Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam ben bi de şunu anlamıyorum herkesin bu Alsancak sevdası ne?
Karşıyaka ve Çiğli'den Buca yapan onlarca insan var, ters yönde de Gaziemir Karşıyaka yapan var.

Yapılacaksa pik hatlar Çiğli-Gaziemir şeklinde yapılmalı. Halkapınar veya Alsancak (her ne kadar son durağa benzese de) olmamalı.

Evet Alsancakta peron Yeri olabilir fakat peronlar dar ve şimdi bile hızlı kalabalıklaşıyor. ( İstasyon şu an bile pik saatlerde tam kapasiteye yakın çalışıyor, benzer şekilde Halkapınar da) Peron genişletmesi yapılmadığı sürece ki orası tarihi bir yer, zor; oranın son durak olması mantıklı değil
Alsancakta daha çok yer var. Ayrıca basmane yerine tepeköy son durak olsa daha faydalı. Ödemiş,Tire,Denizli yolcusu genelde Gaziemir ve Havalimanını kullanıyor. Eğer dediğin gibi ısrar edilirse Gaziemir gar genişletilip son durak olabilir ve orası uygun. Alsancak tan gelen trenlerle en azından pik saatlerde Tepeköy ve Aliağa yolcusunu çabuk toplarsın.

Hocam yeteri kadar set yok, sinyalizasyon yok.

TCDD yatırım yapmıyor çünkü 3.bölgede izbandan para kazanıyor. Diyor ben bunu kapatırsam (yenileme için) zarar ederim. Yolcu Sayısı da uzun vadede zararı karşılamak için az diyor.

İş böyle olunca hiçbirşey yapılmadan bekleniyor.

Bu arada anahat trenlerinin son durağı Basmane olmaya devam etmeli, tren aktarması berbat birşey Hocam.
Ücretsiz aktarma yapılabilir zaten TCDD ye belli bir bedel gidiyor. Bişey olmaz.

Geri
Üst Alt