Tema düzenleyici

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Sohbet (ÖHO)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan D0836
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ayriyeten bu da kullanıcı yorumu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251110_072212_Facebook.jpg
    Screenshot_20251110_072212_Facebook.jpg
    641 KB · Görüntüleme: 27
Evet Gördüm C860 mesela 2022 model citiport hem kasa çürümeye başlıyor hemde araçta her sabah böcekler fing atıyor. Ayriyeten trim sesi de her modelinde eksik olmuyor var mı başka soru?
Yani araç çürümesinde çalıştığı bölgenin ve yolcuların da etkisi olduğunu düşünmekteyim örneğin 146 bölgesindeki araçlara bakın 0 alınan A-1539 ile A-1663 bile arıza yapmaya başladı Sultanbeyli de keza aynı şekilde ordaki araçlar hemen çürümeye başlıyor artık yoldan mı yolculardan mı bilmiyorum bölgeye göre de aracın çürümesi değişiyor bence

Yani araç çürümesinde çalıştığı bölgenin ve yolcuların da etkisi olduğunu düşünmekteyim örneğin 146 bölgesindeki araçlara bakın 0 alınan A-1539 ile A-1663 bile arıza yapmaya başladı Sultanbeyli de keza aynı şekilde ordaki araçlar hemen çürümeye başlıyor artık yoldan mı yolculardan mı bilmiyorum bölgeye göre de aracın çürümesi değişiyor bence
146 bölgesinde en yeni araç bile arızalanır. O kadar dolu oluyor ki araçlar. Yani kısacası 146 bölgesindeki araçlar haftada en az 1 kere arızalanıyor. 142 bölgesi için de aynı durum geçerli.

Sadece Sultanbeyli olarak düşünmemek lazım ısuzu çok narin bir araba çok çabuk kırılıyor. Her bölgede de aynı bu durum

Konunu dışına çıkıp daha da uzatmaya gerek yok. 0 KM alınan araçlardan Otokarından Mercedesine, Isuzu'dan Güleryüz'e BMC'e sorunsuz çalışan tek bir araç yok. Teknolojik araçlar her zaman arızaya meyillidirler. Konuyu burada kapatıp "değişen" araçlara odaklanalım

146'da intouro gibi bagajlı alçak girişli araçlar çalışmalı bence. hattı en iyi onlar idare eder gibi geliyor bana

146'da intouro gibi bagajlı alçak girişli araçlar çalışmalı bence. hattı en iyi onlar idare eder gibi geliyor bana
Öyle araç olacağını zannetmiyorum. 303B için olabilir ama 146 için MAN Lion's City LE veya Mercedes-Benz Citaro LE Ü/MÜ iyi olur. Ama Türkiye'de LE modeller yok hiçbir yerde. Önü alçak tabanlı arkası yüksek tabanlı ve kapısız. 2 kapılı otobüsler.

Otokar Kent U LE olabilir.

Öyle araç olacağını zannetmiyorum. 303B için olabilir ama 146 için MAN Lion's City LE veya Mercedes-Benz Citaro LE Ü/MÜ iyi olur. Ama Türkiye'de LE modeller yok hiçbir yerde. Önü alçak tabanlı arkası yüksek tabanlı ve kapısız. 2 kapılı otobüsler.

Otokar Kent U LE olabilir.
Bu dediklerin hayallerin ötesini aşamaz. İETT ve ÖHO bu tip araçları akıllarından bile geçirmiyordur o kadar eminim . Nerde değişik şey var ona yöneliyorlar . Ha bu araçlar istanbulda olmasını elbet bende isterdim ama gönüllerimizin kralı (!) İETT böyle bir şey yapar mı ? Zamanında yurt dışından alınan MB Capacity gibi bir "MUCİZE" yaşanmazsa önümüzdeki 5 yıl içinde her tarafımız MB , Isuzu , BMC , Güleryüz ve Otokar olacak . Ha bi de HABAŞ olayı varda bakalım o tutunabilecek mi buralara . Nedense buralara gelen bütün test araçları red yiyerek geri dönüyor çünkü.

Evet Gördüm C860 mesela 2022 model citiport hem kasa çürümeye başlıyor hemde araçta her sabah böcekler fing atıyor. Ayriyeten trim sesi de her modelinde eksik olmuyor var mı başka soru?

