Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım-Büyükşehire Meclis aracılığıyla iletilecek önerileriniz istekleriniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ekli dosyalar

• IMG_4153.jpeg
    IMG_4153.jpeg
    485.7 KB · Görüntüleme: 29
o zaman 428 in sadece Egekent2 ye gidiş güzergahı bu şekilde değiştirilebilir
Esenlik durağı içinde hemen dönüşte 1 durak daha koyulabilir böylece Esenlik durağıda tamamen işlevini yitirmez.
Simge Sitesi durağıyla İrem Sitesi durağıda dipdibe olduğu için otobüsün duraklarından bir eksik olmayacak.

Dönüş güzergahında düz Çanakkale asfaltından mı yoksa eski güzergahından mı gidecek ?
eski güzergahındanda gidebilir çanakkale asfaltındanda gidebilir aslında ama ulukente girse daha iyi olur o da belki şu şekilde olabilir. Mevcut Güzergah-İrem Sitesi-Market,Üst Geçit,Ulukent Trafo (748,698,848 gibi kavşaktan dönüp)-Jandarma Ormanı-Top Sahası-Ulukent Aktarma (Kavşaktan Dönüp)-Ulukent Gar-Kargılar-Eski Yol-Mevcut Güzergahın Devamı

eski güzergahındanda gidebilir çanakkale asfaltındanda gidebilir aslında ama ulukente girse daha iyi olur o da belki şu şekilde olabilir. Mevcut Güzergah-İrem Sitesi-Market,Üst Geçit,Ulukent Trafo (748,698,848 gibi kavşaktan dönüp)-Jandarma Ormanı-Top Sahası-Ulukent Aktarma (Kavşaktan Dönüp)-Ulukent Gar-Kargılar-Eski Yol-Mevcut Güzergahın Devamı
O şekilde çok uzar karışık olur öyle olacağına eskisi gibi kalsın galiba artık 128 ve 428 tamamen aynı güzergahta gidecek egekent 2 izbana giden sadece 749 ve 848 olacak insanların buna alışması zor olacak ama zamanla oturduğunda 128 ile 428 arasında yoğunluk dengesi iyi sağlanmaya başlar zaten Esenlik, Otuz Ağustos ve Top Sahası duraklarından sadece 428 geçmesi yetersiz kalıyordu sabahları o duraklardan binen çok oluyor 128 artık 428'e biraz destek olur.

izbanın karşısındaki egekent2 girişi körüklüye uygun olmayabilir çinkü dar gibi geliyor o yol bana
Alakası yok zaten 2007 dan 2014 e kadar körüklü vardı 128 de kısalınca sabah akşam körüklü veriliyordu ben hatırlıyorum 0345k veriliyordu iztaşıt olmadan önce

Alakası yok zaten 2007 dan 2014 e kadar körüklü vardı 128 de kısalınca sabah akşam körüklü veriliyordu ben hatırlıyorum 0345k veriliyordu iztaşıt olmadan önce
o zamanlar burada yasamiyordum yamanlarda yasiyordum o nedenle bilmiyordum eskiden 128 in körüklü çalıştığını

İztaşıt 128 için kötü oldu ama diğer hatlar için iyi. 128'e artık hiç körüklü girmiyor ve sefer sıklığı azaldı eskiden sabah 15 dakikada birdi.

Konu sahibi
511 Gaziemir Stadı-Balçova Metro (Ring)
Güzergah:Gazi Atatürk Blv, Prof. Dr. Türkan Soylu (Ad karışmış olabilir) Kubilay Cd Millet Cd 88 sk 98 sk 99 sk 38/2 28/24 Sk (?) Evka 7 yolu sk 800 sk orman yolu 3962/15 Sk 3962/30 Sk Eski İzmir Cd D300 Mithstpaşa Cd Mithstpaşa Cd Yanyolu (Balçova Metro önü indirme yolcu alma) Sarmaşık Cd Dalya Sk (?) Çimen Sk Defne Sk Orhan sk 3. Selim Sk Fuat Köprülü Sk(?) D300 Fuar İzmir Yalçın??? Sk Esbaş Akt Mrk Kahraman Cd 343/1 Sk 342 Sk 337 sk D550 Önder Cd Kemal Reis Cd Şht Feridun Püzüt Cd Prof Dr Türkan Soylu Cd Gz. Atatürk Bulvarı (Kalkış durağı karşısı İndirme) 64 Sk (Aracı Park etme bekletme) 63/1 Sk 63 Sk Gz. Atatürk Cd (Kalkış)

