaşıta geçince seferlerini sıklaştırdılar. 128 hep vardı galiba.
128 hep vardı benim bildiğim 2005 ten beri var gümrük olarak ve egekent aktarma olarak

Konu sahibi

Ekli dosyalar

• IMG_20251104_183444.jpg
    IMG_20251104_183444.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 9
çok eskiden 749 Koyundere-Menemen'di, şimdiki 648'e benzer gidiyordu.

Şurda çıkan çocuk eb azından tam görünmemiş patates kalitesi sayesinde 😂benimkiler daha kötü olabiliyor özellikle gece ve zoom yaptıpımds fotodan sonra kıpırdatırsam kaliteyi iyileştiremiyor örnek olarak şunu verebilirim
Çocuklar aslında fotoğraftaki en detaylı şey. Yüzünü sansürlediğim çocuk özellikle

Geri