Tema düzenleyici

İstanbul İETT Hat Sohbetleri

Bir jestin kapasitesi maksimum 30 küsür kişi 40 küsür kişi binmeye çalışabiliyor bu araca bari minibüs dönüşümünden geçirse İETT bu hattı da midibüs alsalar
Sana katılıyorum. Gebze - Küçükyalı hattının da midibüs hatta otobüs olması lazım, minibüs dediğin ara dar sokaklara giremeyen midibüs ve otobüslerin güzergahında çalışması gereken araçtır. Ama en işlek yolcusu yoğun güzergahlarda minibüsler çalışıyor. Kocaelinde de örnekleri var 525S, 520 hatları ile Gebzenin tüm köy belde hatlarında minibüs midibüs var.

Konu sahibi
Sana katılıyorum. Gebze - Küçükyalı hattının da midibüs hatta otobüs olması lazım, minibüs dediğin ara dar sokaklara giremeyen midibüs ve otobüslerin güzergahında çalışması gereken araçtır. Ama en işlek yolcusu yoğun güzergahlarda minibüsler çalışıyor. Kocaelinde de örnekleri var 525S, 520 hatları ile Gebzenin tüm köy belde hatlarında minibüs midibüs var.
Bence de çok katılıyorum buna minibüs dediğin otobüslerin giremediği mahallere girmeli. Zaten otobüsler var işlek çalışıyorlar. Sadece mahalle aralarına girecekse minibüslere okeyim yoksa otobüs duraklarında yolcu bekleyen minibüsleri günahım kadar sevmem

Minibüs hatları midibüslere dönüştürülerek İETT bünyesine geçmeli ÖHO statüsünde işlem görmelidir. A, B, C, D bölgeleri olmalıdır. Hat numarası verilmelidir. Mesela Tuzladaki minibüs hatlarından Şifa - Tuzla - Evora midibüs hattı TZL1 iken Aydınlı TOKİ Konutları - Tuzla TZL2, Tuzla-Pendik hattı ise TZL3 gibi kodlamaları olmalı

Minibüs hatları midibüslere dönüştürülerek İETT bünyesine geçmeli ÖHO statüsünde işlem görmelidir. A, B, C, D bölgeleri olmalıdır. Hat numarası verilmelidir. Mesela Tuzladaki minibüs hatlarından Şifa - Tuzla - Evora midibüs hattı TZL1 iken Aydınlı TOKİ Konutları - Tuzla TZL2, Tuzla-Pendik hattı ise TZL3 gibi kodlamaları olmalı
Kimse kullanmasa da minibüsler de aralarında bir hat koduna sahip. Tuzla-Pendik C72 diye geçiyor mesela

Benim bahsettiğim konu Arnavutköy dönüşümü gibi olması C124 falanda var da otobüs kodu gibi oluyor
ben size hak veriyorum keşke midibüs dönüşümü gibi bir şey gelse tuzlada ulaşım tepeören akfırat gibi daha kırsal kesimler hariç dolmuşlar üzerinden yürüyor, artık halkımızı otobüse bindirmek lazım

Geri
Üst Alt