Konu sahibi
511 Gaziemir Stadı-Balçova Metro (Ring)
Güzergah:Gazi Atatürk Blv, Prof. Dr. Türkan Soylu (Ad karışmış olabilir) Kubilay Cd Millet Cd 88 sk 98 sk 99 sk 38/2 28/24 Sk (?) Evka 7 yolu sk 800 sk orman yolu 3962/15 Sk 3962/30 Sk Eski İzmir Cd D300 Mithstpaşa Cd Mithstpaşa Cd Yanyolu (Balçova Metro önü indirme yolcu alma) Sarmaşık Cd Dalya Sk (?) Çimen Sk Defne Sk Orhan sk 3. Selim Sk Fuat Köprülü Sk(?) D300 Fuar İzmir Yalçın??? Sk Esbaş Akt Mrk Kahraman Cd 343/1 Sk 342 Sk 337 sk D550 Önder Cd Kemal Reis Cd Şht Feridun Püzüt Cd Prof Dr Türkan Soylu Cd Gz. Atatürk Bulvarı (Kalkış durağı karşısı İndirme) 64 Sk (Aracı Park etme bekletme) 63/1 Sk 63 Sk Gz. Atatürk Cd (Kalkış)
Nasıl hocalarım işe yarar mı

Biraz meşakatli bir iş olacak ama

Anadolu Caddesi Şemikler Kavşağının bat-çık şekline çevrilmesi.

Nasıl yapılabilir?
Anadolu Caddesinin deplase edilmesi
Erdoğan Akkaya'nın daha önce yapıldığı gibi 6231'e kadar Anadolu-> Ordu şeklinde tek yön olması
Anadolu Caddesinin kavşak bölgesinin yükseltilmesi
Yayalar için üst geçit yapımı
6601 Cumhuriyet girişinin Ali Alp Böge+1595 şeklinde değiştirilmesi
Eski kavşağın aşağı indirilmesi.
Yüksek araçların (Otobüs/dolmuş/servis) Ordu Bulvarı kavşağına aktarılması.

Şeklinde yapılabilir. O kavşağın tek çözümü kesintisiz akış sağlayan bir rota fakat yol dar olduğu için yapılabilecekler kısıtlı. Umarım orası için bir çözüm düşünülür.

Konu sahibi
Var mı hat önerileri değerli forumdaşlarım yine benim 511i de değerlendirirsek mutlu olurum

Konu sahibi
Hocam çizerek gösterebilir misiniz oraları çok bilmediğim için yorum yapamadım
Hocam hiç bilmiyom yapmayı ya ayrıca çok karışık biraz şöyle diyim Gaziemir Stadyum- Gaziemir içi-Evka 7 yolu Sk-D300 Selway Avm Balçova Metro biraz Balçova sokaklarını dolaşma-D300 Fuar İzmir-Esbaş Gaziemiri yine gezme - Gaziemir Stadyum

Var mı hat önerileri değerli forumdaşlarım yine benim 511i de değerlendirirsek mutlu olurum
Hocam tekrar toparlayacak olursam 800'ün tarifesine çözüm bulunmalı ücretsiz aktarma sağlaması gerek.

830 Ulukent Aktarma Merkezi 1 - Evka 3 Metro olarak düzenlenmeli.

912 olabiliyorsa Ulukent Aktarma Merkezi 1 - Alsancak Gar olarak düzenlenmeli.

428'in bütün seferleri körüklü olacak şekilde düzenlenmeli arada sıkıntılı bir durum olursa solo araç girebilir ama normal düzeni full körüklü araç çalışacak şekilde olmalı.

Aklıma geldikçe bu mesajın altına ekleyeceğim.

Geri