Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Metroda çekiyor ama izbanda hala daha çekmiyor halbuki izbanın Karşıyaka, Alaybey istasyonları yer altında olsa da metro istasyonları kadar derin değil eskiden az da olsa hat çekiyordu son zamanlarda hiç çekmemeye başladı.
Hiçbir zaman çekmiyordu ki?

Havalandırma aralarında iseniz çeker sadece

Menemen İztaşıtta gereğinden fazla otobüse gkö validatörü takılmış 128 ve 749'da çalışan araçların yarısından fazlası gkölü otokar kentler. Sultan dışında gkösüz araç sayısı az, centrolar, temsalar, akialar ve gkösüz kentler var.

Bayraklı Sevgi Yolundan yukarı çıkış eklemli otobüslere uygun hale gelmiş.
eski hali daha düzgündü burayı körüklü döndü diyelim alpaslanda kalacak zaten
bazi ring hatlar cift yonlu olmali (T3a ve T3b gibi).
bazi ring hatlar gittigi yonden donmedigi icin ve O seklinde oldugu icin bazi yolcular belirli bir yone gitmek icin magdur olabilirler (cunku O nun diger tarafina gitmeleri lazim)
bu sekilde 557 yi yada 598 yi gidis olarak (toki-alpaslan-muhittin erener-toki) ve donus (toki-muhittin erener-alpaslan-toki) olarak duzenleyebiliriz
Parkur süresi çok uzuyor 597 Toki ve hastaneye uzatılarak tam gün olabilir

Bugün 800 de şoför konuşurken duydum şoförlerde 531 hattının açılmasını istiyormuş galiba şuanki dolmuşları çevirecekler 531 hattına yani yine iztaşıt olacak gibi görünüyor maalesef 😔 umarım C tarifesinde açılmaz diyeceğim ama K tarifesinde açmaz ESHOT…

Bugün 800 de şoför konuşurken duydum şoförlerde 531 hattının açılmasını istiyormuş galiba şuanki dolmuşları çevirecekler 531 hattına yani yine iztaşıt olacak gibi görünüyor maalesef 😔 umarım C tarifesinde açılmaz diyeceğim ama K tarifesinde açmaz ESHOT…
Öyle kötü olur ya körüklü olamayacak inşallah C tarifesinde açılmaz.

C tarifesi olur muhtemelen a olmaz kesinlikle

Yok, o dolmuşlar girmez ona, zaten onlar o sisteme girmek istemeyenlerdi...
531'i açmayıp, aynı güzergaha 602'yi verirler (Menemen-Çiğli-Şehir Hastahanesi-Otogar) diye, 602'yi de D tarifesine çevirirler böylece arka kapı okuyucu derdinden kurtulur adamlar. ESHOT da Gümüşpaladan çekilip İZULAŞ, Merkez ÖHO ve Menemen ÖHO çalışıverir. 800'e de komple ESHOT eklemli girip, B tarifesi.

531'i açmayıp, aynı güzergaha 602'yi verirler (Menemen-Çiğli-Şehir Hastahanesi-Otogar) diye, 602'yi de D tarifesine çevirirler böylece arka kapı okuyucu derdinden kurtulur adamlar. ESHOT da Gümüşpaladan çekilip İZULAŞ, Merkez ÖHO ve Menemen ÖHO çalışıverir. 800'e de komple ESHOT eklemli girip, B tarifesi.
Bu şekilde olmaz 602 niye D tarifesi olsun kimse binmez o zaman sadece otogara gidecek olan mecburen biner. 800'e eshot imkansız görünüyor.

ÖHO ya asla B ve D tarifesi verilmeyeceğini düşünüyorum. Gümüşpaladan neden çekilsinler ?
İztaşıtın Menemenden çekilip ESHOT’un tekrar Menemene girmesi lazım. 800 o zaman eklemli çalışabilir. İztaşıt kolaylık değil zorluk getiriyor.

Bir aralar 675 ve 975 e körüklü eshot vermişlerdi menemene de veremezler mi ? İztaşıtı denetleyen ESHOT zaten eshotun müdahale etme hakkı yok mu 812 e eshot giriyor universite için 800 e de isteseler verirler . Acaba zaten sürekli 800 geçiyor diyip karışmak istemiyor da olabilir araç verip boşuna mazot tüketmemiş olur.

ÖHO ya asla B ve D tarifesi verilmeyeceğini düşünüyorum. Gümüşpaladan neden çekilsinler ?
İztaşıtın Menemenden çekilip ESHOT’un tekrar Menemene girmesi lazım. 800 o zaman eklemli çalışabilir. İztaşıt kolaylık değil zorluk getiriyor.
Evet iztaşıtın Menemen'e girmesi çok saçma oldu önce merkez dışı ilçelere gelmeliydi ama Menemen, Menderes ve Güzelbahçe gibi düşünülmeli eskiden Menemen hatlarının hepsi (sanırım 747 ve köy hatları hariç) A tarifesinde çalışıyordu.

Metroda çekiyor ama izbanda hala daha çekmiyor halbuki izbanın Karşıyaka, Alaybey istasyonları yer altında olsa da metro istasyonları kadar derin değil eskiden az da olsa hat çekiyordu son zamanlarda hiç çekmemeye başladı.
Metro da çekme sebebi belirli istasyonlara baz istasyonu koyuldu İZBAN da bu olmadığı için çevreden kullanıyor.

Metro ile hiç Narlıdere tarafına gitmedim orda çekmemezlik gibi bir durum oluyor mu ?
Şuan Türk Telekom her istasyona koydu, diğer operatörler de bu ay koyar.
4601.jpg

Geri
Üst Alt