Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Maganda dolmuşçuların yanı sıra soyguncu taksicilerin de tamamen tarihe karışmasını hayal ediyorum. Aralarında insaflı olanları ve trafik kurallarını tanıyanları da İETT şoförü olabilirdi.
Taksiciler hakkında herkes ortak görüş sahibidir muhtemelen . İllet gerçekten . Seven bir insan çıkıp ben seviyorum desin . Dolandırıcılar

Konu sahibi
Peki. Şu minibüs denen illetten istanbul ne zaman kurtulur?
Tamamen çağ dışı bile değil üçüncü dünya ülkeleri, hatta beşinci dünya ülkelerinde bile artık olmayan şu minibüs illeti İstanbul'dan ne zaman kalkar?
Bu konuda da fikir yürütelim.
Ne dersiniz?
Toplu taşımamız halkın ihtiyaçlarına tam manada cevap vermediği müddetçe kalkmayacak. Çünkü dolmuş her şeyden evvel belediyelerin, devletlerin halkın ihtiyacına cevap verememesiyle ortaya çıkmış bir halk hareketidir. Şu an bir sürü gaziosmanpaşa dolmuş hattı var çünkü İETT alibeyköy diye tutturuyor. Adamın tersinde kalıyor mu işini zorlaştırıyor mu diye düşünmüyor. Dolmuşçular bunu farkedip hem cebini dolduran hem işe gidenin gidişini kolaylaştıracak hatlar açıyorlar. Dolmuşlar bir de hatlar kapasitesini kaldıramadığında devreye giriyor. 41ST mesela, sürekli kilit bir hat. Körüklü verilmesi lazım ama verilmiyor. Burada 41ST ile aynı güzergahta ilerleyen Seyrantepe-Topkapı dolmuşu devreye giriyor. Bu dolmuş hattı İETT’den yolcu çalıp hattı rahatlatıyor. Yani bir nevi İETT’nin eksiklerini kapıyorlar. Dolmuş sanılanın aksine diğer ülkelerde vardır fakat bizdeki gibi değil, bizimki farklı bir evrim. Taksi dolmuşlarımız var. yurtdışındakiler o türden.

Son düzenleme:
Peki. Şu minibüs denen illetten istanbul ne zaman kurtulur?
Tamamen çağ dışı bile değil üçüncü dünya ülkeleri, hatta beşinci dünya ülkelerinde bile artık olmayan şu minibüs illeti İstanbul'dan ne zaman kalkar?
Bu konuda da fikir yürütelim.
Ne dersiniz?
Bakırköy içinden (ama gerçekten içinden) doğru düzgün geçen otobüs yok. Olanlar da ya çok kalabalık ya da çok nadir (arası yok). Böyle bi durum olunca (özellikle İncirli tarafları) daha dolmuşçulara yatkın oluyor.

İETT gerekirse gittiğin kadar öde şeklinde hatlar açacak ya da sıklığı arttıracak.

Bu iş otobüs almadan/hat açmadan çözülmez.

Toplu taşımamız halkın ihtiyaçlarına tam manada cevap vermediği müddetçe kalkmayacak. Çünkü dolmuş her şeyden evvel belediyelerin, devletlerin halkın ihtiyacına cevap verememesiyle ortaya çıkmış bir halk hareketidir. Şu an bir sürü gaziosmanpaşa dolmuş hattı var çünkü İETT alibeyköy diye tutturuyor. Adamın tersinde kalıyor mu işini zorlaştırıyor mu diye düşünmüyor. Dolmuşçular bunu farkedip hem cebini dolduran hem işe gidenin gidişini kolaylaştıracak hatlar açıyorlar. Yani bir nevi İETT’nin eksiklerini kapıyorlar. Dolmuş sanılanın aksine diğer ülkelerde vardır fakat bizdeki gibi değil, bizimki farklı bir evrim. Taksi dolmuşlarımız var. yurtdışındakiler o türden.
Altına imzamı atarım . Mükemmel açıklamışsınız .
Tek sıkıntıları kalkış zamanlarını , iett’ye göre ayarlamamaları . Misal yaşadığım yerde minibüsler Otobüsle aynı anda kalkıyorlar . Saçmalık . Otobüslerin arasına koysanıza arkadaş ? Önden gidince yolcu toplayamadığını biliyosun . Otobüsle aynı anda kalkınca millet tabiki de Otobüsü tercih eder . Onlar orda burda yatıyorlar , bazı yerlerde resmen el frenini çekip 15 dakika beklediğine tanık oldum

Konu sahibi
Bakırköy içinden (ama gerçekten içinden) doğru düzgün geçen otobüs yok. Olanlar da ya çok kalabalık ya da çok nadir (arası yok). Böyle bi durum olunca (özellikle İncirli tarafları) daha dolmuşçulara yatkın oluyor.

İETT gerekirse gittiğin kadar öde şeklinde hatlar açacak ya da sıklığı arttıracak.

