Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

İstanbul asla yaşanılacak biryer değil artık milletle göz göze gelmeye korkuyorsun beni de bıçaklarlar mı diye böyle bir yerde nasıl yaşayacaksın dışarıda can güvenliğin yok bir kere
Hocam İstanbul bir yer değil birden fazla yerin "şehir" diye itelenmeye çalışılması.

İstanbul derken neyden bahsediyorsunuz?

Tarihi İstanbul mu, Gerçek İstanbul mu, Büyük İstanbul mu, Kent İstanbul mu, İl İstanbul mu yoksa Metropol İstanbul mu?

Bunun herbirine göre durum değişiyor. Şimdi siz bana Esenyurt ile Bakırköy'ü bir tutamazsınız. Çünkü bunlar hem yapılaşması olsun hem kültürü olsun komple bambaşka yerler.

İstanbul'un çoğu problemi 2 şeye bakıyor;
1.si Coğrafyası: İstanbul coğrafyası gereği bir merkezden büyümüş bir şehir değil farklı farklı merkezlerin büyüyerek yanyana yapışmasıyla oluşmuş bir yapı.
2.si Kontrolsüzlüğü: Zamanında siyaset uğruna getirilen temel hane ihtiyaçları, plansızlığı ve kontrolsüz göçü getirdi. Eğer bu şehir planlı yapılsa idi bilin ki 20M nüfusu bile rahat kaldıracak şekile sokulabilirdi (ama planlama olsaydı burasının nüfusu 10M bile olmayabilirdi.)

Basit , milletle göz göze gelmeyeceksin .
Çeneni kapatacaksın , çok millet içine girmeyeceksin . Bunu ben demiyorum günümüzün şartları bunlar ! Şu an özgürlük filan yok bu ülkede . Düzelir mi ? Sistem yıkılırsa belki

Siyaset yapmak istemiyorum ama malum gidene kadar biraz hakkından ödün vereceksin . Zaten toparlanacak bir durum yokta , belki değişir işte .
Hocam ben millet içine girmeyeceksem neden yaşayayim o şehirde, burada yaşıyorsanız evvela gireceksiniz, sansınız yok.
Bunun toplu taşıması var, denizde(gidebilenlere) rahatlaması var, AVM'si var. Var da var.
Siz diyorsunuz ki (en iyi durumda) işine yakın bir yere kendiniz gidip gelin. eee o zaman İstanbul'da mı yaşıyorsunuz yoksa o bölgenizde mi? Size göre ben İstanbul'da değil, Beşiktaş'ta yaşamalıyım.

Ama şu konuda hak verebilirim, eğer toplu taşıma ve trafiği çekmeyeceğiniz bir yol bulursanız hayat kalitenizde gözle görülür artış olur.

Her buldukları boş araziye ev yaptılar. Sonuç ortada.
İstanbul'a yeni bina yasağı gelmeli. Kentsel Dönüşüm ve Sanayi tesisi hariç yeni bina yapılmasına izin verilmemeli.

"Kiralar evler uçacak!!!" Uçsun, şehirden ayrılacaklara taşınma desteği ver, Arzı kesip Talebi baskıla! (Daha gitmeyim iş siyasete gidiyor)

Ambarlı hafta sonu klasiği, anlık.

IMG_3751.jpeg

Fevzi Çakmak önü yeşilken baba niye tıkalı oluyor, hatalı parklanma falan mı?
Genelde o yön daha yoğun oluyor. Bunun en büyük sebebi Beylikdüzü tarafından gelip Ambarlı merkezden geçip Denizköşkler ayrımına giden Dr. Sadık Ahmet Caddesi’ne giren araçlar. Buradan sonra yol açıktır D100’e kadar.

IMG_3752.jpeg

Özellikle hafta içi sabahları ve hafta sonu öğleden sonra böyledir.

Ayrıca şu anda hafta içi sabahı aratmayan bir trafik var D100 Anadolu yönünde.

IMG_3753.jpeg

Geri
Üst Alt