Tema düzenleyici

İstanbul İETT Hat Sohbetleri

Sitede hatların sefer süresi, trafiğin neredeyse hiç olmadığı saatlere göre yazılıyor oldu bitti. O yüzden 147’nin de 69 dk sürmesi, hatta bundan daha kısa sürmesi gayet normal özellikle son seferlerde. Pratikte rastlanan bir durum.
İş gidiş-çıkış saatleri dışında çoğu hattın sefer süresi sitedekiyle örtüşüyor. 147’nin sadece durak sayısı bile 72. Yani araç trafiksiz ve yolcusuz senaryoda bile o güzergahta 69 dakikada seferi tamamlayamaz :D

İş gidiş-çıkış saatleri dışında çoğu hattın sefer süresi sitedekiyle örtüşüyor. 147’nin sadece durak sayısı bile 72. Yani araç trafiksiz ve yolcusuz senaryoda bile o güzergahta 69 dakikada seferi tamamlayamaz :D
Ben yıllar önce de takip ediyordum. Sabah çok erken veya gece son seferde 1 saatte bitirdikleri oluyor.

IMG_5856.jpeg

Dün böyleydi. Muhtemelen bomboş gitti. Yol çalışmasından dolayı biraz uzadı bir de yoksa daha erken de bitirirdi. Takip etmiştim.

Ben yıllar önce de takip ediyordum. Sabah çok erken veya gece son seferde 1 saatte bitirdikleri oluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 93490

Dün böyleydi. Muhtemelen bomboş gitti. Yol çalışmasından dolayı biraz uzadı bir de yoksa daha erken de bitirirdi. Takip etmiştim.
Yolcu ve trafiğin olmadığı senaryoda 5–10 dakika geriye çekilemesi bile şaşırtıcı. Benzeri bir senaryoda sefer süresi 50 dakika olan MR54’ün süresi ne kadar oluyor?

72 durak ama o saatlerde bütün duraklarda durmuyordur. Mesela Sanayi'yi pas geçtiğini düşünüyorum öyle geç saatlerde

72 durak ama o saatlerde bütün duraklarda durmuyordur. Mesela Sanayi'yi pas geçtiğini düşünüyorum öyle geç saatlerde
Evet gece için normal. Durak atlaya atlaya yolda arabanın olmadığı saatte bile 1 saat sürüyor. Gün içini, trafik saatini düşününce işte 6 saat gibi bir rekor kırması şaşırtıcı değil. Bölünme veya alternatif hat şart.

Normalde şehir içi hat 15 kilometre falan olmalı taş çatlasa. Yani ideali budur. Ama İstanbul’da 25-30 kilometrelik hatlar olup bir de trafik eklendi mi her şey berbat oluyor.
İstanbuldaki 15km hatlarda çok kötü hocam sefer süresi bakımından. En iyi örneği 64Ç. Yolunun uzunluğu 146nın ve 76Dnin yarısından bile az ama ikisiyle de kapışabilecek sefer süresi yapıyor

Bence yatırımın yeni yerlere değil de (sazlıbosna civarı) şuan var olan ve altyapısı çok kötü olan (Esenyurt,Basın Ekspres-E5-Otogar yolu lanet üçgeni,Kağıthane vb.) yerlere yatırım yapılması gerekiyor bunun tek çözümü budur.

147’nin yakın zamanda eklenen Esenkent Giriş -> İGTOT deparı 07.30’dan 07.40’a çekilmiş. Yine bu civar saatlerde ufak bir düzeltme yapılmış. Depar saati normalmiş gibi 20 dk aralık vardı: 07.20 ile 07.40 arası sefer yoktu deparı saymazsak. Şimdi 07.20 ve 07.35 olarak değiştirilmiş.

Hafta içi 8, cumartesi ise 2 hareket saatinin güncellendiği yazıyor.

IMG_5886.jpeg

Normalde şehir içi hat 15 kilometre falan olmalı taş çatlasa. Yani ideali budur. Ama İstanbul’da 25-30 kilometrelik hatlar olup bir de trafik eklendi mi her şey berbat oluyor.
m5, m10, m11, m12, m14 hatları/uzatmaları açılınca bence 15km veya 3 ilçeden fazla geçen hatlar kalkmalı/kısaltılmalı ...

Ayrıca kronik trafikli olan cadde ve sokaklardan otobus hatları gecmemeli... O caddelere/mahallere tramway yapılmalı iett + metro istanbul + fen işleri ekipleri ortaklıgıyla.

m5, m10, m11, m12, m14 hatları/uzatmaları açılınca bence 15km veya 3 ilçeden fazla geçen hatlar kalkmalı/kısaltılmalı ...

Ayrıca kronik trafikli olan cadde ve sokaklardan otobus hatları gecmemeli... O caddelere/mahallere tramway yapılmalı iett + metro istanbul + fen işleri ekipleri ortaklıgıyla.
Anadolu yakasında hat ASLA kısaltılamaz. Avrupa yakasının aksine alternatifsiz ulaşım bol oluyor Anadolu’da. Trafik de az.

Konu sahibi
Bence 36V'ye İkitelli'den araç verilmeli.

Ne güzel geçen sene araç çeşitliliği fazlaydı. Her garajdan araç...

BMC, Temsa, Conecto, Otokar, Akia, Karsan... Hepsi.

98G'nin ve 98Y'nin de Topkapı'dan kurtarılması lazım. Bakırköy hatlarında Topkapı aracı biraz alakasız kalıyor. 98lerin birçoğunda Bmc ya da Temsa var.

Klasik Her Fenerbahçe maçında sefer iptali veya güzergah değişikliği oluyor bunun çözümü neden olmuyor acaba 🤔

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-11-27-18-03-25-082_com.iett.otobusumnerede-edit.jpg
    Screenshot_2025-11-27-18-03-25-082_com.iett.otobusumnerede-edit.jpg
    25.7 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_2025-11-27-18-03-11-562_com.iett.otobusumnerede-edit.jpg
    Screenshot_2025-11-27-18-03-11-562_com.iett.otobusumnerede-edit.jpg
    50.4 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2025-11-27-18-02-46-721_com.iett.otobusumnerede-edit.jpg
    Screenshot_2025-11-27-18-02-46-721_com.iett.otobusumnerede-edit.jpg
    61.6 KB · Görüntüleme: 13
Geri