Bu iş otobüs almadan/hat açmadan çözülmez.
Bende bunu şöyle düşünmüştüm. İETT Full Karsan Atak alımı yaparak minibüsler yerine koyacak böylece dar yerlere de girmiş olacak hem de minibüse istanbulkart ile binmiş olacağız

Altına imzamı atarım . Mükemmel açıklamışsınız .
Tek sıkıntıları kalkış zamanlarını , iett’ye göre ayarlamamaları . Misal yaşadığım yerde minibüsler Otobüsle aynı anda kalkıyorlar . Saçmalık . Otobüslerin arasına koysanıza arkadaş ? Önden gidince yolcu toplayamadığını biliyosun . Otobüsle aynı anda kalkınca millet tabiki de Otobüsü tercih eder . Onlar orda burda yatıyorlar , bazı yerlerde resmen el frenini çekip 15 dakika beklediğine tanık oldum
Benim burada İETT’yi sindirmişler galiba, dolmuşla aşağı yukarı aynı güzergahta giden hatlar sadece pik saatlerde çalışacak şekilde ayarlanmış

Taksiciler hakkında herkes ortak görüş sahibidir muhtemelen . İllet gerçekten . Seven bir insan çıkıp ben seviyorum desin . Dolandırıcılar
Her şeye muhalefet oluyor gibi gözüküyor isem özür dilerim ama ben aşığım demesem de sevmiyor değilim.

2024 Eylül itibari ile en az 50-60 defa kullanmışımdır ve olaylı sayabileceğim 2.5 zaman oldu.

O bakımdan bu taksici nefretini 1.elden yaşamadım

Her şeye muhalefet oluyor gibi gözüküyor isem özür dilerim ama ben aşığım demesem de sevmiyor değilim.

2024 Eylül itibari ile en az 50-60 defa kullanmışımdır ve olaylı sayabileceğim 2.5 zaman oldu.

Sirkeciden beşiktaşa taksiyle gitmek hayatımın dönüm noktası oldu

Estağfirullah , herkes ayrı görüşe sahip olabilir . Ben sinirime hakim olamadım yazarken

Toplu taşımamız halkın ihtiyaçlarına tam manada cevap vermediği müddetçe kalkmayacak. Çünkü dolmuş her şeyden evvel belediyelerin, devletlerin halkın ihtiyacına cevap verememesiyle ortaya çıkmış bir halk hareketidir. Şu an bir sürü gaziosmanpaşa dolmuş hattı var çünkü İETT alibeyköy diye tutturuyor. Adamın tersinde kalıyor mu işini zorlaştırıyor mu diye düşünmüyor. Dolmuşçular bunu farkedip hem cebini dolduran hem işe gidenin gidişini kolaylaştıracak hatlar açıyorlar. Dolmuşlar bir de hatlar kapasitesini kaldıramadığında devreye giriyor. 41ST mesela, sürekli kilit bir hat. Körüklü verilmesi lazım ama verilmiyor. Burada 41ST ile aynı güzergahta ilerleyen Seyrantepe-Topkapı dolmuşu devreye giriyor. Bu dolmuş hattı İETT’den yolcu çalıp hattı rahatlatıyor. Yani bir nevi İETT’nin eksiklerini kapıyorlar. Dolmuş sanılanın aksine diğer ülkelerde vardır fakat bizdeki gibi değil, bizimki farklı bir evrim. Taksi dolmuşlarımız var. yurtdışındakiler o türden.
Dolmuşlar bir de istenen yerde durma yetisine sahip (istisnalar haricinde). Bu özellikle adamın işi ya da evi eğer otobüs durağına uzak kalıyorsa işlerine yarıyor. Dolmuş kapının önünde indirebiliyor.

Bence de minibüsler çok gerekli kendi mahallemden örnek vericem bizim mahalleden toplam 5 hat geçiyor 89K 98AB MR42 KÇ2 ve HS3 fakat şöyle birşey var iş ve okul saatlerinde sabah 2 tane 89K 2 tane 98AB geliyorsa 10 tane minibüs geçiyor ve bu minibüslerin yarısı Boğazköy den geliyor ya Boğazköy den 89K Kanuni Hastanesi'nden buraya gelemiyor 98AB Atakentten gelemiyor ama ne hikmetse minibüsler peş peşe geliyor ben bu yüzden minibüse binmeye zorlanıyorum o zaman neden abonman yapayım ki ben otobüsü beklersem okula geç kalıyorum yoksa minibüse binmek zorunda kalıyorum yani sorun şu mahalleden kaç hat geçerse geçsin sen araç göndermedikçe hiç bir halt olmaz zaten 89K nin yarısından fazlasını Sefaköy kisalttilar araçların çalışma günleri de azaltıldı iyice 98AB desen her gün 10 tane sefer iptali bu mahalledeki ulaşımı nasıl çözecekler çok merak ediyorum mahalle minibüslerle işletilmeye başladı iyice ve bu durum çok sinir bozuyor gerçekten

