Tema düzenleyici

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Sohbet (ÖHO)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan D0836
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet dış arka tasarımı eski kasa "BMC PROCITY." ve azda olsa piyasaya ilk çıkan "AKİA ULTRA LF 12." marka model otobüse benzi

Jantları ve yan profili BMC
1767872509533.png

1767872795407.png

Son düzenleme:
İstanbul dışında bmc beldeler diğer illerde 7-8 sene kullanılır bence siz ne diyorsunuz 3.nesillerde 3.5 sene filan kullanılır tahminimce

Bu işi hobi olarak yaptığınız için saygım var. Zevklerinize de saygım var fakat ben bir yolcu olarak Belde gibi yüksek tabanlı araçları çağ dışı buluyorum. Bir sürü sebebi var tek tek açıklamaya gerek yok hepiniz biliyorsunuz zaten. Zevk olarak sevilir, evet güzel araçlar, hobi amaçlı satın alınır fakat 2026 yılında bir yolcunun yüksek tabanlı bir araca binmesi kabul edilemez

Bu işi hobi olarak yaptığınız için saygım var. Zevklerinize de saygım var fakat ben bir yolcu olarak Belde gibi yüksek tabanlı araçları çağ dışı buluyorum. Bir sürü sebebi var tek tek açıklamaya gerek yok hepiniz biliyorsunuz zaten. Zevk olarak sevilir, evet güzel araçlar, hobi amaçlı satın alınır fakat 2026 yılında bir yolcunun yüksek tabanlı bir araca binmesi kabul edilemez
Ben alcak tabancıyım daha hoş ve güzeller

Yüksek tabanlı nasıl çağ dışı oluyor aklım almıyor sırf yaşlılar ve engelliler binemiyor diye çağ dışı olmaz bence yüksek tabanlının avantajları başka alçak tabanlının avantajları başka yüksek yolcu olan ve uzun hatlarda bence yüksek tabanlı çalışabilir ayrıca çoğu yüksek tabanlı da engelli aparatı var fakat günümüzde alçak tabanlı zorunluluğu getirdikleri için yüksek tabanlılar tarihe karışıyor

Yüksek tabanlı nasıl çağ dışı oluyor aklım almıyor sırf yaşlılar ve engelliler binemiyor diye çağ dışı olmaz bence yüksek tabanlının avantajları başka alçak tabanlının avantajları başka yüksek yolcu olan ve uzun hatlarda bence yüksek tabanlı çalışabilir ayrıca çoğu yüksek tabanlı da engelli aparatı var fakat günümüzde alçak tabanlı zorunluluğu getirdikleri için yüksek tabanlılar tarihe karışıyor
Geçenlerde kullandığım belde araçta yaşlı bir teyzemizi binmesi için 1-2 dakika bekledik. Hem kadın zorlandı yoruldu binerken hem de vakit geçti. Ayrıca bebek arabası ile binenler de zorlandı.

Bu yaşananlar tamamen çağ dışı olduğuna bile yetiyor. 2026 teknoloji yılındayız ve metropolde yaşıyoruz. Anadolu'da olsak neyse diyeceğim.

Yüksek tabanlının herhangi bir ekstra avantajı yok. Alçak girişli araçlar zaten yüksek tabanlıların avantajlarının büyük bir kısmına da sahip

Şehiriçi kaldırım yüksekliğine yüksek tabanlı araçlar uymuyor. İstanbul gibi bir metropolde otobüsün olabildiğince hızlı yolcu alıp gitmesi gerekli .Bu yüzden alçak taban daha avantajlıdır.

Geri