Var. Şoförü veya mal sahibi düzgün kullanamıyorsa temizliğini bakımını yapamıyorsa yada yolcular afedersin hayvan gibi otobüse binip iniyorsa bu dediklerin tabiki de olur. Aynı zamanda bölgeden bölgeye de değişir bu durum. Şimdi bak beni yanlış anlama yenidoğan ümraniye çekmeköy vs bu bölgeleri az çok biliyorum yolcular çok hor kullanıyor otobüsleri. A-886 A-896 ikisi'de aynı mal sahibinin git bak bakalım arabalarda tek bir çürümeye dair iz ve trim sesi varmı? Hadi onu geçtim fuar arabası A-919'a bak birde? Neden her soru sorulduğunda laf sokmak için elinden geleni ve daha fazlasını yapıyorsun? Ortalığı karıştırmada üstüne yok maşallah. Yazmayayım susayım diyorum site sahiplerine moderatörlerine karşı düzgün durayım diyorum ama sen anlamıyorsun ki bazı şeyleri kardeşim. Hiçbir araba mükemmel de değildir, kötü de değildir. Senin bahsettiğin olay kullanım ile alakalı bir durum. Gidip markaya suç atma yani okey? Sen gelirsin arabanın motorunu veya şanzımanını eleştirirsin seni anlarım eyvallah derim tamam bu kardeşimiz marka ile alakalı şunu şunu eleştiriyor ama sen gidip kullanıcı hatası olan bir şeyi söylüyorsun burada. Yanlış bu....

O araçların hepsi yedek parça olarak kullanılıyor araçların hiçbirisi servise çıkmıyor orada yatıyorlar yaklaşık 1 yıldır. Senin gördüğün yerdeki konumda önceden orası yoktu araçlar orada durmuyorlardı arka tarafta sokak arasında bir garaj var bmc gürsoy oto nun ilerisinde çaprazında orada duruyorlardı şimdi oraya çektiler o araziyi gitaş komple satın aldı. C-1761 C-1762 A-1636 man lion's city araçları bile hala orada yatıyor. Askere gitmeden önce fotoğraflarını çekmiştim yanlış hatırlamıyorsam C-1752 nin tcv aracı da orada yatıyordu

Ekli dosyalar

• IMG_20260111_024150.jpg
    IMG_20260111_024150.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20260111_023318.jpg
    IMG_20260111_023318.jpg
    3.8 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20260111_023216.jpg
    IMG_20260111_023216.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20260111_023442.jpg
    IMG_20260111_023442.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20260111_023807.jpg
    IMG_20260111_023807.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20260111_024028.jpg
    IMG_20260111_024028.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 20
Var. Şoförü veya mal sahibi düzgün kullanamıyorsa temizliğini bakımını yapamıyorsa yada yolcular afedersin hayvan gibi otobüse binip iniyorsa bu dediklerin tabiki de olur. Aynı zamanda bölgeden bölgeye de değişir bu durum. Şimdi bak beni yanlış anlama yenidoğan ümraniye çekmeköy vs bu bölgeleri az çok biliyorum yolcular çok hor kullanıyor otobüsleri. A-886 A-896 ikisi'de aynı mal sahibinin git bak bakalım arabalarda tek bir çürümeye dair iz ve trim sesi varmı? Hadi onu geçtim fuar arabası A-919'a bak birde? Neden her soru sorulduğunda laf sokmak için elinden geleni ve daha fazlasını yapıyorsun? Ortalığı karıştırmada üstüne yok maşallah. Yazmayayım susayım diyorum site sahiplerine moderatörlerine karşı düzgün durayım diyorum ama sen anlamıyorsun ki bazı şeyleri kardeşim. Hiçbir araba mükemmel de değildir, kötü de değildir. Senin bahsettiğin olay kullanım ile alakalı bir durum. Gidip markaya suç atma yani okey? Sen gelirsin arabanın motorunu veya şanzımanını eleştirirsin seni anlarım eyvallah derim tamam bu kardeşimiz marka ile alakalı şunu şunu eleştiriyor ama sen gidip kullanıcı hatası olan bir şeyi söylüyorsun burada. Yanlış bu....
En bakımlısından En bakımsızına kadar hepsinde aynı sorun var trim sesi kapılardan ses gelmesi ön takım sesleri sence bunlar kullanımla alakası olan şeyler mi? Ayriyeten kavga çıkarmak gibi bir niyetim hiçbir zaman olmadı da olmayacak ta sadece doğru bilinen yanlışları düzeltiyorum.

Geri