Konu sahibi
Bence de minibüsler çok gerekli kendi mahallemden örnek vericem bizim mahalleden toplam 5 hat geçiyor 89K 98AB MR42 KÇ2 ve HS3 fakat şöyle birşey var iş ve okul saatlerinde sabah 2 tane 89K 2 tane 98AB geliyorsa 10 tane minibüs geçiyor ve bu minibüslerin yarısı Boğazköy den geliyor ya Boğazköy den 89K Kanuni Hastanesi'nden buraya gelemiyor 98AB Atakentten gelemiyor ama ne hikmetse minibüsler peş peşe geliyor ben bu yüzden minibüse binmeye zorlanıyorum o zaman neden abonman yapayım ki ben otobüsü beklersem okula geç kalıyorum yoksa minibüse binmek zorunda kalıyorum yani sorun şu mahalleden kaç hat geçerse geçsin sen araç göndermedikçe hiç bir halt olmaz zaten 89K nin yarısından fazlasını Sefaköy kisalttilar araçların çalışma günleri de azaltıldı iyice 98AB desen her gün 10 tane sefer iptali bu mahalledeki ulaşımı nasıl çözecekler çok merak ediyorum mahalle minibüslerle işletilmeye başladı iyice ve bu durum çok sinir bozuyor gerçekten
Her ne kadar binmeyi hiç sevmesemde noktasına kadar haklısın. Minibüslerin en büyük artısı mahalle aralarına girmesidir ve çok sık geçmesidir. Fakat ben yinede otobüs + yürümeyi tercih ediyorum binmiyorum

Her ne kadar binmeyi hiç sevmesemde noktasına kadar haklısın. Minibüslerin en büyük artısı mahalle aralarına girmesidir ve çok sık geçmesidir. Fakat ben yinede otobüs + yürümeyi tercih ediyorum binmiyorum
Hocam siz biliyorsunuzdur Küçükçekmece den en çok geçen o meşhur kırmızı şapkalı minibüsü lanet birşey zaten ve o kadar fazla kalkıyor ki

Konu sahibi
Hocam siz biliyorsunuzdur Küçükçekmece den en çok geçen o meşhur kırmızı şapkalı minibüsü lanet birşey zaten ve o kadar fazla kalkıyor ki
Maalesef biliyorum ve minibüsler gereksiz çok dolanıyorlar. Özellikle kırmızı şapkalı Kayaşehir - Sefaköy minibüsü. İnönü mahallesinden geçen. Kayaşehirden Sefaköye gelene kadar illallah ettirmişti. O günden beri binmiyorum minibüslere. Gerekirse otobüsle aktarma + yürüme yapıyorum yine binmiyorum

Ayrıca minibüsleri sevmeme bir diğer sebebim ise: kafalarına göre istedikleri kadar bekleyebiliyorlar. Aynı yerde bomboş 15 dk beklemiştik şaka gibi cidden

Maalesef biliyorum ve minibüsler gereksiz çok dolanıyorlar. Özellikle kırmızı şapkalı Kayaşehir - Sefaköy minibüsü. İnönü mahallesinden geçen. Kayaşehirden Sefaköye gelene kadar illallah ettirmişti. O günden beri binmiyorum
Hocam bir minibüs gece 12 de nasıl ağzına kadar dolu olabilir hayatımın hatasını yapmıştım o gün dedim boş olur yine oturamamistim,minibüse zaten en son ne zaman oturduğumu bile hatırlamıyorum 😂

Ben zaten İstanbul-Kocaeli sınırı olayına inanmıyorum bugün 23 Nisan Caddesinden geçiyorum caddenin bir yanı İstanbul diğer yanı Kocaeli 130Ş,500T hatları Kocaeline de hizmet ediyor aynı şekilde 590 hattı da Mimarsinan Mahallesi halkına kısmi hizmet veriyor. 133Ş komple Şekerpınar ve Çağdaşkente hizmet veriyor. 133M de Şekerpınara hizmet veriyor. Buna karşılık Ulaşımparktan 485 Şifa Mahallesi - Gebze hattı da açılmalı, İETT'de 130G Kartal Metro - Gebze hattını açmalıdır.

Konu sahibi
Bugün aşırı/olağanüstü bir trafik vardı Sefaköy çıkışından Küçükçekmece-Avcılar sınırına kadar. Bu arayı gitmek abartmıyorum yaklaşık 1,5 saat sürdü. A-368’in Avcılar yönünde toplam sefer süresi ise yaklaşık 3 sa 40 dk.

Ekli dosyayı görüntüle 75913

Ben burada çok sık gidip gelen biri değilim bu şekilde de bence olağanın dışındaydı trafik. Zira otobus34 aracılığıyla geçmiş cuma günü sefer süresine ve salı gününe (örnek) kıyasla arada aşırı bir fark var. En az 1 saat.
Bir benzeri de 98 de olmuş. Sefer 4 saat 5 dakika sürmüş. Sabahki sefer 2 saat 43 dk sürmüş

Ekran görüntüsü 2025-08-01 215107.png

Geri
Üst Alt