Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Acaba araçların eskiliği ile alakalı olabilir mi? Mesela 0 km uzay kasa Cobra falan gelse yine aynı süre mi olur. Belki araçlar çekmiyordur
Onun da etkisi olur ama maksimum 15 dakika erken biter çünkü durak sayısı çok fazla 146 da ayrıca mesafe de uzun böyle olunca absürt sefer saatleri oluyor

Konu sahibi
Onun da etkisi olur ama maksimum 15 dakika erken biter çünkü durak sayısı çok fazla 146 da ayrıca mesafe de uzun böyle olunca absürt sefer saatleri oluyor
E5 trafikli olmasa en azından Bakırköy - Mustafa Kemal arasını basa basa gider ama orayı da adam akıllı geçemiyor

Konu sahibi
Ayrıyeten istisnasız her duraktan yolcu alıyor
Sırf bu yüzden okul dönüşlerimde 146 gelse bile binmezdim. Firüzköy Sapağının oradan sağa ışıklara dönen hatlara (146,146-1,147) asla binmezdim. Genelde HS2, 142, 144A ve nadirde olsa 76D binerdim. 146 binilmez cidden acelen varken

Sırf bu yüzden okul dönüşlerimde 146 gelse bile binmezdim. Firüzköy Sapağının oradan sağa ışıklara dönen hatlara (146,146-1,147) asla binmezdim. Genelde HS2, 142, 144A ve nadirde olsa 76D binerdim. 146 binilmez cidden acelen varken
HS2 142 ve 144A da ilk duraktan ağzına kadar doluyor eğer ki fazla acelem yoksa kesinlikle 142A binerim

Sadece o da değil , hat kodunu ve nereden nereye gittiğini söyleyen anons’ta yavaşlamış . Daha rahat anlaşılıyor . Bugün farkettim bunu daha önce farklıydı sanki .

Örneğin duraktan geçen 336E’nin anonsu :
Üçyüz - otuz - altı - E - Sultançiftliği - Eminönü

Şeklindeydi . Eskisi daha hızlıydı :

ÜçyüzotuzaltıE - Sultançiftliği - Eminönü

Ne kadar yardımcı olur bilemeyeceğim ama değişiklik olması güzel .

Bu gerçekse Havaalanına Taksi ile giderim hiç toplu taşıma ile uğraşmam
Artık toplu taşıma çok pahalı.. Böyle gitmeye devam ederse araba ile gitmek daha mantıklı hale gelecek

metroya 200 lira olsa dahi binerdim

araba şehirde iyi bir alternatif değil
Düzelteyim, şehrin bazı yerleri hariç toplu taşıma iyi bir alternatif değil.

Ne süreden, ne konfordan ne de stresten size yarar sağlamıyor (İstanbul için). Tek avantajı fiyat olarak daha uygun olması.

Bir insanın araba kullanmasının önüne geçmenin ilk aşaması onu araba kullanmamaya başlatmamandır. Bana gına gelip arabayı aldırdıktan sonra araba ile işkence çekmeyeceğim her yere araba ile giderim.
Neden?
1. O şeyi aldım, neden kullanmayayim?
2. Arabanın konforu ve rahatlığına alışırsınız. (Bunun ötesi sadece yürüme mesafesi)

Geri
Üst Alt