Tema düzenleyici

İstanbul İETT Hat Sohbetleri

Konu sahibi
83O ve 39O hatları. Sanırım eskiden 0 ile O karışmasın diye çizgi koyuluyormuş

Görsel Alıntı: Güncel Ulaşım - Hüseyin KESKİN

26384962288_30a3d9e7ac_c.jpg

T1011’in şoförü 19.14’te kalkmadan önce geç kaldım falan diyordu. Sistemden bakıldığında bu doğru değil, hatta iki dakika erken bile kalkmış. Fakat bu erken kalkmanın sebebi 19.08 seferinin yapılmamasıydı, bu ayrı konu.

IMG_6176.jpeg

142F’nin akşam bu saatteki seferleri hep sorunlu bir de. Bunun temel sebebi 19.24 seferinin HS2’den verilmesi ve otobüsün hiçbir zaman bu sefere yetişememesi. Bilerek yapıyorlar. Çünkü hafta içi her gün 19.24 seferi en az 10 dakika geç kalkıyor. Üstelik çok yoğun bir saat. İlk duraktan ağzına kadar doluyor otobüs. Neden bu kadar kötülük?

IMG_6178.jpeg

Son düzenleme:
Son bindiğim 98G aracı O3069 olmuştu. Bir şeyler değişmediği sürece bu hatta bir daha bineceğimi zannetmiyorum.
Bu hattın güzergahında Giyimkent'ten Bakırköy'e gidecek birisi M7+M3 yapabilir ya da Menderes Üçyüzlü tarafından Bakırköy'e gidecek birisi M1B+M3 yapabilir ama Güngören Köyiçi tarafından Bakırköy'e gidecek birisi 98G'ye mahkum maalesef. Mesela teyzemler Güngören Köyiçinde yaşıyorlar mecburen Bakırköy'de Marmaray'dan inince 98G'ye binmek zorunda kalıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 95081
Cevatpaşa yönü Kadife durağında bir tek 32M duruyor.Oysa ki bir sürü hat geçiyor önünden farklı farklı.Yoldan kaynaklı falan da değil normal düz.Bu durumu anlayamadım.Ama karşıdaki Kadife durağından geçenlerin hepsi duruyor.

@Semih belki bilir bunu da.
Valla , bunu bende anlamadım . Fikir yürütecek olsaydım eğer ;

1 -> Karşıdan geçen araçlar bu durağı atlasa diğer durakla arasında çok fark oluyor . Mecburi duruyorlar muhtemelen . Geri gelişteki gibi farklı yol alternatifleri yok

2-> Oradan geçen bazı hatlar , İsmetpaşa Caddesine dönmek yerine düz devam ediyor .
Bu hatlar Cevatpaşanın içine girmiyor ( Çoğu )
Zaten ileride duruyor diye bu durakta durdurmak istememiş olabilirler .

3-> Cevatpaşa araçları İsmetpaşa’da duruyor zaten ( 32M hariç ). Dönüşten hemen sonra durak var sanırım .

Hepsini birleştirince , o durakta otobüs kalabalığı olmasın diye İETT hepsini bir tarafa dağıtmış gibi . Çünkü nerden baksan , hepsi orada dursa 8 farklı hattan araç o durakta yığılır .
Bence bundan dolayı .

83O ve 39O hatları. Sanırım eskiden 0 ile O karışmasın diye çizgi koyuluyormuş

Görsel Alıntı: Güncel Ulaşım - Hüseyin KESKİN

Ekli dosyayı görüntüle 95323
Eskiden O türevli bütün hatlarda vardı bu "-" 🥹

28-O Beşiktaş - Otogar ❌
39-O Yeşilpınar - Otogar ❌
75-O Mecidiyeköy - Otogar ❌
76-O Avcılar - Otogar✅
83-O Taksim - Otogar ❌
91-O Eminönü - Otogar ❌
98-O Bakırköy - Otogar ❌

Şimdi ise en son 75O'yu ve bütün kardeşlerini bir bir yitiren biricik 76O'muz kaldı . İETT'nin O türevli son hattı olur kendisi , 54ÖR ile aynı kaderi yaşıyorlar

76O’nun 06.50 Avcılar kalkışlı sanayiden geçen seferi 09.00 Otogar dönüşüne hiçbir zaman yetişemiyordu malum. Saatlerde bazı düzenlemeler yapılmış. 09.20 görünüyor artık dönüş. Yine sıkıntı olacaktır ama eskisinden iyi tabii ki.
IMG_6205.jpeg

Tabii ki yetmedi.

Bu hattın güzergahında Giyimkent'ten Bakırköy'e gidecek birisi M7+M3 yapabilir ya da Menderes Üçyüzlü tarafından Bakırköy'e gidecek birisi M1B+M3 yapabilir ama Güngören Köyiçi tarafından Bakırköy'e gidecek birisi 98G'ye mahkum maalesef. Mesela teyzemler Güngören Köyiçinde yaşıyorlar mecburen Bakırköy'de Marmaray'dan inince 98G'ye binmek zorunda kalıyorum.
Metroya gerek yok ki, daha kısa olan 98Y var. Zamandan kazanmak için bile neden fazladan para verilsin?

O mesajımda çalışan araç modelinden bahsettim aslında. 98Y gibi Topkapı Garajı'yla hiç alakası olmayan bir hat. Hiç değilse İkitelli araçları tekrardan verilmeli.

Geri